top of page
Keresés

Barczi Dávid: „Én nagyon örülök a Diósgyőr elleni párharcnak, de a csapat sincs ezzel másképp"


2013 és 2016 között három szezont húzott le Diósgyőrben. Nyert Ligakupát, játszott Magyar Kupa döntőt, – amelyet egy korábbi csapata, az Újpest ellen vesztett el – de képviselte a piros-fehér színeket az Európa Ligában is, ráadásul igazi közönségkedvencnek számított. Barczi Dávid igazán sikeres esztendőket töltött el a DVTK-nál, mégis, ha valamit ki kell emelnie, akkor a szurkolók által teremtett hangulatra emlékszik vissza legszívesebben. Vasárnap a Magyar Kupa harmadik fordulójában kapitányunk egykori csapata ellen léphet pályára, ezen apropóból ültünk le vele és hívtuk meg egy kis időutazásra, de természetesen szóba került sok minden más is a hétvégi kupamérkőzéssel kapcsolatban.


Napok óta másról sem szólnak a mindennapok klubházunkon belül, mint a DVTK elleni kupameccsről. A csapat, a klub, a játékosok és a szurkolók számára is különlegesnek ígérkezik a vasárnapi Magyar Kupa összecsapás, de talán Barczi Dávid számára még egy fokkal speciálisabb az érzés, hiszen három szezont csak lehúzott a piros-fehér klub kötelékében. Adódik a kérdés tehát, hogy a sorsolás pillanatában, amikor megtudta, hogy a Magyar Kupa harmadik fordulójában korábbi csapata lesz a jelenlegi ellenfele, mit érzett?


„Én nagyon örülök a Diósgyőr elleni párharcnak, de a csapat sincs ezzel másképp, ugyanis egy jó formában lévő NB1-es gárda ellen bizonyíthatunk, amelynek híresen jó a szurkolótábora is. Mindig nagy örömet okoz, amikor a DVTK-val találkozom, a sok szép emlék, a közös sikerek és az ismerős arcok mindig jó érzésekkel töltenek el. Megpróbáljuk kiélvezni a párharc minden percét!” – beszélt korábbi csapata elleni fellépéséről csapatkapitányunk.


Barczi Dávid összesen 107 alkalommal húzhatta magára a diósgyőri szerelést, és bár a bajnoki dobogó nem jött össze a három idény alatt, azért sikerekben messze nem szenvedett hiányt. Az összes közül minden bizonnyal a Ligakupa megnyerése emelkedik ki, amelyet rögtön az első idényében ünnepelhetett, de ezen kívül is volt része kiugró eredményekben.


„A Klub és az én életemben is egy sikeres és meghatározó időszak volt a diósgyőri, így egyértelműen jó érzésekkel gondolok vissza az ott eltöltött három évemre. Ha ki kell emelni valamit, akkor a két kupadöntőt mondanám (Magyar Kupa döntő, Ligakupa döntő), vagy a történelmi sikert a Fradi ellen, és a nemzetközi kupában is szépen meneteltünk, de igazából fantasztikus hangulat övezte minden mérkőzésünket, úgyhogy egyértelműen a szurkolók által teremtett atmoszférát mondanám a legkülönlegesebbnek Diósgyőrből” – elevenítette fel a legkiemelkedőbb diósgyőri pillanatait csapatkapitányunk.


(Fotó: dvtk.hu)


160 NB I-es, összességében pedig több mint 450 mérkőzéssel a háta mögött Barczi Dávid igazán értékes tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek egy ilyen mérkőzés esetében aranyat érhetnek, nem mellékesen pedig egyfajta mentorként értékes tanácsokkal láthatja el fiatalabb csapattársait, amelyek ezúttal sem maradtak el természetesen.


„Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy mindenki megmutassa magát és kiélvezze a mérkőzés minden pillanatát. A párharcnak a Diósgyőr az esélyese, úgyhogy nem kell kifejezetten nagy nyomás alatt játszanunk, így azt tanácsoltam mindenkinek, hogy nagy önbizalommal, lelkesedéssel és bátorsággal lépjen pályára, mert ez akár egy szép emlék is lehet majd mindenki számára” – beszélt arról, hogy milyen útravalót adott társainak rutinos játékosunk.


Amikor a beszélgetés során rátértünk a mérkőzéssel kapcsolatban az esélyek boncolgatására, csapatkapitányunk rögtön az Iváncsa tavalyi példájával hozakodott elő, rámutatva arra, hogy a futballban azért előfordulhatnak nem várt meglepetések ilyen helyzetekben is.


„A mostani időkben gyakori, hogy kisebb csapatok borsot tudnak törni esélyesebbnek vélt csapatok orra alá megfelelő fegyelmezettséggel, lelkesedéssel és nem mellékesen kellő szerencsével. Számunkra jó ómen lehet Cseszi, aki az előző évben pont a Fradit viccelte meg, még az Iváncsa színeiben” – utalt a Dávid-Góliát vonalra a Kerület kapitánya.


(Fotó: Szabó Péter)


A bajnokságban eddig veretlenül menetel csapatunk, hét forduló elteltével négy győztes meccs és három döntetlen áll a csapat neve mellett, erre a teljesítményre pedig még akkor is lehet támaszkodni, ha vasárnapi ellenfelünk történetesen két osztállyal felettünk szerepel. Hasonlóan vélekedik Barczi Dávid is, aki szerint pont azokra a tulajdonságokra lesz majd szükségük a DVTK ellen is – harcosság, egymásért való küzdés, fegyelmezettség – amely eddig is jellemezte a csapatot.


Mi azt várjuk ettől a mérkőzéstől, hogy látszódjon, hogy miért edzünk és készülünk annyit, és hogy amit eltervezünk, azt egy NBI-es csapat ellen is meg tudjuk valósítani, aztán a mérkőzés végén majd meglátjuk, hogy a fegyelmezett és odaadó játékunk mire lesz elég” – zárta a beszélgetést csapatkapitányunk.

bottom of page