top of page
Keresés

Bajnoki felvezető Harmati Tamással és Erdei Gáborral


A Bicske elleni győztes bajnoki után jön a következő erőpróba, vasárnap Szombathelyre utazik Harmati Tamás együttese és a házigazda MÁV Haladás VSE együttesével méri össze erejét. A találkozó előtt vezetőedzőnkkel és csapatunk rutinos védőjével, Erdei Gáborral beszélgettünk.


Két olyan csapat találkozik vasárnap, amely egyaránt győzelemmel zárta az előző fordulót, Erdei Gáborék a Bicskét verték 3-1 arányban, míg vendéglátónk a Komárom ellen nyert fölényesen, 5-1-re. A hatodik fordulós összecsapást pontegyenlőséggel várja a két együttes, a házigazda több nyert mérkőzésének köszönhetően előzi meg egy hellyel a Kerületet és foglalja el a tabella 5. pozícióját. Ahogy Harmati Tamás csapata, úgy a szombathelyiek is sikerrel vették a Magyar Kupa második fordulóját, a harmadik körben majd a Tatabánya otthonában lépnek pályára, míg csapatunk – ahogy arról korábban már beszámoltunk – a Diósgyőrt kapta ellenfélnek. Több szempontból is érdekes mérkőzésnek ígérkezik a vasárnapi, talán a legizgalmasabb kérdés az lehet, hogy melyik csapat tud majd plusz erőket mozgósítani, hiszen mindkét gárda sűrű napokat tudhat maga mögött.


A hét nap alatt lejátszandó három mérkőzés előtt megfogalmaztunk egy közös célt, amelynek az utolsó állomása a szombathelyi találkozó. Két meccs között vagyunk, szóval ez ilyenkor egy különleges helyzet, mert ugye regenerálni is kell a csapatot, ugyanakkor fel is kell készülni a következő mérkőzésre. Természetesen azért most könnyebb dolgunk van, mert győzelmekkel jövünk, ez pedig mindig erőt, meg pluszt ad és segít átlendülni a holtponton, úgyhogy pozitívan várjuk a hétvégi összecsapást.” – kezdte a beszélgetést Harmati Tamás, csapatunk vezetőedzője.


Igen, valóban van fáradtság, de megfelelően regeneráltunk és a stáb tökéletesen tisztában van azzal, hogy milyen edzéssel tudnak minket visszahozni abba az állapotba, hogy megfelelő erőállapotban várjuk a vasárnapi meccset. Nem egyszerű egy ilyen sűrű menetrend, de megoldjuk majd ezt a problémát. Biztos vagyok abban, hogy nehéz meccs lesz, láttunk felvételeket mostani ellenfelünkről, kielemeztük őket, de egy biztos, a három pontért utazunk Szombathelyre.” – vette át a szót csapatunk rutinos védője, a Bicske ellen szezonbeli első gólját jegyző Erdei Gábor.


(Fotó: Szabó Péter)


Ahogy fentebb már említettük, a két csapat pontazonossággal áll a tabellán, a Kerület ráadásul veretlenül, 2 győzelemmel és 3 döntetlennel. A szombathelyiek – hozzánk hasonlóan - győzelemmel kezdték a szezont, a Csornát verték hazai pályán, majd kikaptak a Veszprémtől. A harmadik fordulóban, ha csak az eredményt nézzük, akkor simán verték a Kelent, ám a következő játéknapon legalább ilyen simán kaptak ki a Soprontól, majd kiütötték a Komáromot. Kétarcúnak tűnik tehát az eredményekből kiindulva vasárnapi házigazdánk, ám Harmati Tamás szerint messzemenő következtetéseket az idény ezen részén még hiba lenne levonni, bármelyik csapatról is legyen szó.


Most még így az elején nagyon sűrű a mezőny, tehát itt még könnyű azonos pontszámmal állni a tabellán. Szerintem nem is biztos, hogy még minden csapatról valós kép alakult ki a táblázaton, úgyhogy továbbra is leginkább magunkkal foglalkozunk és arra koncentrálunk, hogy sikeresek legyünk. Ahogy korábban már mondtam, a jelenlegi helyzetünk nem rossz, de azért szeretnénk minden meccset megnyerni mindig. Erre van, amikor nagyobb az esély, de van, amikor meg kevesebb, de az valóban jól néz ki, hogy öt mérkőzés óta veretlenek vagyunk.” – válaszolt az ellenfél formáját firtató kérdésre vezetőedzőnk.


A tabellát vizsgálva feltűnhet, hogy a Szombathely – az első hárommal holtversenyben – a legtöbb gólt szerezte eddig a bajnokságban, ám az ugyancsak beszédes adat, hogy csupán négy csapat kapott több gólt öt forduló elteltével, mint vendéglátónk. Ezzel szemben a legkevesebbszer továbbra is csapatunk hálója maradt érintetlen a szezon során, ez pedig hűen tükrözi, hogy a védelmünk igencsak stabil, amelyben nagy szerepe van Erdei Gábornak is, akit – mint korábban Papp Mátét – arról kérdeztük, hogy mennyire ment könnyen az összeszokás új védőtársával.


(Fotó: Szabó Péter)

Ahogy Máté is említette a múltkor, mi azért az utánpótlás válogatottba párszor voltunk egy csapatban, de én is azt gondoltam, hogy nehezebb dolgunk lesz majd összecsiszolódni de szerencsére nem így történt. Megmondom őszintén, jó ránézni a tabellára, hogy mi vagyunk az a csapat, amely a legkevesebb gólt kapta, tavaly ugye ezzel kapcsolatban voltak problémáink, mert több gólt rúgtunk ugyan, de sokat is kaptunk. Most szerencsére nem így van és az jól néz ki, hogy csak háromszor tudtak nekünk gólt rúgni a riválisok.” – beszélt a védelem stabilitásával kapcsolatban Erdei Gábor, aki a Bicske ellen szerzett góljáról sem feledkezett el beszélni.


A Bicske elleni meccs előtt gyakoroltuk a szögleteket, aztán egy ponton Cicó oda is szúrt, hogy lecseréli majd azt a szöglet variációt, ami rám jön ki, mert nem nagyon sikerült értékesíteni egyet sem, de aztán a meccsen kijött szerencsére. Remélem felszakadt most ezzel egy gát és akkor megint tudok folyamatosan gólt szerezni.” – mondta rutinos védőnk, aki az előző idény második felében öt gólt szerzett.


A vasárnapi találkozót tehát jó előjelekkel várhatja csapatunk, remélhetőleg az utóbbi napok erőltetett menetét sikerül majd egy újabb győzelemmel megkoronázni. A szombathelyi találkozó vasárnap 16 órától kerül megrendezésre, a mérkőzésről helyszíni, élő tudósítást közlünk klubunk honlapján.

bottom of page