top of page
Keresés

Az idény eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta csapatunk, nem is maradt el a győzelem!


Fotó: Szabó Péter

Az előzetes várakozások alapján nehéz meccsre lehetett számítani a Gyirmót ellen, hiszen tudni lehetett, hogy a vendégeknél lesznek majd „visszajátszók” ráadásul az időjárás sem volt túlságosan kegyes a csapatokhoz. Mindezek ellenére Aczél Zoltán együttese magabiztos, 3-1-es sikert aratott és itthon tartotta a három pontot és bár a tabellán csupán a hatodik helyen áll csapatunk, de riválisainktól nem szakadtunk le. A mérkőzést követően vezetőedzőnkkel, Aczél Zoltánnal, a győzelemből két góljával oroszlánrészt vállaló Elek Bencével és az új posztján egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtó Opavszky Balázzsal beszélgettünk, akiknek egyöntetű véleményük az volt, hogy a sikerhez az kellett a leginkább, hogy a játékosok végre egymásért is küzdöttek.


Végig szakadó esőben rendezték a bajnokság 9. fordulójában a Kerület-Gyirmót mérkőzést, ám nem ez volt az egyetlen nehezítő körülmény, hiszen azt is tudni lehetett, hogy a válogatott szünetet kihasználva a vendégeknél lesznek majd olyan játékosok, akik az első csapatból visszajátszanak az NB III-as meccsre. Aczél Zoltán az Érd elleni kezdőcsapathoz képest több helyen is változtatott, ezúttal már az elejétől a pályán volt a fiatal Hegedüs Levente, aki először volt bajnokin kezdőjátékos, de Kirják Henrik és a MOL Fehérvár elleni kupameccsen bombagólt szerző Opavszky Balázs is a kezdőben kapott helyet, utóbbi ráadásul új poszton szerepelt, kifejezetten jól.


A találkozót nagy elánnal kezdték a csapatok, de a Kerület már az első percekben kezdeményezőbben lépett fel, próbálta nyomás alatt tartani az ellenfelet. A Gyirmót behúzódott, átadta a területet a hazaiaknak, de ez nem bizonyult jó taktikának, ugyanis már a 4. percben hátrányba került. Az akció a csapatkapitány Barczi Dávidtól kezdődött, aki az egész meccsen nagyon agilisan, nagy kedvvel játszott, az „Í”-re a pontot pedig Elek Bence tette fel idénybeli hatodik góljával. A folytatásban tovább nyomott a Kerület, ám a félidő derekán egy védelmi hibából a vendégek, mondhatni a semmiből megszerezték az egyenlítő találatukat. A szünetig a Kerület folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét, Barczinak volt egy hatalmas helyzete, ami kimaradt, illetve többször pontrúgásokból veszélyeztethetett volna a csapat, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így a vezetést nem sikerült még az első játékrészben megszerezni. A másodikban viszont már igen, a romló talajú pályán Barcziék harci kedve nem lankadt és a 74. percben Elek Bence második góljával (amely a szezon során már a hetedik) 2-1-re módosult az állás. A mély pálya, a szakadó eső, a szívós ellenfél és egy-két kérdéses bírói ítélet sokat kivett a csapatból, ezért Aczél Zoltán cserékkel próbálta felfrissíteni együttesét. A Mester húzása mondhatni igencsak jól sült el, hiszen éppen az egyik cserejátékos, Vankó Imre állította be a 3-1-es végeredményt a ráadás pillanataiban.


„Többszörösen is boldoggá és elégedetté tett ez a mérkőzés. Az idő megnehezítette a dolgunkat, a csúszós talaj az egyre romló pálya nem kedvezett annak a típusú játéknak, amit mi megpróbálunk játszani itthon. Az ellenfél is nagyon szívósan védekezett, az, amit hallottunk, vagy amit gondoltunk, hogy esetleg „lepresselnek” minket, abból nem lett semmi, eléggé zártan és szűken, a félpályán fogadtak minket.” – kezdte értékelését Aczél Zoltán, aki azt sem felejtette el kiemelni, hogy csapata hatalmas kedvvel és akarattal játszott.


