Keresés

Beszámoló a NŐI OB I. felkészüléséről

Lukács Dénes vezetőedzőt kérdeztük, hol tart a felkészülés, mik a kezdeti tapasztalatok?


"Lassan végére jutunk a 4. hét programjának, megkezdtük az edzőmérkőzéseket, játszottunk a lány ifi válogatottal, az YBL fiú serdülő csapatával, illetve a hétvégén BVSC meghívására részt veszünk a Szőnyi úton egy 4 csapatos felkészülési tornán.Július 15-én kezdtük meg a közös munkát a lányokkal, összevontan az Ifi, OB I/B illetve OB I-es játékosokat. Úgy gondoltuk, mivel egy hosszabb ideig tartó építkezés legelején járunk, ezt nyugodtan megtehetjük. Átlagosan 10-12 játékossal álltunk bele az alapozásba, ami heti 14 edzést jelentett. Mint a legtöbb felkészülés kezdete, a mienk sem volt túl izgalmas… bevezettünk egy intenzív szárazföldi felkészülést, amit kiegészítettünk napi 3 óra vízi edzéssel.


Szerencsére a körülményeink tökéletesek, az egyesületen belül a sportágak jól koordináltan, összhangban dolgoznak és osztoznak a létesítményeken, ez által zökkenőmentesen zajlanak az edzéseink. Van saját kondi termünk, használhatjuk a szabadtéri létesítményeket, illetve állandó idősávban vagyunk a medencében.


Nagyon érdekes feladat a férfi csapatok után számomra, meglepő módon a terheléshez nagyon jól alkalmazkodnak a lányok és nagyon nagy akarással, becsületesen dolgoznak. A fiúk zsiványabbak, időnként sokkal nagyobb figyelmet vonnak el. A csapatunk szerkezete rendkívül érdekesnek mondható, az újak nagyon fiatalok és őket segíti 5-6 tapasztalt rutinos játékos. Tulajdonképpen a közép korosztály teljesen hiányzik. Ugyanakkor szinte minden edzésen a saját példaképeiktől tanulhatnak néhány elemet a fiatalok, ami hosszabb távon komoly előnyt jelenthet számukra.


Az elkövetkező hetekben folytatódik az alapozás, de már egyre több edzőmérkőzéssel megszakítva. A hónap végén tervezünk egy 2 napos vidéki utat, ahol szintén kipróbálhatjuk magunkat.


Várhatóan a keretünk szeptemberre lesz komplett, Petőváry Luca fog utoljára csatlakozni hozzánk, addig remélhetőleg a Junior VB-n fog remekelni."


Hétvégi felkészülési torna programja

2019.08.10-11.


Helyszín: BVSC uszoda


Szombat:

9:00 III. ker. TVE – USA U18 válogatott

14:30 III. ker. TVE – BVSC


Vasárnap:

9:00 III. ker. TVE – UVSE
1/1

1/1

Az oldalon található írott és képi anyagok csak a forrás pontos megjelölésével, internetes felhasználás esetén aktív hivatkozással használhatók fel.

tippmix_RGB.webp
coerver_coaching.webp
Magyar Atlétikai Szövetség
Budapesti Atlétikai Szövetség
Magyar Labdarúgó Szövetség
MOL_MAGYAR_KUPA_LOGŗ_COLOR.png
MLSZ budapesti igazgatóság
Magyar Vízilabda Szövetség
A létesítmény tulajdonosa:
obudabekaslogo_inverz.png
market_fehér.webp
óduda_sport.webp