top of page
Keresés

Bravúr bronz befejezésül a Női OB I/B bajnokságban

Az elmúlt hétvégén rendezte a Magyar Vízilabda Szövetség a Női OB I/B. bajnokság legjobb 4 csapatának rájátszását, csapatunk végül a harmadik helyen zárta ezt a sorozatot. Nagyon értékes bronzérmet szereztünk, így szépen zárták a lányok ezt a rendkívül hosszú és kimerítő évet.


L.ukács Dénes vezetőedző értékelése:

"Szentesről utaztunk éjjel Győrbe, mindössze 10 játékossal, hogy a reggeli elődöntőre legalább 4-5 órát tudjanak pihenni a lányok. Elképesztő fizikai terhelés azt hiszem amin keresztül mentünk, 8 nap alatt 5 első osztályú mérkőzést játszottunk, az ország eltérő pontjain, közel 1000 km utazással. 4 csapat vett részt a Final 4-ban, a házigazda Győr akik az OB I-be kerülésért küzdöttek, szinte 100%-ban ferencvárosi játékosokkal, a BVSC jó néhány egyetemi és utánpótlás válogatottal, az UVSE szintén ifi és junior válogatott játékosokra építve, és a TVE felnőtt világbajnokokkal és utánpótlás válogatott játékosok sokaságával. Bomba erős mezőny, ilyet még sosem láttunk ebben a bajnokságban.


Az elődöntőben kissé álmos kezdéssel - talán érthető módon - 4 gólos előnyre tett szert a végső győztes győri csapat, a harmadik és negyedik negyedre sikerült rendeznünk a sorokat, védekezést is váltottunk, de 9-8-as vereséget szenvedtünk. Így rövid pihenő után a másik elődöntő vesztesével az Újpest csapatával játszottunk a bronzéremért.


Talán nem túl nagy meglepetés, de az a két csapat került a döntőbe, akinek a játékosai 3 napot pihenhettek az elődöntő előtt, mert a Fradi-BVSC párharc az 1. osztályban már a második mérkőzésen eldőlt, így komoly lépéselőnyben voltak.


Szerettük volna az évet méltóképpen lezárni, ezért ez a bronzérem most nagyon kedves emlék mindannyiunk számára, különösen egy ilyen erős mezőnyben. Sikerült, hiszen a 3. helyért folytatott mérkőzésen végül győzelmet arattunk az utolsó pillanatig küzdő Újpest ellen.


Meglepetésre Dulić Mayát jelöltem a kapuba, és Tóth-Deme Rózára is komoly terhet raktam első számú bekként. Ilyen mérkőzések és a téthelyzetben való teljesítmény mutatja meg egy játékos pszichés állapotát és terhelhetőségét, ami fontos szempont lehet a jövő vonatkozásában. Nem csalódtam a lányokban, Maya rendkívülinek mondható 58%-os teljesítménnyel védett, mindössze 5 gólt kapott, Rózival pedig egyáltalán nem bírtak az Újpest képzett centerei.


Dulić Maja Lizy

Maya az elmúlt év közepén került hozzánk nevelő egyesületéből a Kecskemétből. Hálásak vagyunk nekik, hogy felismerték a tehetségét és minden önös érdeket félretéve bennünket választottak, hogy tovább segítsük pályafutását. Rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, korosztályának egyik, ha nem a legjobb kapusa lett mostanra. Ebben a bajnokságban szinte azonos mutatókkal végzett az élen a győriek junior válogatott kapusával. Megnyugtató és stabil jövőt jósol számunkra, hogy két ilyen fiatal és tehetséges kapusunk van.


Tóth-Deme Róza

Rózi a KSI-ben kezdte a pályafutását, ahol kiválóan jó alapokat szerzett képzett szakemberektől. Nagyon jó genetikai adottságai vannak, akár a felnőtt válogatottságig is viheti, de fejben nagyon sokat kell fejlődnie és tanulnia, hogy elérje a célját. Az elmúlt nyáron kiemeltük a KSI-ből, fejlődése érdekében szüksége volt arra, hogy sokkal erősebb játékosok közt eddzen nap mint nap, de továbbra is játszott korábbi csapatában az együttműködésünknek köszönhetően. Hosszú út áll előtte, de mi türelmesek vagyunk. Eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a TVE-ben a bronz mérkőzésen, ez roppant örömteli.


Véget ért számunkra az idény, minden tekintetben különleges volt. Sírtunk és nevettünk, de sohasem adtuk fel. Meghatározó szereplők lettünk a női vízilabdában, és tovább fogunk fejlődni az elkövetkező években. A következő hetekben a 2021-22-es bajnokságban szereplő csapat kialakítása mellett, az utánpótlásra fogunk legtöbbet koncentrálni. Számtalan tervünk és elképzelésünk van, persze néhány függ a korlátozások feloldásától is.


Hajrá Kerület!"


Játékoskeret:

Pápai Barbara

Mazug Angelika

Dulić Maya Lizy

Kisteleki Dóra

Drávucz Rita

Pelle Anikó

Szentkereszti Gabriella

Tóth Violetta

Olajos Dóra

Pap Médea

Kudella Panna

Hajdú Róza

Koppány Szamira

Pál Anna

Tóth-Deme Róza

Csizmár Petra

Antal Natasa

Fodor Bea

Veres Boglárka


#tve1887 #obudaikekfeher #hajrakerulet #tvevizilabda #meccsnap #mvlsz

bottom of page