top of page
Keresés

Az utánpótlás számára is elrajtolt a szezon, nem is maradtak el a győzelmek!


A nyári szünet után nem csak az iskola, de a bajnoki idény is kezdetét vette fiatal labdarúgóink számára. Utánpótláscsapataink közül U15-ös gárdánk sima győzelemmel kezdte a szezont, Dajka Mihály rögtön duplázott, U14-es csapatunk is begyűjtötte a három pontot, míg Mónos Tamás U19-es együttese értékes pontot szerzett az Illés Akadémia ellen. U13-asaink az utolsó pillanatban csúsztak le a pontszerzésről, míg U9-es fiataljaink a Barca Cup tornán szereztek értékes tapasztalatokat.


MLSZ Országos U15 Alap 1. forduló

BVSC - III. Kerületi TVE - 0-4 (0-2)

TVE gólszerzők: Dajka Mihály (2) Balogh Bálint Rados Martin

Klublegendánk, Kaszai Gábor U15-ös csapata az idény első fordulójában a BVSC vendége volt. A találkozó sima győzelemmel zárult, Dajka Mihály kétszer köszönt be, de Balogh Bálint és Rados Martin is fel tudott iratkozni a gólszerzők közé.


Edzői értékelés:

„A találkozó előtt voltak olyan külső körülmények, amikre nem voltunk felkészülve és meg kellett oldanunk. Ezeket sikerült orvosolnunk, így a mérkőzés kezdetére készen álltunk. Az első félidő első felében mindenképpen érződött a játékunkon, hogy az első fordulóban vagyunk, esetleges volt a játékunk és sok hiba jellemzett minket. A játékrész második felében sikerült megnyugodnunk és magabiztosabb játékkal előrukkolnunk. Voltak lehetőségeink és két gólt is szereztünk. A félidőben egy cserével igyekeztünk a középpályás játékunkat javítani és rendeztük a sorainkat. Főként a labdakihozatalokra és az ellenfél részéről felívelt, kirúgott labdákra hívtuk fel a gyerekek figyelmét. A második játékrész későbbi szakaszában ismét hektikus volt a játék, amit a játékvezető ténykedése komolyan befolyásolt. Ebben az időszakban Papp Zsoltnak kellett bravúrt is bemutatnia, hogy megmaradjon a kétgólos előnyünk. Miután sikerült megnyugodnunk és újra magunkhoz ragadni a kezdeményezést ismét adódtak helyzeteink. Egy kezezés után megítélt büntetőt Dajka kapufára rúgott, de a kipattanót mi gyűjtöttük be és sikerült a labdát visszajuttatni a 16-oson belülre. Vörös ott jól tartotta meg a labdát, amit jól készített le Baloghnak, aki ballal jól lőtte ki a rövid felső sarkot. A hajrában egy jól sikerült letámadásból szereztünk gólt, a Dajkáról lepattanó labda pont Rados elé került, aki gyönyörűen lőtte ki ballal a hosszú sarkot, így beállítva a 4-0-ás végeredményt. Összességében elégedettnek kell lennünk, hiszen az első fordulóban mindig nehéz kitűnő produkciót bemutatni, ahogy most nekünk sem sikerült ezen a napon, de a csapat erejét mutatja, hogy hullámzó játékkal is sikerült idegenben 4-0 arányban nyernünk. Ennél biztosan lesznek nehezebb mérkőzéseink, de abban is biztos vagyok, hogy mi is jobb játékot fogunk tudni bemutatni a következő mérkőzéseinken. Gratulálok a csapatnak! Hajrá Kerület!" – értékelte csapata győzelmét Kaszai Gábor.


MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 1. forduló

Felcsút SE – III. kerületi TVE 3-2

TVE gólszerzők:

Horváth Ármin

Mattyasovszky Bendegúz


U13-as csapatunk a Felcsút vendége volt az első fordulóban. A mérkőzés nem kezdődött a legjobban Gyenes András csapata számára, mert a hazaiak már az 5. percben megszerezték a vezetést. Húsz perc elteltével azonban csapatunk ki tudott egyenlíteni, ám a Felcsút még a félidő előtt újra előnyhöz jutott. A mieink ezt a deficitet is le tudták dolgozni, ám a végén a hazaiak újra vezetést szereztek és ez az előny már elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy otthon tartsák a három pontot.

