top of page
Keresés

„Az első perctől kezdve nagyon akarta a győzelmet a csapat” – Aczél Zoltán a Kelen elleni bajnokirólVasárnap a bajnokság 22. fordulójában csapatunk a Kelen ellen lépett pályára. A találkozót komoly várakozás előzte meg, hiszen jó esély kínálkozott arra, hogy a Puskás elleni kisiklást egy idegenbeli győzelemmel feledtesse Aczél Zoltán együttese. A mostoha időjárási körülmények között megrendezett összecsapáson végül sima győzelmet aratott a Kerület, vezetőedzőnk különösen csapata második játékrészben mutatott játékának örült, de a meccsértékelő beszélgetés során kitért a fontos gólt szerző fiatal játékosára, valamint az új igazolások kifejezetten jó teljesítményére is.


Papíron kötelező győzelemnek számított a Kelen elleni összecsapás, ám tudjuk jól, hogy éppen az ilyen kötelező három pontokat nehéz begyűjteni általában. A vasárnapi mérkőzés sem indult könnyen, az első félidőben az ellenfél mellett a pálya minőségével, a későbbiekben pedig a finoman szólva is váltakozó időjárási viszonyokkal is meg kellett küzdenie a csapatnak. A találkozó forgatókönyve nem teljesen a tervek szerint alakult, egy igazi ki-ki mérkőzés alakult ki, amely során az első gólt a hazaiak szerezték meg az első félidő derekán. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek és a bekapott gól után négy perccel egyenlíteni is tudott Aczél Zoltán együttese, méghozzá egy nem akármilyen találattal: Barczi Dávid felívelését Elek Bence tette mellel Cseszneki Richárd elé, aki Hegedüs Leventének gurította le a labdát, fiatal játékosunk pedig állítgatás nélkül 20 méterről kilőtte a hosszú felsőt.


Nagyon szép gól volt és ezt követően látszott, hogy ebből tudott meríteni. A góljáig sok hibát követett el, nem kommunikált, ez amúgy folyamatos probléma a fiatal játékosoknál. A 35. percig átlagos teljesítményt nyújtott, viszont a gólját követően nagyon feljavult a teljesítménye. Egy 17 éves játékosról beszélünk, aki minden támogatást megkap a klubtól és a szakmai stábtól, élvezi a bizalmat. Vannak hibák, olykor hullámzó a teljesítménye, akár az edzéseken, akár a mérkőzéseken, de egy tehetséges fiatalról beszélünk, aki ennyi idősen folyamatosan játéklehetőséget kap az NB III-ban, ami azért nagy dolog. Egy ilyen gól, amit Hege szerzett fel kell, hogy hozzon egy játékost, de vele kapcsolatban az a leglényegesebb, hogy az életvitelére odafigyeljen. Ha ő koncentrál, ha odateszi magát, akkor nagy jövő előtt áll, akkor kamatoztatni tudja majd a tehetségét, nagy lökést adott neki ez a gól.” – értékelte fiatal középpályásunk gólját és teljesítményét Aczél Zoltán.


Hegedüs a Puskás elleni idénynyitón (Fotó: Szabó Péter)

Az első félidő kiegyenlített csatát hozott, ezt szakvezetőnk is így érezte, voltak pozitív és negatív észrevételei is csapata játékával kapcsolatban.


Az első perctől látszott, hogy nagyon jól állt bele a csapat a mérkőzésbe, jóllehet a Kelen is nagyon akart, élete meccsét játszotta a házigazda, dicséret illeti őket is. Harcos első félidő volt, sok helyzettel, hiszen kapufát fejeltünk, de Elek Bencének és Cseszinek is volt lehetősége. Két-három ziccere volt a Kelennek is, de persze volt hiányérzetem is. A rögzített helyzeteknél, például a bedobásoknál is rosszul rendeződtünk, ebből is kaptuk például a gólunkat. Ki-ki meccs alakult ki az első félidőben, de tudtunk rá reagálni, emiatt is dicséret illeti a csapatot. Az egyenlítésünk egy bombagól volt Hegedüs Levente által, de addig is nyomott a csapat. A döntetlen az első félidő után szerintem hűen tükrözte a mérkőzés addigi képét.” – foglalta össze röviden az első játékrészt Aczél Zoltán.


