top of page
Keresés

Beszámoló a szurkolói ankétrólSzerdán klubházunkban szurkolói ankétot tartottunk. Az esemény jó hangulatban telt, konstruktív beszélgetés zajlott a szép számban megjelent szurkolótáborunk tagjai, illetve a klubvezetés, a vezetőedző és a játékosok között. Elhangoztak az őszi szezonnal kapcsolatos beszámolók, a közeli jövővel kapcsolatos tervek és a távolabbi jövővel kapcsolatos célkitűzések is. A szurkolók választ kaphattak klubunk gazdasági helyzetét érintő kérdéseikre, Aczél Zoltán beszélt a felkészülési időszakról, illetve bemutatkoztak új igazolásaink is.


A szerdai ankéton klubunkat Domokos Bálint, ügyvezető igazgató, Sajó Dániel sportigazgató, FarkasvölgyiGábor kommunikációs igazgató, vezetőedzőnk, Aczél Zoltán, illetve hét új igazolásunk, Borbély Bence, Hajagos Tamás, Marques Airosa Patrik, Papp Máté, SzabóDominik, Tóth Zoltán és Török László képviselték. Szurkolóink szép számban jelentek meg, a meghirdetett kezdési időpontra szinte megtelt nagy tárgyalónk.


Az esemény az ilyenkor szokásos formaságokkal vette kezdetét, a rövid köszöntés és az este forgatókönyvének ismertetése után bemutatásra került a klubvezetés két új tagja, Domokos Bálint ügyvezető igazgató, valamint Sajó Dániel, sportigazgató. Az ügyvezető igazgató beszélt a jelenlegi világgazdasági helyzet klubunkra gyakorolt hatásáról, valamint a centerpálya tervezet felújításáról is. Előbbi témában elmondta, hogy a gázárak négy és félszeresére, az energiaárak több, mint duplájára emelkedtek, ezek a terhek pedig még annak ellenére is megnehezítik klubunk életét, hogy 2023-ban a korábbi évekhez képest némileg magasabb összegű támogatásokra számíthat az Egyesület. A centerpálya felújításával kapcsolatban elhangzott, hogy a tárgyalások a Magyar Labdarúgó Szövetséggel jelenleg is zajlanak az ügyben, így arról konkrét információkkal egyelőre még nem tudunk szolgálni, de amint ez változik, rögtön értesítjük szokásos platformjainkon szurkolóinkat.Sportigazgatónk, Sajó Dániel a rövid bemutatkozása után pár mondatban érintette az őszi szezont, beszélt a távozókról is, de inkább előre tekintett és a tavaszi idénnyel foglalkozott, a rövid távú és a hosszú távú terveket, célkitűzéseket ismertette. Ezt követően beszélt az átigazolási szezonról, amelyet pozitívan értékelt, hangsúlyozta, hogy minimum egy, de még az is előfordulhat, hogy két játékos érkezését jelentjük be szurkolóinknak, valamint megemlítette klubunk egyik alappillérét, az utánpótlást is.


A folytatásban vezetőedzőnk, Aczél Zoltán vette át a szót. A Mester értékelte röviden az őszt, beszélt a vártnál gyengébb eredményről, az okokról és a csapat előtt álló időszakról, célokról, illetve a stábját érintő változásokról. Ezt követően az új játékosok beilleszkedéséről beszélt, az edzőmérkőzésekről és a felkészülési időszak programjáról, menetrendjéről és eredményességéről. Megtudhattuk, hogy egy hónap leforgása alatt hány edzésen vettek részt a játékosok, hány edzőmeccs volt ezen időszak alatt, ezeken milyen teljesítményt nyújtott a keret, milyen benyomásokkal zárta a felkészülési időszakot a stáb. Aczél Zoltán elmondásából leszűrhették az egybegyűltek, hogy összességében elégedett a Mester a téli felkészüléssel, a játékosok becsülettel elvégezték a munkát, az új játékosok fel tudták venni a ritmust. Ugyanakkor negatívumra is kitért vezetőedzőnk, ezt pedig két kulcsjátékosunk könnyebb sérülése jelenti, amiért az idénynyitón ismét kényszerű változtatásra kell rászánnia magát a védelem jobb oldalán.Az ankét az új játékosok rövid bemutatkozásával folytatódott, majd a beszámolók és értékelések után következtek a szurkolói kérdések. Az elsőt rögtön a játékosok kapták, a hangulatot oldandó, „Mi a kedvenc csapatotok?” kérdéssel. Az elhangzott válaszokból kiderült, hogy a nemzetközi élcsapatok nagyon szép számban képviseltetik magukat új játékosaink révén, Manchester United, Juventus, Arsenal, Real Madrid és Liverpool szurkoló is felfedezhető a társaságban, de a felsorolás nem teljes. A szurkolók teljes joggal tették fel a kérdés azzal kapcsolatban, hogy ajándéktárgyak árusítása tekintetében próbál-e Egyesületünk fejlődni. Ebben a témában is igyekeztünk megnyugtatni az egybegyűlteket, hogy természetesen az ez irányú intézkedéseket már megkezdtük, a nagy népszerűségnek örvendő termékek, így a TVE-sál, a TVE-zászló és hasonló ajándéktárgyak beszerzését és értékesítését természetesen kiemelt ügyként kezeljük. Ehhez hasonló téma volt az online közvetítése bajnoki mérkőzéseinknek, amely azért egy jóval bonyolultabb történet, leginkább a technikai oldalról, de ezzel kapcsolatban is ígéretet tett a vezetőség, hogy megvizsgálja a lehetőségeket.A folytatásban Aczél Zoltán kapott a kerettel és a taktikával kapcsolatban kérdéseket, valamint az utánpótlással kapcsolatos kérdésekre sportigazgatónk, Sajó Dániel válaszolt. Érkezett felvetés a bérletárakkal kapcsolatban is, nevezetesen, hogy drága a jegyárakhoz képest, illetve, néhány NB I-es csapat áraihoz képest is. Erre a kérdéskörre Domokos Bálint, ügyvezető válaszolt, aki hangsúlyozta, hogy meg fogják vizsgálni a kérdést, de azt mindenkinek tudnia kell, hogy egy NB III-as csapat természetesen nem akkora bevétellel számol, mint egy NB I-es, illetve a jelenlegi világgazdasági környezet hatásai miatt árcsökkentés nem várható, jóllehet emelkedés sem.


Összességében kijelenthető, hogy a szurkolói ankét jó hangulatban telt, konstruktív beszélgetés zajlott a szurkolók, a klubvezetés és az új játékosok között. Ezúton szeretnénk megköszönni szurkolóinknak a részvételt és a támogatást, vasárnap találkozzunk a lelátón, szurkoljuk ki az idénynyitón csapatunk győzelmét! Hajrá Kerület!bottom of page