Edzői értékelés:

„A mérkőzés elején, elkövettünk egy nagy hibát, amelyet követően az ellenfél megszerezte a vezetést. A második negyedben, az elején kezdtünk el úgy játszani, ahogy szoktunk, de az igazat megvallva, ezen a mérkőzésen nem játszottunk megfelelően. A támadásépítéseknél kapkodtunk, keveset birtokoltuk a labdát. A második rúgott gólunk, egyértelműen a nap pozitívuma volt, az ellenfél térfelén történt labdaszerzés után, 1-2 érintős játék után, Mattyasovszky Bendegúz fejezte be az akciót. A mérkőzés végén, mindkét csapatnak voltak lehetőségei a gólszerzésre, de az utolsó percben, egy saját térfélen történt labdavesztést követően, az ellenfél be tudta fejezni az akciót, így 3-2 arányban nyert.” – beszélt csapata első bajnoki találkozóját követően Gyenes András.


U9-es csapatunk a Barca Cup tornán vett részt a mögöttünk hagyott hétvégén. Csapatunk szakvezetője, Vései Martin számolt be fiataljaink szerepléséről.

„Az első napon meg kellett küzdenünk számos külső tényezővel. A szakadó eső elől nem igazán tudtak menedéket találni a játékosok, az öltözők kapacitása nem bírt el ennyi csapatot. Igyekeztünk azonban mindezeket a nehezítő tényezőket kizárni és csak a játékra koncentrálni. Az első meccset a Kaposvár ellen játszottuk, ahol nem éreztem a játékosokon megilletődöttséget, az első percektől kezdve sikerült magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Több helyzetet sikerült kidolgoznunk, ellenfelünknek egy-egy távoli kísérlete akadt. Magasan védekeztünk, az ellenfél térfelén sikerült labdákat szereznünk, ezekből gólokat is tudtunk rúgni. A Niksic elleni egy kemény, párharcokkal teli mérkőzést játszottunk, ellenfelünk belépői már-már a durvaság határait súrolták. Nagyon pozitív volt, hogy a játékosok nem ijedtek meg, bátran vállalták fel az 1v1 elleni szituációkat támadásban és védekezésben is. Végül kis szerencsével, de sikerült egy pontrúgás utáni szituációból gólt szereznünk. A Barca ellen is hamar érvényesíteni tudtuk az akaratunkat, jó mentalitással mentünk bele a párharcokba, sok helyzetet sikerült kialakítanunk, így megérdemelt volt a háromgólos győzelmünk. A DVTK viszont már egy nehezebb ellenfélnek bizonyult, a papírforma érvényesült, a miskolciak jelenleg előrébb tartanak nálunk. A játékosokon már érezhető volt a mentális fáradtság is, nem tudtak annyira élesek lenni, mint az előző mérkőzéseken. Több rossz döntés és lassú reakciók jellemezték a játékunkat. Helyzeteink azonban így is adódtak, de megérdemelt volt az ellenfél sikere.

Másnap a „C” csoport győztese ellen kezdtük meg a napot. A mérkőzés elején nem éreztem a gyerekeken a kellő koncentrációt, görcsösen léptünk pályára, kapkodás jellemezte a játékunkat. Ellenfelünk pár perc elteltével meg is szerezte a vezetést. Sikerült ugyan egyenlítenünk, de riválisunk gyorsan kihasználta a saját térfélen, illetve a kapunk előtti labdavesztéseket, így reális eredmény született. Talán a legjobb mérkőzésünket játszottuk a DAC ellen, a játékosokon érezhető volt a győzni akarás. Jó volt mentalitás, a gyerekek ezúttal végig koncentráltak voltak. Bátran mentek bele a párharcokba, vállalták az 1v1 elleni szituációkat, ugyanakkor ellenfelünk két szép átlövéssel meg tudta nyerni a mérkőzést.

Sok visszacsatolást, visszajelzést ad, hogy a későbbi ezüst- (DVTK), és bronzérmes (CSKA Sofia) csapat ellen sem játszottunk teljesen alárendelt szerepet, a mérkőzések bizonyos periódusaiban sikerült érvényesíteni a játékunkat. Főleg a labda nélküli játékban kell még fejlődnünk, védekezésben voltak hiányosságaink. Összességében azonban elégedett voltam a látottakkal, a torna abszolút a gyerekek fejlődését szolgálta. Sok játékosom először vett részt hasonló színvonalú tornán, de gyorsan tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, hamar magával ragadta őket az esemény hangulata, ezáltal jobban is fókuszáltak a meccseken. Pozitív volt, hogy az egy évvel fiatalabb játékosok nagyban hozzájárultak a csapat jó teljesítményéhez, sok pozitív élménnyel gazdagodtak. Nagyon sok tapasztalattal szolgált számunkra ez a két nap, a jövőben remélhetőleg még sokszor tudunk hasonló színvonalú mérkőzéseken pályára lépni.” – értékelte a tornát és csapata teljesítményét Vései Martin.


MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 1. forduló

Király SE – III. kerületi TVE 2:4 (1:1)


TVE gólszerzők:

Szobor Noel (2)

Érsek Márk

Bíró Félix


U14-es csapatunk szombaton a Király SE csapatához látogatott. Mészáros Zsolt vezetőedzőnk dolgát nehezítette, hogy két meghatározó játékosára, Gonda Bálintra és Gyergyói Zénóra nem számíthatott, de csapatunk végül így is elhozta a három pontot.


Edzői értékelés:


„Jól kezdtünk, az első 10 percben domináltunk, többnyire a házigazdák térfelén folyt a játék. Azonban túl direktben játszottunk, akkor is mélységi játékot kezdeményeztünk, amikor zárták a területeket és keveset forgattuk a labdát. A szűk területek miatt sokat hibáztunk, kevés volt a folyamatos játék. Az ellenfél gyors és fizikálisan erős támadója azonban veszélyt jelentett a kontra támadásaiknál. Kiegyenlített játék jellemezte az összecsapást, viszont nagyon sok technikai hibával fociztunk. Ami labdát megszereztük, hamar vissza is adtuk. A 12. percben egy rosszütemű belépőt követően tizenegyeshez jutottak a házigazdák, amit értékesítettek. Ezt követően mindkét oldalon adódtak lehetőségek, számunkra a 20.perc hozta meg az áttörést, Kéri Péter lövése lepattan, a labdára Szobor Noel reagált a leggyorsabban megszerezte egyenlítő találatunkat. A szünetben felhívtam a figyelmet a türelmesebb támadásépítésre és a több labdabirtoklásra, védekezésben pedig a harciasságra és a határozottságra. A második félidőben ezek kezdtek megvalósulni, több lehetőségünk is volt, mint a házigazdáknak. Az 50. percben megszereztük a vezetést: Érsek Márk szintén egy kipattanó labdát juttatott nagy erővel a kapuba. A bekapott gólra nem sokkal később, az 52. percben még válaszoltak a hazaiak, akik egy fejesgóllal egyenlítettek. Mi folytattuk a játékunkat és a Jakab Zétény ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt szabadrúgást Szobor Noel juttatta a kapuba a 72. percben. Lélektanilag nagyon kellett ez a gól, ám nem álltunk le, a győzelmünket egy hosszú indítás követően Bíró Félix biztosította be a ziccer értékesítésével. Összességében hektikus volt a mérkőzés, az első félidőben gyengén fociztunk, sok technikai és támadó-taktikai hibával. A második játékrészben tudtunk váltani és küzdeni, ami kellett a győzelemhez. A lelkünknek kellett ez a siker, gratulálok a győzelemhez!” – értékelte csapata sikerét Mészáros Zsolt.


MLSZ Országos U19 Kiemelt 1. forduló

III. kerületi TVE – Illés Akadémia-Haladás 0-0


Döntetlennel kezdte az idényt Mónos Tamás U19-es csapata, amely hazai pályán az Illés Akadémia-Haladás együttesét fogadta. A kiegyenlített első játékrészt követően a második félidőben csapatunk mezőnyfölényt tudott kialakítani, ám a győzelemhez szükséges gól nem jött össze, így pontosztozkodással zárult a találkozó.


Edzői értékelés:


„A mérkőzés nagy melegben zajlott le mindkét félidőben ivószünettel. A meleg ellenére magas intenzitású játék alakult ki, az ellenfél is igyekezett nagy tempót diktálni. Az első félidő 20. percéig minimálisan talán az ellenfél tudta diktálni a tempót, elsődlegesen magas labdákkal, második labdák felvételével, illetve pontrúgásokkal, de igazán megbontani a védekezésünket nem tudták. Szép lassan innen sikerült átvenni a mérkőzés irányítását, és a félidő végére már inkább a Haladás térfelén zajlott a játék. A második félidő hasonlóan alakult, nem sok helyzettel, viszont már a mi mezőnyfölényünkkel. A második játékrész végére állandósult a mezőnyfölényünk, többször meg tudtuk bontani az ellenfelünk védekezését a széleken, de sajnos nem sikerült ezekből gólt szereznünk. Összeségében meg voltam elégedve a pályán mutatott hozzáállással és a mentalitással, és bár a játékunkban voltak hibák, de úgy gondolom, hogy ez természetes, hiszen az első bajnoki mérkőzésüket játszották a srácok.” – értékelte csapata teljesítményét Mónos Tamás vezetőedző.


bottom of page