top of page
Keresés

Az utánpótlás számára is megkezdődött a vízilabda idény

A hétvégén nagyüzem volt utánpótlás vízilabdacsapataink számára, kezdetét vette ugyanis az új idény. Illés Heni, Császár György és Fekete Dávid fiataljai is medencébe ugrottak, 2011-es korosztályunk ráadásul mindkét meccsét megnyerte.


Budapesti Markovits Kálmán Gyermek III. Fiú Bajnokság (2011)

Illés Henrietta csapatára a bajnokság első fordulójában rögtön két mérkőzés várt, hiszen a II. kerülettel és a Sportszigettel mérték össze erejüket fiataljaink. A rajt nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen előbbi összecsapást 10-8-ra, míg a Sportsziget elleni mérkőzését fölényesen, 21-6-ra nyerte.


II. Kerületi Sport és Szabadidősport – III. kerületi TVE – 8-10 (3-2, 2-5, 3-1, 02)


TVE gólszerzők:

Várady Tamás (7)

Ofner Botond (2)

Tóth-Farkas Levente


Sportsziget – III. kerületi TVE – 6-21 (1-7, 4-7, 1-1, 0-6)


TVE gólszerzők:

Várady Tamás (8)

Papp Koppány (4)

Ofner Botond (3)

Radó Borisz (2)

Tóth-Farkas Levente

Lengyel Simon

Méhes Zsolt

Fellner Marcell


“Két mérkőzést kellet játszanunk egy napon az új bajnoki kiírás alapján: 9 órakor és délben. Az első mérkőzés izgalmas és kiélezett volt, de csak a saját hibáinknak köszönhetően. Annyi ötméterest hibáztunk el, hogy ez két meccsre is elegendő lett volna, ezek nem férnek bele, főleg akkor nem, ha ennyire kiegyenlített a játék. Mindezt leszámítva sikerült győznünk és ez a legfontosabb! A második összecsapáson nagyarányú győzelmet tudtunk aratni, aminek külön örülök. A hibákat minél hamarabb ki kell javítsuk és tanulnunk kell belőlük, hogy amikor nehezebb ellenféllel nézünk szembe, akkor ezek már ne jellemezzék a játékunkat. Mindent összevetve büszke vagyok a gyerekekre, mert nyertünk és rengeteg szép megoldást láttam tőlük, mind támadásban, mind védekezésben. Biztató bajnoki rajt volt, gratulálok csapatomnak a két győzelemhez, nagyon örülök” – kommentálta csapata sikerét Illés Heni.Fiú Gyermek Országos Vízilabda Bajnokság A2 csoport

Fekete Dávid csapata Szentendrén vendégszerepelt a Dunakanyar vendégeként. A mérkőzést nem kezdte jól fiatal együttesünk, az első negyedet ugyanis 4-0 arányban elvesztette. A folytatásban már többnyire kiegyenlített erők csatáztak, ám a győzelmet végül nem sikerült megszereznie csapatunknak.


Dunakanyar Waterpolo – III. kerületi TVE 19-11 (4-0, 5-4, 6-2, 4-5)


TVE gólszerzők:

Gömöri Kristóf (4)

Csurilla Dániel (3)

Schmuck Botond (2)

Várady Tamás

Jászovics Máté


„A mérkőzést nagyon megilletődve kezdtük. Az első negyed feléig nem lőttünk kapura és sajnos utána sem éreztük a mérkőzés folyamán a lövéseket. Az első félidő végére sikerült felzárkóznunk és akár közelebb is kerülhettünk volna ellenfelünkhöz, de a harmadik negyedben olyan hibákból kaptunk gólokat, amelyek a figyelmetlenségből adódtak és ezáltal teljesen szétnyílt a mérkőzés. Az utolsó negyedet meg tudtuk nyerni, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A következő héten újra vízbe ugrunk és remélem egy jó meccset játszva örülhetünk a végén” – értékelte csapat mérkőzését Fekete Dávid.


Fiú Serdülő / Ifjúsági Országos Vízilabda Bajnokság A2 csoport

Császár György serdülő és ifjúsági csapata is Szentendrén vendégszerepelt, utóbbi egy kifejezetten szoros mérkőzésen, igazi ki-ki csatában maradt alul a Dunakanyar Waterpolo ellen, míg a serdülő csapat kezéből az utolsó negyedben csúszott ki a találkozó.


Serdülő

Dunakanyar Waterpolo – III. kerületi TVE 16 – 11 (4-4, 2-0, 4-4, 6-3)


TVE gólszerzők:

Szabó Zétény (6)

Kertész Levente (2)

Kövi Kristóf

Molnár Bertalan

Dugalits Levente


„A szezonkezdő mérkőzésen ugyan alul maradtunk, de csapatként előre tudtunk lépni. Sajnos sokan hiányoztak betegség és sérülés miatt, ezért a csapat nem a megszokott szerkezetében játszott. Ennek ellenére nagyon jól tartották magukat a fiúk. Több lefordulásgólt is kaptunk, amin mindenképpen javítanunk kell a jövőben, valamint az emberelőnyök kihasználásán és emberhátrányok kivédekezésén is javítanunk kell még, mert ezekben az ellenfél jobb volt nálunk. Az utolsó negyedre két meghatározó játékosunk is kipontozódott, ami megakadályozta, hogy szorosabb mérkőzést játsszunk. Összeségében elégedett vagyok, hogy ebben az összeállításban is a meccs háromnegyedében közel tudunk maradni az ellenfélhez” – értékelte csapata teljesítményét Császár György.Ifjúsági

Dunakanyar Waterpolo – III. kerületi TVE - 11-10 (3-2, 1-2, 1-2, 2-1, 4-3)


TVE gólszerzők:

Czeglédy Bertalan (4)

Tajcs Soma (2)

Bakonyvári András

Szabó Zétény

Szabó Bendegúz

Mocsáry Dániel


„Egy komoly rangadóval sikerült indítanunk a szezont! Egy kevésgólos döntetlent hozó első félidő után kétszer is kettőre sikerült növelnünk az előnyünket. A negyedik játékrészben megszerzett kétgólos előnyünket viszont meg kellett volna őriznünk és bebiztosítani a győzelmet. A döntetlennel végződő rendes játékidő után a büntetőpárbajban alulmaradtunk sajnos, így csak 1 pontot sikerült szereznünk. Természetesen még van, amin dolgoznunk kell, elősorban a lefordulások megakadályozásán és a támadójátékunk időzítésén. Ettől függetlenül, mindenképpen biztató jel, hogy egy olyan csapatnak voltunk egyenlő ellenfelei, amely jóval előttünk végzet a bajnokságban tavaly” – beszélt elismerően csapata játékáról Császár György.

bottom of page