top of page
Keresés

Csapatunkra kötelező feladat, Borbély Bencére viszont presztízsmeccs várVasárnap a bajnokság 22. fordulójában a Kelen SC otthonába látogat Aczél Zoltán együttese. Bár az egyértelmű, hogy könnyű mérkőzés, mint olyan nincs, mégis a hétvégi bajnoki a kötelező győzelem kategóriába tartozik számunkra. Az összecsapás egy valakinek bizonyára nagyon különleges lesz, ez a valaki pedig nem más, mint téli szerzeményünk, Borbély Bence, aki másfél évet töltött el a Kelennél, mielőtt januárban Óbudára igazolt volna.


Vasárnap immáron a 22. fordulót rendezik a bajnokságban, csapatunkra a Kelen SC elleni vendégjáték vár. Egyik csapatnak sem sikerült túl jól a tavaszi idénynyitója, vendéglátónk hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a kiesés ellen küzdő Csornával, míg csapatunk 2-1 arányban kikapott a Puskás Akadémiától, szintén hazai pályán. A Kelen a döntetlent követően a tabella 15. helyéről várhatja a vasárnapi összecsapást, 24 ponttal. Ha vasárnapi ellenfelünk hazai szereplését próbáljuk vizsgálni, akkor nehéz dolgunk van, ugyanis a Kelen az ősszel felcserélte pályaválasztói jogát, szeptember és november között csupán kétszer játszott hazai közönség előtt, többi mérkőzését idegenben vívta. Ami a Kerület idegenbeli mérlegét illeti, eddig 10 vendégként lejátszott összecsapásunkból négyet megnyertünk, kettőt döntetlennel zártunk, négyen pedig vereséget szenvedtünk, 19 gólt szereztünk, ellenünk pedig 10-et rúgtak riválisaink.


A két csapat még a harmadik fordulóban találkozott egymással, akkor 3-2-es győzelmet arattunk, jóllehet a találkozó vége a vártnál izgalmasabban alakult. Aczél Zoltán együttese a 49. percre háromgólos előnyt dolgozott ki, ám a vendégek a 81. percre egy gólra dolgozták le hátrányukat. Azon a találkozón az a Borbély Bence is feliratkozott a gólszerzők közé, aki immáron a Kerület sikereiért harcol és remélhetőleg Óbudán is lövi majd a gólokat.

Másfél évet töltöttem el a Kelennél. Az első szezonom volt egyben az első évem is az NB III-ban. A cél akkor az volt, hogy kivívjuk a bentmaradást és ez végül sikerült is. A következő szezon érzésem szerint jól sikerült, szereztem nyolc gólt, jól éreztem magam ott, de amikor jött a Kerület megkeresése, akkor nem mondhattam nemet. Úgy éreztem, hogy a karrierem szempontjából váltanom kell.” – beszélt korábbi állomáshelyéről és a váltásról Borbély Bence.Mielőtt azonban még jobban elidőztünk volna a múltidézésnél, csapatunk „hetese” gyorsan egyértelműsítette, hogy nem nosztalgiázni tér vissza korábbi csapatához, sokkal inkább a bajnoki győzelem lebeg a szemei előtt.


Ez a találkozó számomra természetesen egy presztízsmeccs lesz. Két hónapja még csapattársak voltunk, most meg ellenfélként megyek vissza. Furcsa érzés lesz biztos vagyok benne, de ennek ellenére nagyon várom a mérkőzést. Mindenképpen a három pontért megyünk és remélem, hogy góllal, gólpasszal tudom segíteni a csapatomat.” – határozta meg egyértelműen a vasárnapi célt 22 éves támadónk.


Ami pedig az új csapatába való beilleszkedést illeti, saját bevallása szerint az könnyen ment, mind a pályán, mind a pályán kívül.


Nagyon jó a csapat körüli kohézió, nagyon jól érzem magam a pályán és az öltözőben is, úgy gondolom, hogy a beilleszkedésem gyorsan ment. A Kerület profi szint, előrébb tart, mint sok más csapat az osztályban sok szempontból. Az edzések véleményem szerint nagyon magas szintűek, a felkészülésünk állítom, hogy megállta volna a helyét az NB I-ben is. Élvezem az edzéseket, nagyon jól fel vannak építve. Az elején vagyok még a „kerületes” pályafutásomnak, de egyre jobban megértjük már egymást a társaimmal a pályán. Élvezem, hogy új taktikai elemeket tanulhatok, és bár van még hova fejlődnöm, de úgy gondolom, hogy jó helyen vagyok, hogy a hiányosságaimat pótolni tudjam.” – beszélt röviden az eddigi időszakról játékosunk, aki nem mellékesen azt is elárulta, hogy Manchester City szurkoló.


Remélhetőleg a City-hez hasonlóan csapatunk is győzelemmel zárja aktuális bajnokiját, amelyet vasárnap 14 órakor rendeznek a Kelen SC Sporttelepen.

bottom of page