top of page
Keresés

Aczél Zoltán: Megemelem a kalapom a játékosaim előtt, ez jól nézett most ki!Gólzáporos győzelmet aratott a Kerület idegenben a MOL Fehérvár második csapata ellen vasárnap a bajnokság 12. fordulójában. Aczél Zoltán együttese 5-0-ra nyert, ezzel sorozatban negyedik győzelmét gyűjtötte be, de ami még ennél is fontosabb, hogy legutóbbi négy találkozóján mindössze egy gólt kapott, nem csoda tehát, ha a Mester elégedetten értékelte csapata utóbbi hetekben mutatott teljesítményét.


Pozitív előjelekkel várhatta vasárnapi vendégszereplését Aczél Zoltán együttese, lévén három győzelemmel a tarsolyában utazhatott Fehérvárra. Az utóbbi hetekben kifejezetten jó hangulatban teltek az edzések, az eredmények sem maradtak el, ugyanakkor előzetesen a Fehérvár is nehéz ellenfélnek tűnt, hiszen a házigazda négy mérkőzés óta nem kapott ki, ráadásul a találkozó is szokatlan időpontban került megrendezésre.


„Kicsit tartottam ettől a 11 órás kezdéstől de ugye nincs menekvés, ez van, ha a második csapatok vasárnap lépnek pályára, akkor délelőtti időpont van, nincs apelláta. Tartottam tőle, hogy hogy állunk ebbe majd bele, de az összkép nagyon tetszett! Az első 20-25 percben kifejezetten jó futballt játszottunk, azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, de nem csak előre játszottunk jól, hanem a védekezésben is jól teljesítettünk.” – kezdett bele a csapat teljesítményének értékelésébe vezetőedzőnk, Aczél Zoltán, aki hangsúlyozta, kifejezetten elégedett volt a látottakkal, mert amit hetek óta sulykolt a játékosainak, amit az edzéseken gyakoroltatott a stáb a fiúkkal, az maximálisan visszaköszönt a pályán.


„Az elvesztett labdáknál elöl támadtunk vissza, a „pressinget” ott kezdtük, ahol megbeszéltük, sokkal agresszívabb volt a játékunknak ezen eleme, mint mondjuk például akár a Bicske ellen, hiszen ott is egy darabig jól működött, de voltak kihagyásaink és ki tudott jönni az ellenfél a szorításból. A csapat védekezése jó volt, a védők nagyon jól tették a dolgukat, szóval a védekezésünk az kezd úgy összeállni, ahogy azt én szeretném látni. Ugyanakkor a védekezés nem megy a támadás rovására, most is támadólag léptünk fel, ahogy mindig, a szurkolók is megjegyezték, hogy végig támadtuk a találkozót. De ez természetes, az én kezem alatt a Kerület támadófocit játszik, legyünk akár otthon, akár idegenben.” – ment bele kicsit mélyebben a „szakmázásba” a Mester, aki azért egy apró negatívumra is felhívta a figyelmet, illetve egy-két játékos teljesítményét külön is megemlítette, de nem ment el szó nélkül amellett sem, hogy ezúttal is elkísérte a csapatot a lelkes szurkolótáborunk egy része.


„Az első 30 perc kifejezetten élvezhető volt, két nagyon szép gólt rúgtunk, ehhez kellett az is, hogy Elek Bence elől falat alkotott, a két belső védőt le tudta kötni, de arra is volt ideje, hogy Barczi Dávid zseniális gólja előtt sarokkal adjon gólpasszt, de remek gólt lőtt az újra betaláló Schuszter Ronald is. Persze voltak negatívumok is, a félidő utolsó 15-percét elszórakoztuk, fejben kicsit visszaestünk, de az öltözőben átbeszéltük a dolgokat és a második játékrészre megint nagyon jól ment ki a csapat, előrefele és védőjátékban is jól teljesítettünk. Ki kell még emelnem Kokenszky Norbit, aki megérdemelte nagyon a gólt, mert rengeteget dolgozik az edzéseken, de említhetném Vankó Imrét is, aki ezúttal más pozícióban játszott, de nagyszerűen oldotta meg a feladatát. Külön öröm volt, hogy szurkolóink ezúttal is el tudtak kísérni bennünket, örülök, hogy ki tudtuk szolgálni őket.”