„Amióta én itt vagyok még ilyen jól nem láttam őket játszani. Ezt el is mondtam nekik a félidőben, hogy szerintem ez volt eddig a legjobb hazai meccsünk, pontosabban az első félidőnk. Nagyon jól futballoztunk, az eredmény nem tükrözte hűen azt, ami történt a pályán. Végre azt a csapatot láttam, amit a Fehérvár ellen is, a játékosok csúsztak-másztak egymásért, párharcokat nyertünk, harcosak voltunk és a cserék is jól szálltak be a meccsbe. Amiről beszéltünk, hogy új fejezetet nyitunk az érdi meccs után és amit láttunk már a Fehérvár ellen is, azt most a Gyirmót ellen is viszontláthattam. Gratulálok a játékosoknak, gratulálok a stábnak.” – zárta értékelését elégedetten Aczél Zoltán.


Elégedetten értékelte a mérkőzést Elek Bence is, ami nem csoda, hiszen csatárunk ezúttal is fel tudott iratkozni a gólszerzők közé, ráadásul rögtön két góllal. A bajnokságban immáron hét találattal a góllövőlistán igen előkelő helyen álló Elek nem is saját produkciója miatt volt elsősorban boldog, hanem a csapategységet emelte ki, mint a siker elévülhetetlen részét.


„Ugye a MOL Fehérvár elleni meccs után is azt emeltem ki, hogy ha a csapat azzal a lelkesedéssel, mentalitással, hozzáállással lép pályára, mint tettük azt a fehérváriak ellen, akkor nem lehet probléma. A körülmények mostohák voltak, szakadó eső, a pálya talaja sem volt annyira könnyű, de jól játszottunk, helyenként élvezhető focit mutattunk be, kombinatívak voltunk és sok helyzetünk is volt, ha ezeket berúgjuk, az első félidőben 1-0 után ezeket értékesítjük, akkor nagyobb is lehetett volna a különbség.” – kezdte értékelését Elek Bence, ám természetesen nem hagytuk annyiban, saját teljesítményéről is kifaggattuk.


„Egy csatárnak mindig számít, hogy hány gólt lő, szokták mondani, hogy a csatárt mindig a góljai minősítik, és én úgy tudom segíteni a csapatot, ha minél több gólt lövök. Örülök annak, hogy jó formában vagyok, hogy rúgom a gólokat, ez a legtöbb, amivel hozzá tudok járulni a sikerhez, de én maximálisan csapatember vagyok, éppen ezért az a legfontosabb, hogy nyerjünk és akkor is ezt mondom, ha történetesen nem én rúgom a gólokat.”


A Gyirmót elleni mérkőzésen többen is kimagasló teljesítményt nyújtottak, éppen ezért nehéz lenne, sőt talán nem is szerencsés kiemelni senkit, hiszen a játékosok – és ezt emelte ki Aczél Zoltán is – végre csapatként arattak sikert. Ugyanakkor meg kell említeni Opavszky Balázst is, aki az első forduló óta először kapott helyet kezdőként a csapatban bajnokin. „Opa” remek teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat, ráadásul mindezt új poszton tette.


„Hosszú idő után kerültem be újra a kezdőbe, új poszton játszottam, de nagyon jól éreztem magam a pályán. Hatos pozícióban számított rám a Mester, úgy éreztem, hogy voltak jó dolgaim a pályán, de azért még sok dolog van, amiben fejlődnöm kell, hogy bent is tudjak maradni a kezdőcsapatban. Az utóbbi időben jobb bekként, illetve belső védőként számoltak velem. Védekező középpályásként ugyanakkor többet vagyok játékban, ezt nagyon élvezem. A védekezés korábban is megvolt, adott volt, de a támadások segítésében azért még fel kell javulnom. A rugótechnikám jónak számít ebben az osztályban, de „kicsiben”, a kombinatív játékban van még hova fejlődnöm és azon leszek, hogy ezekben még jobban teljesítsek.”


A gárda heti menetrendjét a hétközi forduló kicsit átrendezi, hiszen a szokásos hétfői regenerálódást követő keddi szabadnap ezúttal elmarad, lévén szerdán újabb bajnoki vár Opáékra, mégpedig Móron, aztán vasárnap a Bicske ellen újra saját közönsége előtt játszhat a csapat.

bottom of page