top of page
Keresés

Aczél Zoltán: „Csúcsterhelésből érkeztünk és bár a vereség sosem jön jól, sok pozitív dolgot láttam"Szerdán Dunaújvárosban játszott edzőmérkőzést csapatunk, amely immáron a második volt, ezen kívül még öt meccs vár Barczi Dávidékra a felkészülési időszak során. A játékosok két és fél hete csúcsterhelést kapnak, az alapozás legmegterhelőbb időszaka zajlik jelenleg. A dunaújvárosi mérkőzést Aczél Zoltánnal beszéltük ki, vezetőedzőnk annak ellenére is látott több pozitív dolgot, hogy a találkozó vereséggel zárult.


Szerdán Dunaújvárosba látogatott együttesünk, ahol az NB III. Közép csoportjának harmadik helyezettjével játszottunk felkészülési mérkőzést. A stáb a két félidő során ezúttal is két különböző összeállításban küldte pályára a csapatot, az 1-1-es első játékrészt követően a találkozót végül a hazaiak nyerték 3-2-re, góljainkat csapatkapitányunk, Barczi Dávid, illetve fiatal játékosunk, Kósa Marcell jegyezték.


„Bár egy mérkőzésről beszélünk, ugyanakkor a két félidőt két különböző csapat játszotta végig. Természetesen nem jó, hogy vereséget szenvedtünk, de a második játékrészben fiatalok, edzéslehetőséget kérő játékosok és próbajátékon lévő labdarúgók kaptak zömében helyet. Azt tudni kell, hogy futballistáink hetek óta csúcsterhelést kapnak, napi két edzést végeznek és megmondom őszintén, hogy egy szavam sem lehet. Mindenki nagyszerű munkát végez, rendesen dolgoznak a fiúk, és bár ez közhelyként hangozhat egy edző szájából, de akkor sem tudok mást mondani.” – kezdte a beszélgetést Aczél Zoltán.Vezetőedzőnk kiemelte, hogy a csapat háza táján minden rendben, a munka zavartalanul folyik a sérülések is elkerülik a társaságot, ami azért nagy dolog egy ilyen időszak során, lévén mindenki komoly terhelésnek van kitéve. Az utóbbi két hétben húsz edzése volt a csapatnak, előtte ugye külön futóprogramot kapott mindenki, illetve az edzőmeccsek is a program részét képezik. A dunaújvárosi találkozóra egy kivétellel a teljes keret elutazott, egyedül új igazolásunk, Tóth Zoltán nem tarthatott a csapattal, ő 39 fokos lázzal itthon kellett, hogy maradjon. A keretben voltak fiatalok, - Mónos Tamás csapatából vitt magával a stáb néhány játékost -, illetve a próbajátékon lévő, valamint edzéslehetőséget kérő futballisták is elutaztak Dunaújvárosba.


Valóban, egyedül Tóth Zoli az, aki betegség miatt nem tarthatott velünk, de hát betegségek azért előfordulnak. A hiányát megéreztük, mert ő nagyon hamar be tudott illeszkedni a csapatjátékba, ezt a Budafok elleni mérkőzésen is láthattuk. Ami a mérkőzést illeti, fáradtan érkeztünk, csúcsterhelés alatt van a társaság. Két részre szedtem a csapatot, az első játékrészben voltak pozitívumok, jó megoldásokat láttam, voltak helyzeteink, bontottuk a széleket, azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Természetesen hibák is voltak, nagyon gyengék voltak például a támadásból védekezésbe való átmeneteink, a Dunaújváros egyszer-kétszer meg is futott minket. A félidőt 1-1-el zártuk, majd a második játékrészre egy teljesen más csapatot küldtem pályára. Abban kaptak helyet a fiatalok, a próbajátékon lévők, illetve azok a játékosok, akik edzéslehetőséget kértek nálunk. Éppen ezért a második játékrész azért kevésbé értékelhető. Kaptunk ott gyorsan két gólt és bár szépítettünk, de vereséggel zárult a találkozó. Meló volt benne, a játékosok tisztességesen dolgoztak, ugyanakkor az is igaz, hogy ilyen időszakban nagyon jót tesz a lelkeknek egy győzelem, az ad pozitív energiát.” – értékelte röviden a dunaújvárosi összecsapást Aczél Zoltán.


Ami pedig a jelenlegi és a következő hetek menetrendjét illeti, a héten még maradt a napi két edzés és persze még edzőmeccsből is van hátra öt, ezek közül szombaton az FTC II. elleni a soron következő.


A héten a csúcsterheléses időszak befejeződik, a következő héttől már az erőnléti program enyhébb lesz, másfajta munkát végeznek majd a játékosok. A játékosok utóbbi időszakban mutatott teljesítményével elégedett vagyok, az eredményekből úgy gondolom, hogy nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Persze közeledik a február 12-e, szóval az elkövetkezendő időszakban már az eredmény is fontosabb lesz. Az mindenképpen pozitív, hogy a teljes keret tudja végezni a felkészülést, nincsenek sérültjeink és azt is fontos kiemelni, hogy az új játékosok is időben érkeztek és fel tudták venni a ritmust, együtt tudják végezni a régiekkel a felkészülést. Az elvégzett munkában hiszek, az eredmény és a befektetett munka pedig ki fog jönni.” – beszélt a következő hetek programjáról vezetőedzőnk.Aczél Zoltán a beszélgetés végén azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a felkészülési időszak során a felnőtt csapatba folyamatosan zajlik a fiatalok beépítése. Vezetőedzőnk véleménye szerint a TVE-utánpótlás nagyszerű kezekben van, kiváló képzést kapnak a fiatal játékosok, akik közül Kósa Marcellre külön ki is tért.


A felnőtt futballhoz megfelelő személyiség kell, ez Marciban megvan. Az utánpótlásban talán kicsit fekete bárány volt, egy öntörvényű kisgyerek, akit egy utánpótlás meccsen szúrtam ki és azt láttam, hogy ebben a gyerekben van futball. Ez a srác, amióta itt van a felnőtt csapatnál úgy játszik, úgy létezik, mintha csak a Real Madriddal készülne. Ég a szeme, megcsinál mindent, rúgott már két gólt, a Dunaújváros ellen is ő lőtte az egyiket. Dolgozik becsülettel, le a kalappal a hozzáállása előtt.” – dicsérte fiatal játékosát Aczél Zoltán.


Ami pedig a hét hátralévő részének a programját illeti, pénteken két edzés vár a csapatra, majd szombaton reggel a Ferencváros II. elleni edzőmeccsel zárul a hét. A következő héten, ahogy Aczél Zoltán is jelezte, a csúcsterheléses időszakot egy másfajta munka váltja, lesz két edzőmeccs, szerdán az Iváncsa látogat hozzánk (11:00), szombaton pedig az ESMTK csapatát látjuk vendégül (11:00).bottom of page