top of page
Keresés

Az utolsó negyedes ritmusváltás hozta meg a győzelmet Lukács Dénes csapatának Szegeden


Fotó: Szabó Péter

Győzelemmel zárta szegedi vendégszereplését OB I-es női vízilabdacsapatunk, Lukács Dénes mégis felemás érzésekkel értékelte a találkozót. Vezetőedzőnk egyrészről természetesen örült a győzelemnek, de ezúttal is felhívta a figyelmet a hibákra, többek között csapata helyenként hullámzó játékára.


Az OB I-es bajnokság idei utolsó előtti, hatodik fordulójában csapatunk a Szeged otthonába látogatott szombaton. A találkozót önbizalommal telve várhatták Illés Heniék, egyrészt, mert a hazaiak nyeretlenül álltak öt fordulót követően, másrészt, mert Lukács Dénes elmondása szerint a lányok jó formát mutattak a heti munka során, ráadásul hosszú idő után teljes csapattal várhatták a bajnokit. A meccs a várakozásoknak megfelelően kezdődött, Brezovszki Gerda két, valamint Kudella Panna és Gyöngyössy Anikó egy-egy góljával 4-1-gyel vittük az első negyedet. A második játékrészre fordult a kocka, a hazaiak támadásban feljavultak és ezúttal a Szeged szerzett négy gólt, így a hazaiak feljöttek egy gólra. A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, így az utolsó játékrészt egy gólos előnnyel várhatta Lukács Dénes együttese. A negyedik negyedre sikerült ritmust váltania csapatunknak, Brezovszki Gerda és Kudella Panna góljaira nem tudott érdemben válaszolni a Szeged, így 13-10 arányban megnyertük az idegenbeli csatát. Lukács Dénes a meccset követő értékelésében kiemelte csapata jó kezdését, de azért a negatívumokra is rámutatott.


“Szuper jól kezdtük a találkozót, a korai kezdés és a hosszú utazás ellenére. Érthetetlen módon a második és harmadik negyedben szétesett a védekezésünk, 3-4 elkerülhető góllal visszahoztuk a Szegedet a mérkőzésbe. Rengeteg ítélet volt mindkét csapat javára, ami miatt időnként nem vállaltuk az ütközéseket. Változtattam többször is a felállásunkon, de felemás mérleggel jöttünk ki belőle. Ha elől ment a játék, akkor hátul hibáztunk, és fordítva. Annak örülök, hogy az utolsó negyedben más ritmusban játszottunk, talán ezért sikerült megszereznünk a 3 pontot. Gratulálok a szegedi lányoknak a fegyelmezett és hajtós játékhoz, és természetesen a saját csapatomnak a győzelemhez! Köszönjük a szurkolóink támogatását, eljutottak az üzenetek hozzánk. Szombaton biztos, hogy tele lesz az uszoda a Szentes ellen! Hajrá Kerület!”


Csapatunk a szegedi sikerrel második bajnoki győzelmét aratta, ezzel lépéselőnybe került az egy mérkőzéssel többet játszó BVSC-vel szemben. Mindez azt jelenti, hogy a hetedik fordulóban a Szentes ellen egy esetleges győzelemmel megelőzhetjük a vasutasokat és az ötödik helyen telelhetünk. Ehhez természetesen szükségünk lesz csodálatos szurkolótáborunkra is, szóval szombaton mindenkinek ott a helye a Kalap utcai uszodába, szurkoljuk ki együtt Illés Heniék újabb győzelmét!

bottom of page