top of page
Keresés

Aczél Zoltán: „Az önbecsülésünket rendbe tudtuk tenni ezzel a győzelemmel”

Meccsértékelő a Tatabánya elleni rangadó után Aczél Zoltánnal. A cikk végén videós összefoglaló!


Vasárnap az idény eddigi legjobb meccsét játszotta csapatunk, ráadásul tette mindezt a listavezető Tatabánya ellen hazai pályán. Barczi Dávidék úgy nyertek 3-0-ra a bajnokaspiráns ellen, hogy a riválisnak igazából esélyt sem adtak. A találkozó másnapján vezetőedzőnkkel, Aczél Zoltánnal ültünk le beszélgetni, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy Ő hogy látja a rangadót egy nap távlatából.


A vasárnapi találkozóra ahogy azt várni lehetett megtelt a Kalap utcai stadion, de nem csak a hazai szurkolók látogattak ki szép számmal a bajnoki rangadóra, hanem érkeztek drukkerek Tatabányáról is, nem is kevesen. A hangulat már az első percektől fogva a tetőfokára hágott, a két tábor egymást próbálta túllicitálni szurkolásban, kétségkívül azt a csatát is az óbudaiak nyerték.


A szurkolótáborok közti "meccset" is mi nyertük (Fotó: Szabó Péter)


A kezdősípszót követően nagy elánnal vetette bele magát a meccsbe csapatunk, azt pedig rögtön látni lehetett, hogy a vendégek visszahúzódnak saját térfelükre és maximum kontrákból próbálnak majd veszélyeztetni. Az elején több helyzetet is kidolgozott Aczél Zoltán együttese, de vagy a tatabányai kapus védett bravúrral, vagy elkerülték az utolsó lövések, fejesek a kaput, vagy éppen a játékvezető megkérdőjelezhető ítéletei miatt maradt el szabadrúgás vagy éppen jogos büntető, amelyből akár gól születhetett volna. Aztán a 36. percben megtört a jég, Lapu Andor szépségdíjas góllal szerezte meg a vezetést a Kerületnek.Lapu Andor a Fehérvár elleni duplája után ismét eredményes volt (Fotó: Szabó Péter)


A szünetre 1-0-ás előnnyel mehetett el csapatunk, ám a helyzeteket és különösen a meccset igen nagyvonalúan dirigáló játékvezető néhány elmaradt ítéletét látva kijelenthető, hogy akár többgólos vezetéssel is várhatta volna a folytatást Aczél Zoltán együttese. A második félidőben aztán ott folytatta a csapat, ahol az elsőben abbahagyta, igaz a Tatabánya is támadóbb játékra váltott. Az 56. percben viszont már 2-0 állt az eredményjelzőn, érkezett ugyanis Erdei Gábor mondhatni már-már menetrendszerű fejes gólja.


Tavasszal immáron negyedik gólját szerezte Erdei Gábor (Fotó: Szabó Péter)


Rutinos védőnk a tavaszi szezonban immáron negyedszer volt eredményes, összességében pedig ötödik találatát szerezte. Ahhoz képest, hogy Gabi a pár héttel ezelőtt vele készült beszélgetésben szerényen megjegyezte, hogy védőként azért nem annyira gólerős, igazán nem lehet panaszra oka. A folytatásban akadtak még helyzetek, ám arra a bizonyos „í-re” a pontot végül Hegedüs Levente tette fel, aki csereként beállva a 83. percben egy szépségdíjas támadásvezetést követően megszerezte csapatunk harmadik gólját és ezzel beállította a 3-0-ás végeredményt.


Hegedüs Levente ünnepli gólját, amivel kialakult a 3-0-ás végeredmény (Fotó: Szabó Péter)


Vasárnap a szezon eddigi talán egjobb mérkőzését játszotta a csapat, a játék minden elemében felülmúlta a listavezetőt, akinek esélye nem volt a pontszerzésre. Nem csoda, hogy hatalmas ünneplésben volt része a szurkolótábor által Barczi Dávidéknak, és persze az edzői dicséret sem maradt el. Aczél Zoltán is elégedetten értékelte csapata teljesítményét, kiemelve, hogy csapatként sikerült elérni ezt a remek eredményt.


Nagyon tiszteltük a Tatabánya csapatát és eddigi eredményeit. Hiszen egy olyan csapatról beszélünk, amely nyolc mérkőzés óta veretlen volt, vezeti a bajnokságot és hát, ami a legfájóbb, hogy 23 ponttal vezettek előttünk is, szóval ez tekintélyt parancsoló eredménysor, de ennek ellenére tartani nem tartottunk tőlük. Ez a csapat a rangadókra mindig felszívja magát, eddigi gondjaink inkább a kisebb együttesek ellen volt, erre felhívtam a meccs előtt a társaság figyelmét. Ami a mérkőzést illeti, valóban, én is úgy érzem, hogy a tavasz, de valószínűleg az idény eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk, pedig volt azért pár, igaz nem sok, de voltak jó eredményeink és jó mérkőzéseink. A mutatott játék legtöbbször kifogástalan volt, amit megbeszéltünk azt a játékosok maradéktalanul betartották. Dinamikus volt a csapat, a Tatabánya nem bírta tartani a tempónkat, az első perctől kezdve gyors és agresszív volt a csapat, jók voltak az átmeneteink, amikor labdát szereztünk, akkor hamar átértünk az ellenfél térfelére, lásd Hegedüs Levi gólját. A taktikai elemeket, amelyeket gyakoroltunk és kért a stáb a csapattól, azt hozták a fiúk. Egytől egyig, mindenki a posztján extrát tudott hozni.” – értékelte csapata teljesítményét Aczél Zoltán.


