top of page
Keresés

Aczél Zoltán: „Ezt a győzelmet megérdemelte volna a csapat, mert rengeteget tett érte” - videó


A szezon talán legjobb teljesítményét nyújtotta csapatunk vasárnap az NB III. Nyugati csoportjának 25. fordulójában a Veszprém elleni hazai mérkőzésen. Barczi Dávidék az első perctől kezdve hatalmas elánnal álltak bele a találkozóba, több helyzetet kidolgozva, a félidő közepén a vezetést is megszerezték és bár a riválisnak is volt néhány lehetősége, az utolsó percekig kézben tartották a találkozót. A lefújás előtt néhány perccel azonban a játékvezető véleményes ítéletét követő szabadrúgásból a vendégek kiegyenlítettek, így végül a rangadó pontosztozkodással ért véget. A bajnoki másnapján vezetőedzőnkkel, Aczél Zoltánnal ültünk le kiértékelni a Veszprém elleni rangadót.


Nem volt felhőtlen, könnyű este, de mára már lehiggadva tudok értékelni. Tiszta a kép, elsősorban azért nem volt jó az este, mert nagyon sajnálom a játékosaimat és a közönséget is. Mindkettő megérdemelte volna a győzelmet. Kritikus vagyok a csapattal szemben általában, de nem tudok a tegnapi hozzáállásukra, futómennyiségükre, teljesítményükre egy rossz szót sem szólni.” – vágott bele a közepébe születésnapos vezetőedzőnk, Aczél Zoltán.


Nem csoda, hogy csalódott volt a Mester a mérkőzés után, hiszen talán a szezon legjobb mérkőzését játszotta csapatunk. A játékosok már a kezdősípszót követően nekimentek az ellenfélnek, az edzéseken végzett feladatok, az oldalváltások, az átlövések, a kombinációs játék, amit a fiúk a héten a videóelemzést követően folyamatosan gyakoroltak, már az első pillanatokban visszaköszöntek. A támadójáték veszélyes volt és az ellenfél néhány helyzetét leszámítva a védekezés is stabil volt.


A srácok átérezték a mérkőzés fontosságát, nem feltétlenül a bajnokság végkimenetele miatt, sokkal inkább azért, ahogy az őszi egymás elleni meccs alakult. Az első tíz percben három gólt rúghattunk volna, a kezdés remek volt, az egyik legjobb, amióta ezt a csapatot dirigálom. Volt helyzete a Veszprémnek is, volt egy kapufájuk például, de azért azt látni kell, hogy az ellenfél egy jól megszervezett csapat, nem véletlenül vezeti a bajnokságot. Viszont nekünk is volt rengeteg lehetőségünk, Egerszegi Tomi fejese a kapufán csattant, Tóth Zoli lövései veszélyesek voltak, Elek Bence is került helyzetbe, eldönthettük volna már az elején.” – folytatta az értékelést Aczél Zoltán.


A találkozó 25. percében aztán megtört a jég, Egerszegi Tamás labdaszerzését követően, Tóth Zoltán indult meg a bal oldalon, majd a 16-oshoz érve Barczi Dávidot ugratta ki, csapatkapitányunk pedig nagyszerűen gurította el a labdát a veszprémi kapus mellett, megszerezve ezzel csapatunk vezetőgólját, amely nem mellesleg 16. bajnoki találata is volt egyben Barczinak.

Azzal a góllal megfogtuk a Veszprémet, többet birtokoltuk a labdát, voltak lehetőségeink átlövésekből, szabadrágásokból, az ellenfélnek pedig nem adtunk sanszot. A második játékrészt jól kezdte a Veszprém, az első 10 percben ránk tudta erőltetni az akaratát, de tette mindezt helyzet nélkül. Az 55. perctől egészen a gólig újra mi irányítottunk. A hibát ott követtük el, hogy nem zártuk le a meccset. Ezeket a meccseket le kell zárni. Nem tudtuk rárúgni a másodikat, pedig voltak lehetőségeink. Volt fejesünk, amelyet a gólvonalról mentettek, Elek Bencének is voltak helyzetei, de ezek kimaradtak.” – elevenítette fel a második félidő történéseit Aczél Zoltán.


Aztán ahogy az lenni szokott, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, jóllehet ehhez nagybab kellett a játékvezető véleményes ítélete is a 83. percben, amikor is Tóth Zoltán szerelését látta szabálytalannak a „spori”.Agresszív volt a csapatom, labdákat szereztük, megfogtuk őket, aztán jött egy pontrúgás, ami azért véleményes volt. Nem szeretnék kitérni a játékvezetőre, de annyit azért megjegyeznék, hogy véleményem szerint nem volt egyenlő a mérce. Ugyanakkor ezzel nem kell és szabad foglalkozni. Megnéztük a videón a szituációt, kinagyítottuk, az nem volt szabálytalanság. Ugyanakkor az is igaz, hogy 30 méterről megengedhetetlen, hogy így bealudjunk egy pontrúgásnál. Ott hibáztunk, amit nagyon sajnálok.” – beszélt a Veszprém egyenlítéséről Aczél Zoltán.


A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így maradt a pontosztozkodás, amely első blikkre természetesen csalódást keltő, ugyanakkor, ha azt nézzük, hogy a csapat ősszel milyen teljesítményt nyújtott az „odavágón”, illetve megvizsgáljuk a vasárnapi összecsapáson nyújtott produktumot, akkor a különbség szemmel látható.


Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült győznünk. Ahogy korábban már mondtam, a csapat és a közönség is megérdemelte volna a sikert. Utóbbi folyamatosan az első perctől kezdve buzdította a játékosokat, ők meg élvezték, hogy ilyen szurkolás mellett játszhatnak. Bánt ez a dolog, mert a csapat rengeteget tett azért, hogy ezt a két rangadót megnyerje. Nem történt volna nagy változás a tabellán elfoglalt pozíciónkban, de azért lett volna fontos, hogy még inkább éreztessük magunkkal és a szurkolókkal is, hogy ez már egy más Kerület. De fontos kihangsúlyozni, hogy a tegnapi is hűen bizonyítja, hogy van értelme az építkezésnek. Elégedett vagyok nagyon a csapattal, látszott, hogy a játékosok élvezték a játékot, sokat tettünk a sikerért, kicsit többet talán, mint az ellenfél. Bizonyítottunk magunknak, két rangadóból négy pontot szereztünk, ezt kell folytatnunk.” – zárta értékelését Aczél Zoltán.


Csapatunk a következő fordulóban Teskándra utazik, majd legközelebb hazai pályán az Érd együttesét fogadjuk, amely szintén nem ígérkezik egy túlságosan könnyű mérkőzésnek, de a Kanizsa és a Veszprém ellen mutatott játékot látva, van okunk a bizakodásra.

bottom of page