top of page
Keresés

Az Universiade-válogatott elleni kétkapuval hangoltak Kudella Pannáék a Magyar KupáraGőzerővel készül az október 7-i szezonrajtra az OB I-es női felnőtt vízilabdacsapatunk. Lukács Dénes együttese kedden azzal a női Universiade-válogatottal kétkapuzott, amelyben egyesületünk kiválósága, Kudella Panna is szerepel. Külön érdekesség, hogy Panna délelőtt még az Universiade-csapat tagjaként a kínai válogatott ellen játszott, majd délután már Kerület-színekben, „ellenfélként” nézett farkasszemet csapattársaival.


„Mivel a bajnokság miatt izgatottak vagyunk, örülök, hogy előtte, a Magyar Kupában meg tudjuk mérettetni magunkat” – kezdte az értékelését Panna a meccseket követően. „A kínai válogatottal brusztos mérkőzést játszottunk, de azért jó volt, hogy délután már a saját csapatomban szerepeltem, hiszen teljesen más volt a játék képe is. Sokat változtunk, szerintem előre tudunk majd lépni. A kupában az a feladatunk, hogy minden meccset megnyerjünk, mert nyilván szeretnénk továbbjutni, a bajnokságról pedig még nem lehet pontosabban nyilatkozni, hiszen sok csapat átalakult, de a tavalyi 8.-nál jobbat akarunk elérni, az 5-6. helyet megcélozzuk. Elég hosszú volt a felkészülés, három hónapos alapozáson vagyunk túl, nagyon várjuk a bajnokságot, jó úton haladunk. Nagy előrelépés, hogy Gyöngyössy Anikó személyében válogatott center érkezett hozzánk, nagyot dobott a játékunkon, tényleg centere, központja a játéknak és ezáltal a hátsó lövők, így én is sokkal többet tudok kapura lőni. Ahogy a csapat, én is lépkedek szintről szintre felfelé. Bízom benne, hogy komplett csapat leszünk és jól fogunk tudni teljesíteni.”


A lendületes, hajtós játékot hozó meccs a jövő nyárra halasztott játékokra készülő Universiade-csapat számára is hasznos volt, hiszen havonta vívnak felkészülési találkozókat. Kapitányuk, a játékosként kétszeres olimpiai bajnok, vezetőedzőként a szegedieket is irányító Varga Tamás így nyilatkozott:


„Jövőre elméletileg lesz Universiade, bízom is benne. A válogatott havonta egyszer találkozik, épp ezért nagyon örülök, hogy az OB I-ben magas szintre lépett Kerület ellen tudtunk játszani. Dénes munkája által az utánpótlás is nagyon szépen fejlődik, egyre több gyerek kezd itt vízilabdázni, reménykedem, hogy az, amit eddig felépítettek, zökkenőmentesen mehet tovább a jövőben is. Nagyon jó, hogy a válogatottat ide tudjuk hozni, van lehetőségünk itt edzeni, rendkívül rugalmas a klub vezetése. Vezetőedzőként tudom, hogy mennyire nehéz anyagilag megteremteni azokat a dolgokat, amik itt a Kerületnél megvannak. Nagyon családias a légkör, jól lehet itt dolgozni. A klubház, a medence, a stadion, a konditerem: minden adott, hogy a válogatottal felkészüljünk. Nem utolsósorban Kudella Panna a válogatottunk egyik csillaga. Az, hogy itt rendezik a kupaselejtezőt jövő hétvégén, mutatja, hogy foglalkoznak a női vízilabdával, borzasztóan pozitív és óriási dolog, hogy biztosítják ezeket a feltételeket a női vízilabda számára, ráadásul az esély arra, hogy továbbmegy a Kerület, így még nagyobb. Meg kell mondjam, az Universiade-válogatott ezúttal nagyon foghíjas volt, hiszen sok játékossal készülünk, rengetegen nem tudtak most itt lenni, de jó kis válogatott érhet össze nyárra. Azok közül, akik most lehetőséget kaptak, sokan most mutatkoztak be, én pedig kíváncsi voltam, hogy egy nemzetközi csapat ellen, mint Kína, mit produkálnak. Számunkra nagyon hasznos volt ez a két meccs, és szerintem Déneséknek is a kupa, valamint a bajnokság szempontjából.”A meccseken nem vezették az eredményt, hiszen nem ez volt a lényeg – az már viszont sokkal inkább, hogy vészesen közeleg a Magyar Kupa selejtezőjének hazai rendezésű csoportköre, valamint az október 15-i, Ferencváros elleni bajnoki rajt is. Vezetőedzőnk és szakmai vezetőnk, Lukács Dénes szerint nagyon fontos minden egyes meccs a felkészülés során, pláne ilyen minőségű csapat ellen.


„Mindkét együttesben voltak hiányzók ezúttal, de azoknak, akik jelen vannak, nagyon jó lehetőség, hogy játszhatnak, és megtanultuk már, hogy abban az összeállításban kell szerepelni, ami a rendelkezésre áll. Ebben az Universiade-válogatottban mindenki masszív OB I-es játékos. Tamás munkájának segítője vagyok a válogatottban, ahogy a junior-válogatottnál is voltam, ott szép sikereket értünk el, remélem, jövő nyáron is így lesz. A Kerület nagyon jó állapotban van fizikálisan, elkezdtünk alkalmazkodni ahhoz a stílusváltáshoz és az új játékosokból származó többletelőnyökhöz, ami az elején picit szokatlan volt számunkra. Az, hogy van masszív centerjátékunk, egy-két játékos szerepét megváltoztatja, teljesen más játékot tudunk játszani, mint az elmúlt három évben. Jól állunk, komoly felkészülést csináltunk végig. Sajnos a felkészülés végére, a sorozatos meccsek során tipikus módon előjönnek a rejtett sérülések, amik az alapozás során még nem jönnek felszínre. Nem tudunk annyit visszaregenerálni, amik kellenének az apróbb sérülések elrejtéséhez. Óvatosak is vagyunk, a bajnokság eleje következik, ha egy sérülésre ráterhelünk, abból már sokkal komolyabb baj van. Akinél probléma van, azonnal megállítjuk őt, megpróbálunk orvosi segítséget kérni, megfelelő vizsgálatokat végrehajtani. Ez lassú folyamat, két-három játékosnál várjuk a diagnózist, de bízunk benne, hogy a kupában teljes játékosállománnyal tudunk szerepelni. Megvan a bajnokság rendje, az első három fordulóban élcsapattal játszunk (Fradi, Dunaújváros, UVSE), mint az elmúlt években – értelemszerűen a bajnoki besorolásunk miatt van ez így. Ennek a Kerületnek viszont megijednie már nem kell senkitől, nem fogunk kizárólag biztonsági játékra törekedni. Most nem tekintünk ennyire messzire, mert az, hogy hazai környezetben juthatunk a kupában a legjobb nyolc közé, jogos elvárásnak tekinthető. Azt gondolom, véghez is tudjuk vinni, de nem becsüljük le az ellenfeleket.”


A Magyar Kupa selejtezőkörét október 7-9. között rendezik, az egyik helyszín a TVE uszoda lesz, csapatunk az Egerrel, a Győrrel és a Póló SC-vel került egy csoportba. Szurkoljunk minél többen a helyszínen a sikerért!

bottom of page