top of page
Keresés

Aczél Zoltán – Büszke vagyok a csapatra, rangadót nyertünk, egy jó ellenfelet legyőzve!Hazai pályán 3-1-re verte a Nagykanizsa együttesét a III. Kerületi TVE, így kijelenthető, hogy magabiztosan nyerte a Nyugati csoport 5. fordulójának rangadóját. A találkozó után Aczél Zoltán vezetőedzőt és Barczi Dávid csapatkapitányt kértük meg arra, hogy értékeljék az összecsapást.


Finoman szólva sem kezdődött jól a Nagykanizsa elleni rangadó, hiszen a Kerület már a 20. másodpercben hátrányba került. A csapat erejét jól mutatja, hogy ezt követően gyors egymásutánban három gólt szerzett és igazából már a 10. perc végére kialakította a végeredményt. Aczél Zoltán vezetőedző elégedetten értékelt, kiemelve csapata erejét, ám természetesen a hibákra is felhívta a figyelmet.


„Nem volt a koreográfiában az, hogy a 20. másodpercben gólt kapunk. Figyelmetlenek voltunk és nagyon rossz védekezést mutattunk be. Egy csapatot általában egy ilyen gyorsan bekapott gól nagyon le tud ültetni, de a fiúk mentálisan erősek voltak és megmutatták valós erejüket, csapatként küzdöttek. Nem lógtak a fejek és a bekapott gólt követően az a 15 perc az nagyon rendben volt. Az, hogy pontrúgásokból voltunk eredményesek nem jelent semmit, sőt, örülünk, hogy a begyakorolt dolgok működtek. Tettük a dolgunkat, a fiúk az első félidő 30-35 percére már egyértelmű fölényt alakítottak ki, ha pontosabbak vagyunk és az utolsó passzoknál nem jönnek a hibák, illetve nem ülünk rá ennyire az eredményre – amit nem is értek, hogy miért történt – akkor még magabiztosabb győzelmet arathattunk volna.”


Szakvezetőnk a második félidővel kapcsolatban komoly hiányérzetet fogalmazott meg, mint mondta, ahogy a 20. másodpercben bekapott gól, úgy a második játékrészben mutatott játék sem így volt betervezve.


„Egy edző ilyenkor azt mondja, hogy le a kalappal a játékosok előtt. Igazi csapatmunka volt, amit a Nagykanizsa ellen mutattunk. Nem kértem ennyire védekező harcmodort a fiúktól, a második félidőben nagyon visszaálltunk, az ellenfél körberúgta a kapunkat, ami akkor is veszélyes, ha igazi helyzete egyet leszámítva nem volt. Ennyire átadni a területet nem szabad, de szerencsére nem történt nagy baj. Büszke vagyok a csapatra, mert rangadót nyertünk. Barczi Dávid, Elek Bence is csúszott mászott, de nem csak az idősebbek, a fiatalok is hatalmasat küzdöttek. Nem játszottunk jól a második félidőben, volt egy jó 30-35 percünk, ezt kell majd kitolni kicsit jobban. Gratulálok, mert úgy gondolom, hogy egy jó csapatot vertünk meg.”


Aczél Zoltán nem szeretett volna senkit sem kiemelni a győztes csapatból, mondván ez igazi csapatmunka volt, ugyanakkor azt nem felejtette el megemlíteni, hogy Elek Bence nem a posztján játszott, mégis remek teljesítményt nyújtott.


„Elek Bence nem a saját posztján játszott, én kértem tőle ezt. Volt egy taktikai feladata és azt tökéletesen megoldotta. Gólt szerzett, ám amellett nagyon komolyan védekezett, ahogy azt Barczi Dávid is tette, de mondom, az egész csapat megérdemli a dicséretet, mert bár voltak egyéni hibák, de egységként működtünk és ez a legfontosabb.”


A játékosok nem csak a megszerzett három pontnak örülhetnek, hanem annak is, hogy a Mester két nap szabadnapot adott nekik a feszített tempó – öt bajnoki és egy kupameccs - miatt, illetve annak érdekében, hogy a soron következő erőpróbáknak újúlt erővel tudjanak nekifutni.A találkozó után csapatkapitányunkat, Barczi Dávidot is megkértük, hogy értékelje a Nagykanizsa elleni rangadót.


„Borzasztóan kezdtük a meccset. Abszolút nem a tervek szerint alakult az eleje, viszont vagyunk annyira jó csapat, hogy ha kicsit megrázzuk magunkat, akkor tudunk ekkora különbséget produkálni, ha jól emlékszem 10 perc alatt rúgtunk három gólt. Ez a csapat erejét mutatja. Szeretnénk erőt demonstrálni azzal, hogy nem lehet más a végkimenetele ennek a bajnokságnak.”


Persze a Kapitány nem ment el szó nélkül a hibák mellett sem, a csapat második félidőben mutatott játékát igen objektíven elemezte.


„A második félidőt át kell majd beszélni, mert az nem a tervek szerint alakult. Voltak zavarodások, sokkal nyugodtabban kell játszani 3-1-nél ekkora előny birtokában. Viszont amelyik csapatban van ekkora erő, hogy pár perc alatt összehoz három gólt, arra lehet építeni”


Barczi a rövid interjúban kitért saját teljesítményére is, amelyet meglepően önkritikusan értékelt.


„Nem játszottam különösebben jól a mai meccsen. Próbáltam a futómunkával segíteni a társakat. Ez egy ilyen „melós” mérkőzés volt, a második félidőben nem is tudtuk annyit birtokolni a labdát, ami ugye nekem jobban fekszik, így maradt a futómunka és próbáltam nagyobb felelőséget vállalni a csapatért. A bekapott gól után nyugtattam a srácokat, mert biztos voltam abban, hogy megfordítjuk a mérkőzést.”


A Kerület vasárnapi sikerének köszönhetően 3 győzelemmel és 1-1 döntetlennel, illetve vereséggel 10 pontot szerezve az 5. helyről várhatja a következő fordulót. Legközelebb a Magyar Kupában lépünk pályára az Úrkút ellen, majd következik egy újabb bajnoki rangadó, mégpedig a Nyugati csoportot 100 százalékos teljesíténnyel vezető Veszprém ellen.

bottom of page