top of page
Keresés

Albertirsa Újonc Összetett Bajnoksága - Atlétika 2020Augusztus 28-án került megrendezésre az albertirsai sportklub gyakorló összetett versenye, melyen a Kerületet három atléta képviselte, Székely Liliána, Farkas Dorka és Boncz Ilona.


Mindhárman a leginkább ügyességi szám specifikus „A” kategóriában indultak, ami 80 méteres gátfutásból, magasugrásból, gerelyhajításból és távolugrásból állt.


Az első szám a gerelyhajítás volt, amiben Boncz Ilona 19 méterrel második, Farkas Dorka pedig 18 méterrel a negyedik legnagyobbat dobták.


Gátfutásban Farkas Dorkáé lett a legjobb idő 13,3 másodperccel, míg a harmadik legjobb időt Székely Lili futotta 13,45 másodperccel.


Magasugrásban bár mindhárom lány hozta amit tudott és minimum egyéni csúcs közelében teljesített, mégis kiemelendő Székely Liliána teljesítménye aki 146 cm-es ugrásával, korábbi, edzésen elért, 140 cm-es egyéni csúcsát javította meg és verte fölényesen a teljes mezőnyt.


Az utolsó megmérettetést a távolugrás jelentette, melyben mindhárom lánynak sikerült tovább faragni egyéni legjobbjaikon, illetve Székely Liliána ismételten egy külön kiemelendő eredményt ért el 510 cm-es ugrásával, amivel itt is magasan verte a mezőnyt és mutatott olyan teljesítményt, ami egyéni országos bajnokságon is jó eséllyel érmet fog jelenteni.


A végeredmények az összesített pontszámok alapján alakultak. Ezek alapján Boncz Ilona hetedik, Farkas Dorka harmadik, míg Székely Liliána mindössze 19 ponttal elmaradva az aranyt érő 1895 ponttól második helyezést ért el.


Albertirsa tehát remek lehetőséget biztosított a gyakorlásra és a versenyforma tesztelésére. A többpróba országos bajnokságig jelenleg még másfél hónap van hátra és ha addig az apróbb hibákat sikerül kiküszöbölni, az eleve meglévő erősségeket pedig még magasabb szintre fejleszteni, akkor a dobogós helyezésekre ott is jó esélyek mutatkoznak.


Gratulálunk lányok!

#tveatletika #tveutanpotlas #albertirsa

bottom of page