A hétvégi mérkőzés felvezetőjében is említettük, hogy ezúttal is több fiatal játékos kapott lehetőséget a stábtól arra, hogy a felnőttekkel tartson. Ez természetesen hatalmas lökést adhat a fiataloknak, hiszen a találkozók előtt együtt készülhetnek a felnőtt kerettel, betekintést nyerhetnek a csapat mindennapjaiba, legyen szó az edzőpályán zajló munkáról, vagy az öltözői hangulatról, együtt étkezhetnek, együtt utazhatnak Elek Bencéékkel.


„Valóban egyre több fiatal ül le a kispadra, és nem csak azért, mert tele vagyunk sérülttel. Most is meglettünk volna, de egyeztettem az utánpótlás szakmai igazgatóval, Filó Tamással, illetve a sportigazgatónkkal, Juhász Rolanddal, így azok a fiatalok, akik jól teljesítenek a csapataikban, azok bizony leülhetnek a padra, itt vannak a felnőttekkel, együtt étkeznek, együtt utaznak, együtt tréningeznek velük, aztán mint ma Kiss Gergő esete is mutatta, beszállhatnak a játékba. Szóval ismét újoncot avattunk, ő az U19-es korosztályban játszik, ma ő volt, akire a választásom esett, így játszhatott 15 percet. Ennek kimondottan örülök, mert ez is mutatja, hogy jól működik az utánpótlásunk, lehet rájuk támaszkodni. Fontos kiemelni, hogy a jelenlegi vezetés és a mostani edzői stáb mellett azok a fiatal játékosok, akik megérdemlik és jól teljesítenek a korosztályukban és a csapatukban, azok le tudnak ülni a kispadra, el tudnak velünk utazni és pályára tudnak lépni az NB III-ban. Szóval a mai napon egy 160 centis kisember, egy csoda gyerek, akit nagyon szeretek, le tudott ülni a padra, be tudtam állítani 15 percre a MOL Fehérvár ellen és tudott játszani tapasztalt játékosok ellen.” – beszélt a hétvégi találkozó egyik legfontosabb és legörömtelibb pillanatáról és egyben egyesületünk utánpótlásáról Aczél Zoltán, aki a beszélgetés végén érthetően elégedetten összegezte a Fehérvár elleni találkozót.


„Elégedett vagyok, a játékosok fizikálisan és mentálisan is rendben voltak, a délelőtti kezdés sem okozott zavart, a nagy gólarányú győzelem is teljességgel megérdemelt volt. Nagyon boldog vagyok, elégedett, mert az utolsó három-négy mérkőzésen olyan teljesítményt nyújtott a csapat, amiért jár a dicséret. Ami hetekkel ezelőtt még gond volt – ugye a hozzáállás - azon sikerült változtatni. Megemelem a kalapom a játékosaim előtt, mert a heti munkához is úgy állnak hozzá, meg a hétvégi találkozókhoz is, hogy nem lehet kérdés, hogy mi lesz az adott mérkőzés végkimenetele, ez ma jól nézett ki nagyon.”


A hétvégi 5-0-ás győzelem után csapatunk 8 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel, 25 szerzett ponttal a tabella negyedik helyéről várhatja a 13. fordulót, négy pont hátránnyal a listavezető Veszprém mögött. Vasárnap újabb hazai mérkőzés következik, Barczi Dávidék a 11. helyen álló Komárom ellen lépnek pályára és sorozatban ötödik győzelmükért szállnak majd harcba.

bottom of page