top of page
Keresés

Aczél Zoltán szerint jó csapat az Érd, de megijedni azért nem kell tőlükEdzői beharangozó az Érd elleni mérkőzés előtt.


A hétvégén a nyolcadik fordulóval folytatódik az NBIII-as bajnokság, a Kerületre vasárnap egy idegenbeli mérkőzés vár az Érd otthonában. Barczi Dávid és társai önbizalommal telve várhatják a találkozót, hiszen a múlt héten kiütéses, 8-0-ás győzelmet arattak a Teskánd ellen. Az Érd azonban már más kávéház, vendéglátóink öt győzelem mellett csak kétszer kaptak ki, ráadásul sok gólt rúgnak és keveset kapnak, ez utóbbi statisztikában vezetik a bajnokságot. Aczél Zoltán szerint valóban jó csapat az Érd, tiszteletet parancsolnak az eddigi eredményei, ám azért megijedni nem kell tőle.


A hetedik fordulóban a Teskánd elleni 8-0-ás, kiütéses győzelmet követően két nap szabadnapot kapott a társaság. A szerdai edzésprogram éppen ezért mobilizációval vette kezdetét, majd szépen fokozatosan egyre keményebbé vált a foglalkozás. Aczél Zoltán viccesen meg is jegyezte, egy ilyen gólzáporos győzelem után nem egyszerű visszarángatni a valóságba a játékosokat.


„Két nap szünetük volt, mobilizációval kezdtük a szerdai napot. Az arcokat nézve, a testbeszédet olvasva a srácok még nem teljesen vannak itt, de ez így szokott lenni, rendben lesz ez már a nap végére. Ha komolyabban vizsgáljuk a kérdést, akkor azért azt meg kell jegyeznem, hogy a 8-0-ás győzelem dacára az öltözőben elmondtam a fiúknak, hogy jó lenne, ha nem kéne noszogatni őket és rájönnének, hogy nem a rossz döntések vagy a mentális fiaskók - lásd a veszprémi meccs második félideje – után kell nagyot alkotni, hanem mindig törekedni kell rá. Nem kell megvárni, a keménykedést, a szidást, vagy valamilyen szankciót, hanem dolgozni kell folyamatosan, megfelelő hozzáállással. Szerintem ezt megértették amúgy.” – kezdte az Érd elleni mérkőzés beharangozóját a Mester.


A Kerület a bajnoki tabella 5. helyéről várhatja a nyolcadik fordulót, viszont azzal a tudattal utazhat a csapat Érdre, hogy egy esetleges győzelemmel akár a harmadik helyre is előre lehet lépni.


„A fegyelem és a pozitív mentalitás az Érd elleni meccs előtt hatványozottan fontos, mert megnéztem az ellenfelünket felvételről, tanulmányoztam a beszámolót róluk és bizony az Érd jó csapat. Tudatos, jó csapat benyomását keltette, nem véletlen, hogy már öt győzelmük van. Oda kell figyelnünk, hiszen ez egy rangadó, éppen ezért azt a játékfelfogást, azt a mentalitást szeretném látni, amit a Teskánd ellen mutatott a társaság.”


A két szabadnap után, szerdán egy, csütörtökön már két foglalkozást vezényelt Aczél Zoltán és pénteken, illetve szombaton is vár még egy-egy tréning a fiúkra. Az Érd jelenleg a tabella második helyén áll 15 ponttal, három egységgel lemaradva a listavezető Veszprémtől. Amit a bajnoki második helyezettel kapcsolatban mindenképpen ki kell emelni, hogy túl azon, hogy öt mérkőzést nyertek – és hozzánk hasonlóan kettőt elvesztettek – sok gólt rúgnak, viszont keveset kapnak, olyannyira, hogy az idei bajnokságban az Érd a négy kapott góljával – hét meccs alatt - messze a legjobb ebben a statisztikában.


„A támadófutball híve az ottani edző, jól felépítik a támadásaikat, tudatos, amit csinálnak, látok filozófiát a játékuk mögött. Négy gólt lőttek a Csorna ellen is, ők viszont egyet sem kaptak és úgy általában is ez igaz rájuk, hogy nem kapnak bizony sok gólt. Jó csapat, fontos lesz, hogy koncentráljunk, de azért megijednünk nem kell tőlük.”


Aczél Zoltán a tervek szerint nem változtat a kezdőcsapaton, így Érden a Teskánd elleni mérkőzésen látott összeállításban küldi pályára együttesét.

bottom of page