top of page
Keresés

Búcsúzik ügyvezetőnk, Szabó BenceEgy korszak lezárul a III. kerületi TVE életében, öt év után búcsúzik Szabó Bence, aki a MOL Fehérvár FC sportigazgató helyetteseként folytatja Juhász Roland mellett pályafutását. Ügyvezetőnk addig megtartja tisztségét, amíg az elnökség ki nem nevezi utódját, de tervei szerint ezt követően is figyelemmel kíséri egyesületünk mindennapjait és a stadionban is megfordul majd meccseken.


A hírt első hallásra – sőt második és harmadikra is – ízlelgetni kell, hiszen Szabó Bence személye az utóbbi fél évtizedben összeforrt a III. kerületi TVE-vel. Ahogy ő maga mondta a minap, tejfölösszájú kölyökként érkezett a Kalap utcába, ahonnan – és ezt már mi mondjuk - elismert szakemberként távozik, hogy aztán következő állomáshelyén újabb szakmai kihívásokat élhessen meg.


„Óriási megtiszteltetés és hatalmas szakmai kihívás, hogy a MOL Fehérvár FC-nél folytathatom a pályafutásomat. Ugyanakkor ez a lehetőség nem talált volna meg, ha öt évvel ezelőtt nem kapok bizalmat az Elnök úrtól, amiért örökké hálás leszek. Megkeresések, érdeklődések érkeztek az elmúlt időszakban is az irányomba, de egyiknél sem éreztem azt, amit a MOL Fehérvár FC ajánlatával kapcsolatban éreztem. Bár a szívem csücske lett a III. kerületi TVE, de azt gondolom, hogy ezt a lehetőséget meg kell ragadnom és igyekszem majd élni is vele.” – beszélt a váltásról ügyvezetőnk.


Szabó Bence 2017-ben érkezett a III. kerületi TVE-hez és lett a klub sportigazgatója, majd később az ügyvezető pozícióját is átvette. Vezetése alatt a Kerület komoly utat járt be, a labdarúgó csapat egy idényen keresztül az NB II-ben is megmérettetett, de női OB I-es vízilabdacsapatunk is idényről idényre fejlődött, erősödött. Ez a fejlődés az utánpótlás-nevelésre is igaz, ami folyamatosan szintet tudott lépni legyen szó vízilabdáról, labdarúgásról vagy atlétikáról, szinte nem telt el olyan időszak, hogy ne számolhattunk volna be komoly sikerekről. De sikerként kell elkönyvelni azt is, hogy ezen időszak alatt a klubház színfalai mögött zökkenőmentesen zajlott a mindennapi munka, hogy kialakult egy remek közösség, egy családias légkör.


„Nagyon sok mindenre büszke vagyok. Kézenfekvő lenne, ha a feljutást említeném, hiszen valahol a legnagyobb öröm abban volt. Ugyanakkor minden egyes nap egy élmény volt és éppen ezért a legbüszkébb talán arra vagyok, amilyen légkört sikerült kialakítanunk a klubon belül. Nem tudok egy dolgot egyértelműen kiragadni. Nagyon hosszú idő volt ez az öt év, de egy óriási utazás is egyben. Rengeteg élmény, meg természetesen kudarc is kísérte az utamat, de összességében csak és kizárólag pozitívumok, amik megmaradnak, ha visszagondolok erre az időszakra. Nem gondoltam volna, befejezve a játékos pályafutásomat, hogy valaha fogok annyira kötődni egy klubhoz, mint ahogy most érzem, hogy kötődöm a Kerülethez.”

Szabó Bence bár bejelentette, hogy távozik, ám az új ügyvezető kinevezéséig marad ügyvezetői pozíciójában. Ígérete szerint a jövőben is figyelemmel fogja kísérni az egyesület életének alakulását, sőt, tervei szerint meccseken is megfordul majd, mint Kerület-szurkoló.


„Az ügyvezetői teendőket addig ellátom, amíg az utód kinevezésre nem kerül, illetve, ha a jövőben bármiben tudom segíteni a klubot, akkor egyértelmű, hogy állok rendelkezésre. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az utóbbi öt év alatt a klubnál dolgozó nagyszerű kollégákkal, sikerült egy jól működő rendszert felépítenünk, így biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond az átállással.”


Kedves Bence! Kívánjuk, hogy következő állomáshelyeden érjen sok siker és legalább olyan megbecsülés, mint itt a Kerületnél. A „Kerület-család” egy emberként kíván neked minden jót és köszönünk mindent, találkozunk a lelátón!

bottom of page