top of page
Keresés

Aczél Zoltán: Új fejezetet kell, hogy nyissunk!Vasárnap, a bajnokság 8. fordulójában a Kerület 1-0-ra kikapott az Érdi VSE otthonában. A mérkőzés túlnyomó többségében Aczél Zoltán együttese birtokolta többet a labdát, ám a mezőnyfölényét végül nem tudta gólra váltani. A vezetőedző finoman szólva sem volt elragadtatva a látottaktól, majd a hétfői csapatmegbeszélés során kijelentette, innentől új fejezet kell, hogy nyíljon a csapat életében.


Az Érd elleni mérkőzésen a hazaiak egy szögletet követően szerezték meg a vezetést, azt megelőzően és azt követően is a Kerület birtokolta többet a labdát, ám a mezőnyfölény meddőnek bizonyult, gólt nem tudott a csapat szerezni. Az 1-0-ás vereség azt jelenti, hogy Aczél Zoltán együttese a 6. helyről várhatja a folytatást, pedig egy esetleges győzelemmel – és a riválisok eredményeitől is függően – akár a dobogós helyek valamelyikén is tölthette volna a hetet. Öröm az ürömben, hogy a vereség ellenére az éllovas Veszprém nem lógott meg a mezőnytől, előnye hat pont a Kerülettel szemben.


A hétfői regeneráló edzés előtt Aczél Zoltán csapatmegbeszélést tartott, az ott elhangzottakról azonban nem kívánt részletesen beszámolni, mondván az csak rá és a játékosokra tartozik, de azért néhány gondolatot megosztott honlapunkkal.


„Volt egy 30 perces megbeszélés, ahol elhangzott a részemről az, hogy új fejezetet kell, hogy nyissunk a Kerület életében és innentől kezdve csapatként, tehát hangsúlyozom, CSAPATKÉNT kell funkcionálni. Ebben nincs tolerancia, a kevesebbet játszóktól azt kértem, hogy kezdjenek el még jobban iparkodni, hogy adott esetben tudjak változtatni, amennyiben úgy adódik. Küzdeni akarást szeretnék látni! Nem mindig megy minden jól, ezt el kell fogadni bizonyos szituációkban, Viszont a mentális gyengeséget nem tudom elfogadni, a küzdeni akarás hiányát nem fogom elfogadni.” – zárta rövidre a témát Aczél Zoltán.


A fejekben viszont gyorsan rendet kell tenni, hiszen a hétvégén kupameccs vár a csapatra, ráadásul a nehezebbek közül való, hiszen a Videoton látogat Óbudára. Persze egy ilyen összecsapás előtt valószínűleg nem kell életet lehelni senkibe, hiszen, ahogy mondani szokás, ezekre a találkozókra még a holtak is feltámadnak.


„A Vidi elleni mérkőzésre mindenkinek fel kell szívnia magát, hiszen Magyarország egyik legjobb csapata látogat hozzánk, ennek örömmeccsnek kell lennie mindenki számára. Ezt a meccset úgy kell megélnünk, mint egy jutalomjátékot, mindent meg kell tenni azért, hogy a Kerület továbbjusson. Erre mindig van esély, a labda gömbölyű, lehet, hogy ez hatalmas közhely, de akkor is igaz. Úgy kell játszanunk, hogy megteszünk mindent a továbbjutásért, viszont, ami fontos, hogy aztán a Gyirmót II ellen is azt az akarást tegyük ki a pályára.”


A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a III. kerületi TVE-MOL Fehérvár FC mérkőzést vasárnap 15 órától rendezik.

bottom of page