A vasárnapi teljesítménnyel a Mester is elégedett volt (Fotó: Szabó Péter)


Vezetőedzőnk természetesen azzal is tisztában van, hogy ettől a győzelemtől még nem áll a feje tetejére a világ, csoda nem történt, ez a siker is csak három pontot ér, amely sajnos sokkal közelebb nem visz minket a dobogóhoz, viszont a sikert van, hogy nem pontokban és helyezésekben mérik, pontosabban nem biztos, hogy csak abból a szempontból fontos.


Az önbecsülésünket rendbe tudtuk tenni a vasárnap mutatott játékkal és az eredménnyel. Ezért volt fontos, hogy megnyerjük ezt a rangadót. Az ötödik hely egy Kerülettől nem elfogadható, éppen ezért jó volt látni, hogy az a csapat, amely 23 ponttal megy előttünk, az bizony nagyon meg volt verve. Ezzel a győzelemmel igazán sokat, ha csak pusztán a számokat néztük nem értünk el, nem kerültünk közelebb a dobogóhoz, vagy a bajnoki címhez – ezt mind magunknak köszönhetjük – viszont a minket támogató szurkolókat, a mérkőzésre kilátogató gyerekeket maradéktalanul kiszolgáltuk és nagy örömöt tudtunk szerezni és ez nagyszerű érzés volt.” – beszélt a vasárnapi győzelem jelentőségéről Aczél Zoltán.


Vezetőedzőnk a beszélgetés végén egy kis kulisszatitkot is elárult nekünk, egészen pontosan azt, hogy milyen extrával próbálta még harapósabbá tenni a társaságot.


A mérkőzés előtt a taktikai megbeszélésen bejátszottam nekik a Minden héten háború című filmből, egészen pontosan Al Pacino zseniális monológjából egy részletet. Ott Al Pacino azt mondja a játékosainak egy sorsdöntő meccs előtt, hogy most majd eldől, hogy csapatként nyerünk-e, vagy egyénenként elveszünk. Az egyéni dolgok nagyon fontosak egy ilyen mérkőzésen. Nézd csak meg Barczi Dávidod, nem véletlenül a csapat legjobb játékosa, milyen gólpasszt adott, ezen kívül meg csúszott mászott a meccsen. Vagy Erdei Gabi, aki mindig odaér a pontrúgáshoz és megint gólt szerzett, viszont hátul is maximálisan ellátta a feladatát. Ő ennek az osztálynak az egyik legjobb védője, a passzjátékban kiemelten fontos szerepe van és Egerszegi Tomival együtt nagyszerűen megoldják hátul a feladatokat. Lapu Andor is rengeteget fejlődött, kényszerből játszattuk a védelem bal oldalán, most a posztján remek teljesítményt nyújt, de neki a személyiségén is kellett kicsit változtatni, egy válogatott játékosnak így kell játszania. Nagyon örültem Hegedüs Levi góljának is. Szóval azt kell mondjam, hogy az egyéni dolgok kellenek ahhoz, hogy csapatként is sikeresek legyünk egy ilyen rangadón. De még említhetném Hajagos Tomit is, akinek igazából sok védeni valója nem volt, de amikor igen, akkor ott volt a helyén, a pontrúgásoknál, a fejeseknél ott volt, lehúzta a labdát, nem pattant el tőle, jó osztályzattal láttam el őt is, de igazából a kapustól egészen a csúcsékig, Tóth Zoliig mindenki nagyszerűen játszott és hozta a legjobbját.” – dicsérte csapatát Aczél Zoltán, aki azért a beszélgetés végén megjegyezte, hogy a Tatabánya elleni siker természetesen akkor és igazán sokat, ha szerdán a Balatonfüred ellen is ezt az arcát mutatja majd a csapat.


Összefoglaló a meccsről:


Sok pihenő nem áll rendelkezésére a fiúknak, szerdán bizony már a bajnokság 34. fordulóját rendezik, amely során Balatonfüreden lép pályára Aczél Zoltán együttese. A találkozó 17 órakor vesz kezdetét, majd vasárnap már ismét hazai pályán lesz látható a csapat, a 35. fordulóban a Kaposvári Rákóczi FC-t fogadjuk.

bottom of page