top of page
Keresés

Edzői értékelések - up labdarúgás - 12. hétMLSZ Országos U16 "B" Csoport 6. forduló

2022.03.26 - 14:00

Békéscsaba Utánpótlás Központ

U16
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE - III. KERÜLETI TVE
2 - 3 (0 - 1)
21' ZÁMBÓ MÁRTON (Pálvölgyi)
68' ZÁMBÓ MÁRTON (Farkas)
87' ZÁMBÓ MÁRTON (büntető)


Balogh Ákos vezetőedző értékelése:


"A hétvégén Békéscsabára látogattunk, ahonnan a 2021-2022-es szezonban ősszel rajtunk kívül senki sem vitte el a három pontot. A csapattól kértük, hogy az elejétől kezdve magasan kezdjük meg a védekezést, ami működött is, földön nem sokszor tudta kihozni a labdát ellenfelünk, ezért sok ívelés jellemezte a játékukat. Súlypont áthelyezéssel a jobb oldalunkat próbálták többször bontani, de a beadásokat a védelem tisztázni tudta.


Mi türelmesen hoztuk ki a labdát, sokat járattuk, jól nyitottuk meg a passzsávokat. Többször eljutottunk a boxon belülre, valamint átlövésekkel is próbálkoztunk, de kimaradtak a helyzetek. A 21. percben Pálvölgyi forgatta át a labdát Zámbónak, ő pedig remek egyéni alakítás után két embert vett le, majd a léc alá lőtt. A Békéscsabának is akadt három nagy ziccere a félidő során, de sikerült megőrizni a kapunkat a góltól. Nagyobb előnyt is szerezhettünk volna a félidő vége előtt, azonban nem voltunk elég koncentráltak a kapu előtt.


A szünetben a két szélső támadótól szélességi játékot kértünk, mivel ellenfelünk három védővel játszott, így sok szabad terület nyílt a széleken. Szerettük volna, ha tengelyben mélységi passzokkal játsszuk fel a labdát a sorok közé. Érezhető volt, hogy az egygólos előnyünk kevés lesz, ezért felhívtuk a figyelmet helyzetkihasználásra, valamint kértük, hogy bátran vállaljuk fel az 1v1 elleni játékot.


A második félidőre a hazaiak 4-4-2-re álltak át 3-5-2-ről, mindkét csapat továbbra is vállalta a bátor támadójátékot. Magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe, amikor a tizenhatosunk előtt adtunk el labdát, majd átlövésből egyenlíteni tudott a Békéscsaba. A középkezdésből azonban szép támadást vezettünk tengelyben, Farkas-Zámbó összjáték után utóbbi használta ki a ziccert. Sokáig azonban nem örülhettünk, mert a hazaiak egy szélről középre játszott labdát gólra tudtak váltani. Itt is, ott is akadtak még lehetőségek a gólszerzésre, a 87. percben egy kontra végén Pintér Robi tört be a boxon belülre, csak szabálytalanul tudták megállítani, a megítélt tizenegyest pedig Zámbó értékesítette.


Összességében az egész mérkőzésen érezhető volt, hogy mi vagyunk a szervezettebb csapat, jobban irányítottuk a játékot, a mi akaratunk érvényesült. Taktikailag fegyelmezettek voltak a játékosok, megvalósították a megbeszélteket. Korábban le lehetett volna zárni ezt a mérkőzést, de így is megérdemelten hoztuk el a három pontot. Újabb két U15-ös debütált (Turóczi Máté és Bedő Marci), ráadásul a kezdőben! Az önbizalmunknak is nagyon jót tett ez a győzelem, Gratulálok a csapatnak!"MLSZ Országos U14 Alap csoport Nyugat 17. forduló

2022.03.27 - 14:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

U14
III. KERÜLETI TVE - ZTE FC
4 - 2 (2 - 2)
TÓTH MARCELL 33'
DAJKA MIHÁLY 41'
FARKASHÁZY DÁNIEL ZSIGMOND 58'
DAJKA MIHÁLY 63'

Kaszai Gábor vezetőedző értékelése:


"Vasárnap délután a tabellán előttünk helyezkedő Zalaegerszeg csapatát fogadtuk hazai pályán. Az őszi mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedtünk idegenben, de mint ahogyan az előző mérkőzéseinken is bebizonyosodott, nem szabad feltétlenül kiindulnunk az odavágó eredményéből és játék képéből. Ezért úgy vágtunk neki a találkozónak, hogy szeretnénk domináns, szép focit játszva megnyerni a mérkőzést.


A kezdeményezést és a játék irányítását az első percektől kezdve magunkhoz ragadtuk, viszont a 26. percre kettőgólos hátrányba kerültünk. Az első 30 percben kezdett úgy tűnni, hogy a szerencse ismételten nem akar mellénk szegődni.


A csapat tartásáról, mentális erejéről viszont mindent elmond, hogy a 33. percben sikerült szépíteni egy szép átlövés góllal és a félidő utolsó percében egy szöglet utáni szituációból sikerült egalizálni.


2-2-es állással vonultak a csapatok a szünetre, de érezhető volt az első félidei játék képe alapján és 0-2-ről kialakult 2-2 miatt nálunk a lélektani fölény. A félidőben néhány dolgot pontosítottunk és próbáltam a ráerősíteni arra, hogy ezen a mérkőzésen jön el az a pillanat amikor megszakad az előző hetekben minket végigkísérő pech-sorozat.


A második félidő első percei kapkodóak voltak, de utána végképp magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Az ellenfél kontratámadásai és letámadásai teljesen erőtlenné, súlytalanná váltak mi pedig sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket. Bekapott gól nélkül zártuk a második félidőt, míg mi szereztünk kettő újabb szép gólt átlövésből és egy beadás utáni fejesből.


Így izgalmas mérkőzésen, hátrányból megfordítva a találkozót, de teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést 4-2 arányban. Az egész csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott és a padról beszálló játékosok is hozzá tettek a mérkőzéshez a hajrában. Talán megfordul a szerencsénk és visszataláltunk a helyes útra. Most azért kell dolgoznunk, hogy ez megmaradjon a hátralévő mérkőzésekre. Gratulálok minden játékosunknak! Hajrá Kerület!"MLSZ Országos U13 Dél-Kelet 17. forduló

2022.03.27 - 10:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

U13
III. KERÜLETI TVE - GÖDÖLLŐI SK
1 - 3
GÁBOR HUGÓ ANDRÁS 34'

Szász Ferenc vezetőedző értékelése:


"A mai napon a Gödöllő csapatát fogadtuk hazai pályán. Elég jó ritmusú mérkőzés volt, ahol 60 percig teljesen domináltunk és a helyzetek tömkelegét dolgoztuk ki, de ezeket ki is hagytuk, vagy rossz döntéseket hoztunk. Ellenfelünk pedig bátran, harcosan állt bele a mérkőzésbe, és jó néhány esetben mi maradtunk alul a párharcokban.


Ugyanakkor amikor megnyerünk egy mérkőzést sem engedjük elszállni a srácokat, ez volt a bajnokság első veresége és ez után sem engedjük, hogy ezt negatívan éljék meg. Ez is csupán egy lépcső a pályafutásukban. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez és mi is dolgozunk tovább."


#tve1887 #tveutanpotlas #nalunkajovo

bottom of page