top of page
Keresés

Aczél Zoltán: A győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben!Edzői értékelés az Úrkút elleni Magyar Kupa találkozóról.


Vasárnap a Magyar Kupa 2. fordulójában az Úrkút otthonában lépett pályára csapatunk. A találkozót Kokenszky és Tóth találataival magabiztosan, 4-1-re nyerte meg Aczél Zoltán együttese, így a harmadik fordulóban folytathatja szereplését. Vezetőedzőnk a mérkőzést követően értékelte a látottakat, valamint elárulta azt is, hogy milyen ellenféllel lenne elégedett a következő kör sorsolását követően.


A Veszprém megyei első osztályban szereplő patinás Úrkút nagyon készült a Kerület elleni összecsapásra, annál is inkább, mert az előző fordulóban a Sopron búcsúztatásával meglepetést okozott. Kisebb meglepetésben bizony csapatunknak is volt része, ugyanis a találkozó 9. percében a vendéglátók szerezték meg a vezetést, ám Aczél Zoltán csapata hamar észbe kapott és Kokenszky, valamint Tóth találataival 12 perc alatt megfordította az összecsapást. A találkozó második félideje újabb két Kerület-gólt hozott, ezúttal is „Kokét” és Tóth Lászlót ünnepelhették a társak, előbbi a 49. percben alakította 3-1-re az állást, míg utóbbi a 91. percben állította be a 4-1-es végeredményt.


A találkozót követően vezetőedzőnk, Aczél Zoltán értékelte a látottakat.


„Többségében azok a játékosok játszottak a kezdőcsapatban, akik kevés játékpercet kaptak eddig a bajnokságban. Ennek több oka is volt, az egyik az, hogy kíváncsi voltam arra, hogy tétmeccsen hogy tudják megoldani a feladatukat, a másik pedig, hogy azoknak a játékosoknak szerettem volna kisebb pihenőt adni, akik 5-6 meccses terhelésen vannak túl az utóbbi egy-másfél hónap során, akiket így a szerda-vasárnap ritmusból kicsit ki lehetett szakítani.”


Aczél Zoltán a Nagykanizsa elleni bajnokihoz hasonlóan ezúttal is bosszankodhatott a mérkőzés elején, ugyanis a koreográfiába kicsit belepiszkítottak a hazaiak, ám összességében a 4-1-es győzelemmel és a mutatott játékkal elégedett volt.


„A mérkőzés koreográfiája megint nem úgy alakult, ahogy előre elterveztük, hiszen vendéglátónk szerezte az első gólt, ráadásul úgy, hogy addig legalább három helyzetünk volt, ők meg az első és mint később kiderült az utolsó kapura tartó lövésükből betaláltak. Ezt követően azért elég hamar egyenlítettünk, majd a vezetést is megszereztük, szóval helyre állt a rend. Nagyon tisztelem az Úrkút csapatát, megyét nyertek, búcsúztatták a Sopront, látszott, hogy mentálisan nagyon fel voltak készülve ellenünk, de a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben és még ilyen arányban is tökéletesen megérdemelt volt, sőt, ha az utolsó passzoknál nem hibázunk, illetve a kapu előtt nem jönnek az apró hibák és jobban koncentrálunk, akkor még nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Nagyjából elégedett vagyok a látottakkal, jóllehet ezúttal a győzelem és a továbbjutás mellett az is fontos volt, hogy pihentetni tudjam azokat a játékosokat, akik az utóbbi időben sok mérkőzést játszottak, hiszen szerdán újabb bajnoki vár ránk.”


A következő fordulóban már bekapcsolódnak a magasabb osztályban szereplő csapatok is, így adódik a kérdés, hogy Aczél Zoltán milyen ellenfélnek örülne, egy igazi nagycsapatnak, vagy egy „hasonszőrű” ellenfélnek, amely ellen esetleg a továbbjutást nagyobb eséllyel tudná csapatunk kiharcolni.


„Szeretnénk tovább menetelni a Magyar Kupában, ez a célunk, ezt korábban többször is kommunikáltuk. Ahhoz azonban, hogy továbbjussunk értelemszerűen meg kell verni a következő ellenfelet, ami mondjuk nem egyszerű, ha éppenséggel belenyúlsz és kapsz egy NB I-es riválist. Nyilván bevételként nem utolsó szempont mindez, de engem azért a szakma egy picit jobban érdekel, így jó lenne, ha esetleg egy hasonló erősségű csapattal hozna minket össze a sors, de azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem kívánságműsor. Éppen ezért kapjunk bármilyen ellenfelet, ünnepként éljük meg a Magyar Kupa következő fordulóját és mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért.”


Hétfőtől ugyanakkor már a következő erőpróbára kell koncentrálnia a csapatnak, Kokenszky Norbert és társai szerdán ismét idegenben, ezúttal a 100%-os mutatóval álló Veszprém ellen lépnek pályára az NB III. Nyugati csoportjának 6. fordulójában.

bottom of page