top of page
Keresés

Cseszneki Richárd: „Ha az emberek felkapnák a fejüket a teljesítményünkre, elégedett lennék”


(Fotó: Szabó Péter)


Jó dolognak tartom, hogy az alacsonyabb osztályban lévő csapatok megmérettethetik erejüket a kupában a magasabb osztályban lévőkkel, hiszen egy focista az ilyen meccseket talán még jobban várja, mint a saját bajnokiját” – mondta támadónk, aki az eddigi összes tétmeccsünkön (hét bajnoki és két kupameccs) a kezdőcsapatban kapott helyet.


A motiváció tehát adott, főleg úgy, hogy a diósgyőriek jól kezdték az NB I-et, és hat forduló után tíz ponttal a tabella első felében állnak. Cseszneki Richárdnak voltak komoly meccsei már a karrierje során, és az, hogy megmutathatja magát nagyobb csapatok ellen is, mindig tüzeli őt.


„Sokkal inkább spannol az érzés, mintsem negatívan hatna rám, hogy erősebb ellenféllel kell játszanunk. Hasonlóan vártam tavaly iváncsai színekben a Ferencvárost is – semmivel sem készültem jobban arra a meccsre, mint a mostanira vagy bármelyik másikra, de különleges érzés volt.”


Ha már az iváncsai párhuzam: össze lehet-e hasonlítani azt a meccset a mi mostani meccsünkkel?


„Úgy gondolom, hogy nem igazán, és talán nem is feltétlen érdemes. Új év, más csapatok. A végkimenetel parádés volt akkor, remélem, hasonlóban lesz részem most is. Nem befolyásol az sem, hogy tévés meccsen lépünk pályára, hiszen a családom nagyrésze ott lesz a stadionban vasárnap.”


Vezetőedzőnk, Harmati Tamás azt mondta, szeretné, ha úgy fogná fel a csapat ezt a találkozót, mint egy csapatépítőt, ahol megmutathatják a játékosok, hogy milyen egységet mutatnak és mennyire tudnak harcolni egymásért. Támadónk teljesen egyetért ezzel, és győzni szeretne.


Nincs veszítenivalója az alacsonyabb osztályban lévő csapatnak, de nem tudnék mosolyogva lejönni a pályáról, ha vereséget szenvednénk. Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de egymásért küzdve, egységesen, jó dolgokat csinálva mindent ki szeretnék hozni magunkból. Ha az emberek felkapnák a fejüket a teljesítményünkre, elégedett lennék” – zárta szavait játékosunk.


A DVTK elleni kupamérkőzésünk vasárnap 15 órakor kezdődik a BVSC-Zugló Szőnyi úti stadionjában. Várunk mindenkit! Hajrá, Kerület!

bottom of page