top of page
Keresés

Aczél Zoltán: „Tiszteljük a Teskándot, de ezt a meccset abszolválni kell!”Vasárnap az évad legnagyobb túrájára indul csapatunk, Aczél Zoltán együttese ugyanis Teskándra utazik a 26. fordulóban. Két rangadót követően papíron egy könnyebbnek tűnő találkozó vár Aczél Zoltán együttesére, ám vezetőedzőnk óvva int mindenkit, aki úgy gondolja, hogy a hazaiak feltett kezekkel várják csapatunkat.


„A Teskánd azért nyert már öt mérkőzést a bajnokságban, ha valaki nem veszi őket komolyan, akkor képesek borsot törni bárkinek az orra alá.” - vágott rögtön a közepébe Aczél Zoltán, amikor a vasárnapi bajnokiról faggattuk.


A Teskánd valóban nyert öt mérkőzést a szezon során, ám mindezek ellenére a kiesést jelentő 18. helyen áll a bajnoki tabellán. Pergel Attila csapata kilenc meccs óta nyertelen, legutóbb a Mórt verte idegenben még novemberben. Hazai pályán még ennél is régebbre kell visszatekintenünk, ha győztes meccset szeretnénk látni vasárnapi ellenfelünk neve mellett, saját közönsége előtt szeptemberben nyert utoljára mérkőzést, akkor a Zsámbék ellen gyűjtötte be a három pontot. A rivális gyenge eredményei ellenére Aczél Zoltán amondó, csapata komolyan fogja venni a találkozót, lévén egyik ellenfelét sem szokása lebecsülni.


„Tisztelnünk kell az ellenfeleket, de úgy gondolom, hogy ránk ez a hozzáállás jellemző, nem úgy utazunk aktuális ellenfeleinkhez, hogy a tabellán elfoglalt helyükből indulunk ki, hanem úgy, hogy mind fizikálisan, mind taktikailag megpróbáljuk a maximumot nyújtani. Tudatosítottuk a játékosokban, hogy papíron persze mi vagyunk az esélyesek, könnyebb mérkőzés is vár ránk, mint a Veszprém elleni, de nekünk minden találkozót annyira komolyan kell venni, mint ahogy azt tettük a legutóbbi fordulóban a Veszprém ellen.”


Ha már a Veszprém elleni rangadó szóba jött, azon a mérkőzésen az évad talán legjobb játékával rukkolt elő csapatunk, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az első fél órában csak egy csapatot lehetett a pályán látni, és az a Kerület volt. A játékosok óriási elánnal kezdték az összecsapást és egy szépségdíjas akció végén szerezték meg a vezetést. A találkozó túlnyomó részében is jobban játszottak Barczi Dávidék, mint a Veszprém, a vége mégis a csalódást keltő pontosztozkodás lett. A Teskánd ellen, ha hasonló jó játék jellemzi csapatunkat, akkor meglehet a három pont, legalábbis a papírforma alapján.„Óriási hiba lenne félvállról venni ezt a találkozót, több szempontból is” – figyelmeztetett ugyanakkor Aczél Zoltán. „Egyrészt rengeteget fogunk utazni, három és fél órás az út, másrészt lesznek hiányzóink, sárga lapos eltiltás miatt Kozics Barnabás és Egerszegi Tamás sem áll majd rendelkezésemre. Mindkét játékos hiányzása érzékeny veszteség, elengedhetetlen tagjai a csapatnak, a Veszprém ellen is nagyszerűen játszottak. Egyelőre még nem számíthatok Marquesre, aki azért az edzéseket már elkezdte, illetve nem tudom, hogy egy teljes meccset Kulcsár Dávid bír-e, jóllehet a Veszprém ellen már 20-25 percet pályán töltött. Tizenhat mezőnyjátékossal és két kapussal utazunk, a keretben vannak fiatal játékosok is. A hangulat nagyszerű a csapat háza táján, volt két szabadnap is a héten, megérdemelték a srácok a feszített tempó miatt, igaz cserébe szeretném a jó teljesítményt a pályán viszont is látni. Ezt a mérkőzés abszolválni kell, bizakodó vagyok, a csapat nagyszerűen dolgozott és a forma is jó.” – adta ki az ukázt Aczél Zoltán a vasárnapi bajnokira.


Ami a kezdőcsapatot illeti, ott vannak még kérdőjelek, hiszen a hiányzók miatt vélhetően pár helyen változtatnia kell vezetőedzőnknek. Csapatunk a tavaszi idény eddigi öt mérkőzéséből a szezonnyitót jóllehet elbukta, ám azóta három győzelem és egy döntetlen a mérlege, ráadásul az utolsó két bajnokija rangadó volt, azokon pedig négy pontot szerzett. A forma tehát valóban jó, így önbizalommal telve várhatják Barczi Dávidék a Teskánd elleni vendégjátékot. Ősszel 8-0 arányban nyerte csapatunk a párharc első felvonását, hasonló eredménnyel gyaníthatóan ezúttal is mindenki kiegyezne.

bottom of page