A folytatásban az időjárás nem könnyítette meg a csapatok dolgát, kapusunknak, Hajagos Tamásnak például volt olyan kirúgása, amelyet a szél bedobásra fújt vissza. A csapat ugyanakkor tudott reagálni a mostoha körülmények okozta nehézségekre, nagyszerűen alkalmazkodott a kihívásokhoz, okosan a földön tartotta a labdát, hiszen az ívelgetéseknek a nagy szélben semmi értelme nem lett volna. A játék képe sokat változott a második félidőre, Barczi Dávidék átvették az irányítást és ez gólokban is megmutatkozott.


Ekkor kezdünk el igazán futballozni, Egerszegi Tomi gólja nagyon jókor jött, de összességében érett is a vezetésünk. Okosan játszottunk, a Kelen pedig talán elfáradt és onnantól kontrákra rendezkedett be, de ezeket nagyon jól kontrolláltuk, felszedtük a második labdákat és az 55. perctől tíz perc alatt lezártuk a meccset. A második félidőben szerintem kifogástalanul játszottunk, levittük a földre a labdát, a játékosok jól mozogtak el, mindig volt kit megjátszani, elégedett voltam.


Csapatunk második gólját Egerszegi Tamás szerezte, egy szögletet követően Elek Bence csúsztatását belsőzte be, ezzel idei harmadik gólját szerezte meg. Ezt követően Barczi Dávid pillanatai következtek, aki három perc leforgása alatt előbb büntetőből, majd akcióból is betalált megszerezve ezzel 14. és 15. bajnoki találatát. A mérkőzés utolsó harmadában is voltak még lehetőségei a csapatnak, ám a helyzetek kimaradtak, sőt még egy büntetőt is ítéltek ellenünk, amit azonban Hajagos Tamás megfogott.


A PAFC ellen a hosszúból szedte ki "Hajag", a Kelen ellen pedig büntetőt fogott! (Fotó: Szabó Péter)

Így van, a találkozó végén egy szerencsétlen szituációból büntetőt ítéltek ellenünk, de itt is megmutatkozott a csapat ereje és pozitív hozzáállása. Hajagos Tomi egészen egyszerűen meg akarta fogni azt a tizenegyest, holott egy esetleges bekapott gól már nem osztott vagy szorzott volna, de nem akarta 4-2-vel zárni az összecsapást.” – dicsérte kapusa hozzáállását vezetőedzőnk.


A találkozó krónikájához tartozik még, hogy Elek Bence két gólpasszal zárt, új igazolásaink közül pedig Papp Máté és Cseszneki Richárd is bemutatkozhatott, mindketten kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak, kivívva Aczél Zoltán dicséretét is. Viszont sajnos negatívumról is be kell számolnunk, a tavaszi szezont bombaformában kezdő, a felkészülési mérkőzéseken is nagyszerűen teljesítő és az idénynyitón is a csapat legjobbjának számító Vankó Imre megsérült és várhatólag 4-6 hetes kihagyás vár rá.


Valóban, Cseszneki és Papp is nagyszerűen szálltak be a játékba, olyan érzése lehetett az embernek, mintha ők már hetek, hónapok óta a csapattal készültek volna. De összességében szinte mindenkit kiemelhetnék, a hozzáállás volt az, ami meghozta a győzelmet, kiemelkedő volt, ahogy a játékosok nekimentek ennek a meccsnek. Vankó Imre kiesése viszont nagyon fájó és komoly fejtörést ad a stábnak. Imre nagyszerű formában játszott és a felkészülési időszak alatt is nagyon keményen dolgozott, a csapat egyik legjobbja lett minden téren, innen is gyors gyógyulást kívánunk neki. Ami pedig még a vasárnapi bajnokit illeti, a győzelem az győzelem, teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. Természetesen nem kell túlbeszélni ezt sem, de örülünk a három pontnak és a hozzáállásnak.” – zárta a Kelen elleni bajnoki értékelését Aczél Zoltán.


A győzelem és különösen a mutatott játék a csapatnak is sokat jelenthetett. A találkozó után még a pályán össze is álltak a fiúk, majd a kapitány, Barczi Dávid intézett pár mondatot a játékostársak felé. Ilyet a bajnokság első felében nem lehetett látni a csapattól, és anélkül, hogy túlbeszélnénk mindezt, azért mindenképpen jó üzenet ez kifelé, hiszen hűen mutatja, hogy az öltöző valóban egyben van, ez pedig csak jót jelenthet a jövőre nézve.


Ami a bajnokság folytatását illeti, csapatunk legközelebb hazai pályán a Zsámbék együttesét fogadja, a találkozót február 26-án vasárnap, 14 órától rendezik.

bottom of page