top of page
Keresés

Aczél Zoltán: „Ezt a meccset a játék képe alapján be kellett volna húzni”Nem sikerült elhozni mindhárom pontot Komáromból, a 32. fordulóban 1-1-es döntetlenre végeztünk vendéglátónk, a Komárom VSE otthonában. Az első félidőben és a második nagy részében is kontroll alatt tartottuk a találkozót, helyzeteket dolgoztunk ki, jóllehet a helyzetkihasználásunk hagyott némi kívánnivalót maga után. A mérkőzés másnapján Aczél Zoltánnal ültünk le egy rövid értékelésre, a Mester elmondta a találkozóról szerzett benyomásait és pár mondatban a sérültekre is kitért.


Mert sajnos ezt a találkozót sem úsztuk meg sérülés nélkül, a nehéz időszakot maga mögött tudó, ám a sérüléséből és a rehabilitációból önmagát újra felépítő Kulcsár Dávid hajlítója húzódott meg. Vezetőedzőnket természetesen megkérdeztük Kuli állapotáról és azt a választ kaptuk, hogy majd a mai ultrahang után derül csak ki, hogy mennyire komoly rutinos játékosunk sérülése. A meccs előtt közzétett összeállításból kiderült, – illetve azon lelkes szurkolónk is láthatták, akik elkísérték a csapatot az idegenbeli túrára – hogy a Kelen ellen megsérülő Vankó Imre is ott ült már a kispadon, ám arra még várni kell, hogy Imi mérkőzésen is szerephez jusson, hiszen a csapattal is csak ezen a héten kezdi majd el, ha minden igaz a közös tréninget.


Ami pedig a mérkőzést illeti: az első játékrészben több helyzete is volt a csapatnak, ám ezeket a lehetőségeket nem sikerült kihasználni. A második félidő hasonlóan alakult, mint az első, a különbség az, hogy a végén sikerült egy jogos büntetőből gólt is szerezni, Barczi Dávid révén, akinek ez a mostani volt a 20. bajnoki találata. A győzelem végül sajnos elmaradt, ugyanis a lefújás előtt nem sokkal egy szögletet követően a hazaiak kiegyenlítettek, így maradt a keserédes döntetlen.


Egész végig kontrolláltuk a meccset, ugyanakkor az is igaz, hogy kevésszer tudtunk az ellenfél mögé kerülni. Nagyon defenzív, kellemetlen, fizikális stílust képviselő csapat a Komárom, nem volt sok gólszerzési lehetőségünk, de abból a kevésből is ki kellett volna használnunk többet. A büntető jogos volt, azt értékesítettük, viszont az előnyt nem tudtunk megtartani. Az akarattal ezúttal sem volt gond, ugyanakkor az is igaz, hogy ezt a mérkőzést a játék képe alapján be kellett volna húzni. Az nem fér bele, hogy 1-0-ról nem tudunk megnyerni egy ilyen találkozót. Balszerencsés volt a bekapott gól, ugyanakkor persze a koncentráció hiánya is felróható, hiszen egy szögletből a saját játékosunk fejéről pattant a kapunkba a labda röviddel a lefújás előtt. A meccs végén megdicsértem a csapatot, mert akarta a sikert.” – értékelte a találkozót vezetőedzőnk, Aczél Zoltán.


A csapat legközelebb vasárnap immáron hazai közönség előtt lép pályára, az ellenfél pedig a listavezető, az idény során mindössze két vereséget számláló, nyolc mérkőzés óta veretlen Tatabánya lesz. A feladat nem egyszerű, de ha a csapat úgy játszik, mint a hetes veretlenségi széria alatt tette, akkor hazai pályán meg lehet szerezni a listavezető ellen a három pontot.

bottom of page