top of page
Keresés

Borbély Bence: "Ez egy remek alkalom arra, hogy visszatérjünk a győztes útra"


Lassan egy éve erősíti a Kerület csapatát Borbély Bence, akire vasárnap egy igen különleges mérkőzés vár. Együttesünk ugyanis azt a Kelen SC-t fogadja a bajnokság 15. fordulójában, amelynek fiatal játékosunk másfél éven keresztül volt a tagja. A támadó még a Kelen színeiben nagyszerű meccset játszott Óbudán, a tavalyi bajnokság őszi idényében, amikor is gólt szerzett és gólpasszt adott, ezúttal azonban reméli, hogy vasárnap immáron kék-fehérben nyújt majd hasonló teljesítményt.


„Szinte csak pozitív emlékeim vannak a Kelenben eltöltött másfél évemről. Sok szép gólt sikerült szereznem és több gólpasszt is adtam, de pár bravúrgyőzelemre is emlékszem. Szóval sokat köszönhetek a klubnak, nagyon jól éreztem magam ott is” – vágott a közepébe Borbély Bence, amikor arról kérdeztük, hogyan emlékszik vissza a Kelennél eltöltött időszakára.


A 23 éves támadó idén januárban érkezett klubunkhoz, tehát az őszi szezonban még ellenfélként lépett pályára csapatunk ellen. Nem is ment neki rosszul a játék, jóllehet a győzelmet végül nem sikerült megszereznie a Kelennek.


„Valóban, a tavalyi szezon első felében még a Kelen játékosa voltam, 3-2 lett a Kerület elleni meccs végeredménye. Jól ment azon a mérkőzésen a játék, sikerült gólt szereznem és gólpasszt is adtam. Remélem mindez vasárnap is összejön, csak ezúttal már kék-fehér mezben! Amúgy a Kelen ellen visszatérni mindig jó érzés lesz, de csakúgy, mint a legutóbbi idényben, most is a három pont lesz a célunk”


Ahogy azt vezetőedzőnk, Harmati Tamás is kiemelte vasárnapi ellenfelünkkel kapcsolatban, a Kelen veszélyes ellenfél, nem véletlenül áll előkelő helyen a bajnoki tabellán.


„A héten folyamatosan elemezzük a Kelen csapatát. Tudjuk mik az erősségeik, illetve gyengeségeik. Véleményem szerint jól szervezett csapat a Kelen, tele fiatalokkal, a kontráikra pedig mindenképpen figyelnünk kell majd” – elemezte röviden a riválist Borbély Bence, aki azt is elárulta, hogy nem érez külön nyomást magán csak azért, mert egykori csapata ellen lép pályára.


(Fotó: Szabó Péter)


„Természetesen szeretnék jól játszani, de nincs különösebben nagyobb nyomás rajtam, mint a többi meccsen. A lényeg, hogy győztesen hagyjuk el a pályát” – utalt a közös célra a szezon során eddig a bajnokságban és a kupában is 1-1 gólt szerző támadónk.


És ha már a gólok szóba kerültek, amikor arról érdeklődtünk, hogy vajon mennyire elégedett saját formájával, akkor Bence igen önkritikus hangnemre váltott.


„A célom, hogy a szezon elejéhez hasonlóan, újra minél több játékpercet töltsek a pályán és a csapat minél előrébb végezzen a bajnokságban. Jó lenne sok góllal és gólpasszal zárni az idényt, ám a góljaim számával egyelőre nem vagyok elégedett, többet kell szereznem. Minden erőmmel azon leszek, hogy vasárnap összejöjjön a gólszerzés! Szerintem ez egy remek alkalom lehet arra, hogy visszatérjünk a győztes útra és bizonyítsuk, hogy az elmúlt 2 mérkőzés csak egy apró kisiklás volt. Szóval csak a győzelemmel lennék elégedett! Egyénileg pedig egy gólt azért mindenképp szeretnék szerezni a volt csapatom ellen”


A vasárnapi Kelen elleni bajnokink 13 órakor veszi kezdetét, remélhetőleg a kék-fehér tábor egy (vagy több) Borbély-gólt és csapatunk győzelmét is ünnepelheti majd a lefújást követően.bottom of page