top of page
Keresés

Bajnok lehet a hétvégén Kun György U16-os csapataSzombaton az MLSZ Regionális Kiemelt Bajnokságában, U16-os csapatunkra az idény egyik legfontosabb mérkőzése vár. Kun György együttese Székesfehérvárra utazik, ahol a Főnix Gold FC vendége lesz és ahol fiataljaink az egész éves teljesítményükre feltehetik a koronát.


U16-os csapatunk az idény során kiemelkedően szerepelt, egészen a 22. fordulóig veretlenül állt a tabella élén, többször is hét, nyolc, de volt, hogy 10 vagy akár 13 gólt szerzett riválisai ellen. A hónap elején Sopronban sajnos megtört a veretlenségi széria, majd a legutóbbi fordulóban hazai pályán a Budai FC ellen döntetlent értek el Polonkai Zsomborék, ám egy ilyen sorozat olykor nyomasztóvá is tud válni, még a felnőtt csapatoknál is zavart tud okozni a fejekben. A csapat kibeszélte, amit ki kellett beszélni és Kun György szerint újult erővel és tiszta fejjel vág neki a 24. fordulónak.


A bajnoki cím lehetősége ott van szerintem a fejükben a gyerekeknek tudat alatt, de nekem is. Ugyanakkor nem akarok már ezzel foglalkozni, mert úgy látom, hogy az elmúlt hetekben egy kicsit bénítólag hatott ránk. Ettől függetlenül semmilyen problémát nem látok, lement 23 mérkőzés, van három döntetlenünk és egy vereségünk. Minden csapat életében vannak hullámok, de én nem látok semmi problémát.” – nyugtatott meg mindenkit U16-os együttesünk vezetőedzője a csapat lelkiállapotával kapcsolatban.


Szombati ellenfelünk, a Főnix Golf FC a bajnoki tabella 4. helyén áll, legutóbbi két mérkőzését megnyerte, az idény során pedig hazai környezetben csak a Sopron és a Gyirmót tudta legyőzni.


Úgy készülünk, ahogy eddig, egy jó meccset várok, hiszen egy jó csapat ellen lépünk pályára, akik fociznak, így végre nem felállt védelem ellen kell játszunk, hanem egy nyíltsisakos párharc lesz, de készen állunk. Erős összeállításban lépünk pályára, a meghatározó játékosaink a pályán lesznek, úgyhogy győzelmet várok. A Főnix egy jó csapat, tele van ügyes, tehetséges sráccal. Jó lenne, ha folyamatosan ilyen meccseket tudnánk játszani, minél többet, ha lehet, mert akkor még erősebbek tudnánk lenni és még jobban és többet fejlődnének a gyerekek. – beszélt szombati ellenfelünkről Kun György.Az ősszel hazai pályán döntetlent játszottunk a fehérváriakkal, a forgatókönyve pedig bizony nem volt szokványos annak a találkozónak. A vendégek a 80. percig ugyanis 2-0-ás előnyben voltak, ám a 89. percben előbb Polonkai Zsombor góljával szépített csapatunk, majd a ráadásban Simon Szabolcs találatával pontot sikerült menteni. A szombati „visszavágó” semmivel sem ígérkezik könnyebbnek, ezzel tisztában van Kun György is, aki természetesen alaposan felkészítette játékosait arra, hogy mi vár rájuk Fehérváron.


Csapat szinten is és egyénileg is extrát kell nyújtanunk ezen a mérkőzésen. Az őszi találkozón a védekezésünkben voltak problémák, az ellenfél kontráival voltak gondjaink, lassabban védekeztünk visszafelé. De beszéltem a meghatározó játékosaimmal is – többek között Polonkai Zsomborral, a Polónyi Bencével, vagy említhetném Farkas Patrikot vagy a csapatkapitányunkkal, Bedő Marcit is - rájuk is nagy feladat hárul abból a szempontból, hogy a többiek azért utánuk mennek, tehát mindig a vezérbikákat követik a játékosok, úgyhogy nekik nagyon nagy szerepük van abban, hogy holnap hogyan fogunk szerepelni.”


A szombati összecsapás rangját és tétjét is jól mutatja, hogy Kun György csaptához még a felnőtt együttesünk vezetőedzője, Aczél Zoltán is ellátogatott a hét közepén. A Mester beszélt a srácokkal, támogatásáról biztosította őket és természetesen tanácsokkal is ellátta a játékosokat.


„Ez egy mérföldkő a Klub életében, de nyugodtan mondhatom, hogy az én pályafutásomban is. Egy sikeres és tehetséges korosztályt neveltünk ki közösen, mert azért sok edzőnek a munkája benne van ebben egyébként. Igen, a hét közepén a Mester meglátogatta őket, intézett hozzájuk egy pár jó szót és pár jó gondolatot azzal kapcsolatban, hogy megelégedni azzal, ami van, az középszerű. Tovább kell menni, tovább kell dolgozni, azt az utat, amit elkezdtünk kitaposni, azon tovább kell menni és ha kell, márpedig biztos, hogy kell, akkor plusz energiákat kell mozgósítani ahhoz, hogy az ilyen meccseket behúzza egy csapat. Én azt gondolom, hogy jót tett nekik ez a látogatás, hiszen az nagy dolog, hogy bejön a felnőtt csapat vezetőedzője egy 16 éves játékoshoz. A srácok természetesen tudják, hogy ki ő, hogy a felnőtteknél együtt dolgozunk, képben vannak, azt gondolom, hogy ez egy plusz motivációt adott nekik.” – beszélt Kun György arról, hogy a szombati mérkőzés miért is jelent mérföldkövet a Klub életében, illetve arról, hogy még Aczél Zoltán is meglátogatta a fiatalokat.


Természetesen ahogy a szezonnak, úgy a fontos összecsapások sorának sem lesz vége szombaton, hiszen a bajnoki cím megnyerése még nem jelenti azt, hogy hátra lehet dőlni. Az esetleges sikert követően Kun György csapatára vár még egy playoff mérkőzés, vélhetően a Keleti csoportot megnyerő UDSE ellen, annak a párharcnak a győztese pedig az alapcsoportba jut fel. De ennyire még ne rohanjunk előre, haladjunk inkább meccsenként, legyen meg a három pont Fehérváron, legyen meg a bajnoki cím, azt követően pedig lehet készülni a még nagyobb feladatokra.


Hajrá Srácok!

bottom of page