top of page
Keresés

Aczél Zoltán: „Megvan az esélyünk arra, hogy ezt a rangadót is behúzzuk, de nem lesz könnyű”Újabb forduló, újabb rangadó, így megy ez mostanság minálunk! A Nagykanizsa elleni derbit követően vasárnap a bajnokság 25. fordulójában a listavezető Veszprém csapatát látjuk vendégül. Aczél Zoltán együttese jó formában várja a hétvégi összecsapást, legutóbbi három mérkőzését megnyerte, jóllehet rossz formára éppenséggel a Veszprém sem panaszkodhat. Pető Tamás csapata 11 meccses veretlenségi szériával érkezik a Kalap utcába, így a két együttes formájából kiindulva, egy igazi presztízscsatára lehet számítani.


Jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti az NB III. Nyugati csoportját a Veszprém, amely a legutóbbi fordulóban a Csorna ellen nyert hazai pályán 4-0-ra. Pető Tamás együttese utoljára még október közepén vesztett bajnokit, azóta 13 győzelem és 4 döntetlen áll a neve mellett. Ezekből a sikerekből Major Norbert 18 góllal vette ki a részét, így a góllövőlistán igen előkelő helyet foglal el. A két csapat még a 6. fordulóban találkozott egymással, a veszprémi meccsen 1-0-ás hazai győzelem született. Azóta azért sok minden történt a két csapat háza táján, így nem biztos, hogy abból az összecsapásból célszerű bárminemű következtetést levonni. Ami biztos, hogy a Veszprém egy jó csapat, jó kerettel és felkészült szakmai stábbal, ezt emelte ki Aczél Zoltán is.


A Veszprém egy kimondottan jó csapat, vezeti a tabellát. Jó szakmai stáb veszi körül, ez látszik is az eredményein, Pető Tamás egy nagyon jó szakember. Masszív csapat, jól szerepelnek a bajnokságban. Abban is biztos vagyok, hogy önbizalom terén is jól állnak, a keretük pedig erős, hiszen például Iszlai Bence vagy Balázs Zsolt személyében volt NB I-es játékosaik vannak, előbbi például korábban játékosom is volt. Gólerős csapat, itt ki kell emelni Major Norbertet, aki az egyik gólkirályjelölt jelenleg. A liga egyik legjobb csapata érkezik hozzánk, tiszteljük az eredményeiket, de szeretnénk hazai pályán nyerni. Ez nem lesz könnyű, de érzem annyira erősnek ezt a csapatot, hogy meg tudja nyerni ezt a rangadót. Rengeteget dolgoznak a fiúk, alázattal végzik a munkájukat, önbizalommal telve léphetnek pályára, mert beletették a munkát. Nem szabad stresszelni azon, hogy nekünk rangadót kell nyernünk! A stresszt el kell engednünk, hazai pályán bele kell adni mindent, ahogy azt tettük a felkészülés során, vagy a felkészülési meccseinken, vagy akár Kanizsán és akkor meglehet a siker. Ez a gárda most mentálisan is egyben van, ez már nem az a csapat, amely augusztusban Veszprémben játszott.” – beszélt a vasárnapi ellenfeléről Aczél Zoltán.Vezetőedzőnk a Nagykanizsa elleni bajnokira is kitért, mint mondta, azon a meccsen egy rossz minőségű pályán nagy akarattal játszott a Kerület, megérdemelt győzelmet aratott, jóllehet hibák azért voltak.


Érdekes meccs volt a kanizsai, hiszen a lefújást követően úgy gondoltam, hogy kiválóan lehoztuk a mérkőzést, ugyanakkor Vajkai Dániel videóelemzőnk felvételeit megnézve azért láttam hibákat. Összességében most is úgy gondolom, hogy jól játszottunk, de voltak olyan dolgok, amelyeket át kellett beszélnünk a csapattal. Az első negyedórában jobb volt a Kanizsa, utána jó időben egyenlítettünk. Az első félidőben ki-ki meccset vívtunk, a második félidőt pedig kielemezve láttam, hogy a pontrúgások után voltak gondjaink, a 91. percben csináltunk az ellenfélnek egy ziccert, ugyanakkor, amit mindenképpen ki kell emelni, hogy a csapat mentalitása, hozzáállása az nagyszerű volt. A fiúk oda tették magukat, átérezték, hogy mi a különbség megnyerni és elveszíteni egy rangadót. Helyenként elégedett voltam az átmeneteinkkel, a második gólunkat kontrából szereztük, ezek jól néztek ki. A védekezésünkben akadt pár probléma, amin kell javítani, de a hibákat azért a pozitív, harcos mentalitás tudja ellensúlyozni. Meg, hát egy kanizsai győzelmet nem kell megmagyarázni.” – utalt vissza a 25. forduló rangadójára Aczél Zoltán.


A vasárnapi Veszprém elleni bajnokira vezetőedzőnk nem tervez nagy változásokat, de nem feltétlenül csak azért, mert a „győztes csapaton ne változtass” elvet alkalmazná.


Kulcsár Dávid már keretben van, nagyon szépen dolgozik, de egy teli mérkőzést még nem biztos, hogy bír, meccshiánnyal küzd, ugyanakkor Marques-Airosa Patrikra még nem számíthatok. Lapu Andor és Kirják Henrik is bevethető, jól dolgoznak, meglátjuk, hogy kinek szavazunk bizalmat. Meglátjuk a kezdőcsapatot is, de annyit elárulhatok, hogy akkora változásokra nem kell számítani, de nem feltétlenül azért, mert megnyertük a Kanizsa elleni rangadót, hanem mert elégedett vagyok a fiúk teljesítményével és a hozzáállásával. Ahogy az egyéni teljesítményekkel is, rotációról pedig szintén nem kell beszélnünk, hiszen jó erőben van mindenki, kell bírniuk. Egy-két poszton lehet változás, de vasárnapra kiderül, hogy melyik az a 11 játékos, amely majd a kezdőcsapatot alkotja.” – zárta a Veszprém elleni rangadó felvezető beszélgetését vezetőedzőnk, Aczél Zoltán.


A Veszprém idegenben is kifejezetten meggyőző teljesítményt nyújt, 15 meccséből 11-et megnyert, kettőt döntetlennel zárt és szintén kettőt elvesztett, emellett 39 gólt lőtt és csupán 13-at kapott. Hazai pályán Aczél Zoltán együttese is magabiztosnak mondható, 8 győzelem mellett egy döntetlent és három vereséget tud felmutatni, 33 szerzett és 15 kapott góllal. Amennyiben vasárnap sikerül itthon tartani a három pontot, úgy sorozatban negyedik győzelmét aratná csapatunk.


Közvetlen riválisaink mérkőzései a 25. fordulóban:


Puskás Akadémia FC II. – FC Nagykanizsa

Tatabánya – MOL Fehérvár FC II.

bottom of page