top of page
Keresés

Edzőmérkőzést játszott U16-os csapatunk a Makedonija GP Skopje csapatávalNem kellemes időjárási körülmények között péntek este hazai pályán fogadtuk a Szkopje csapatát és egy közös csapatfotó készítése után hangzott el a kezdő sípszó. Kifejezetten jól kezdtünk, feltoltuk a védekezésünket és már az ellenfél térfelén sok labdát szereztünk. Mindenki jó iramban közlekedett a pályán és most határozottan mentünk bele a párharcokba. A mi akaratunk jobban érvényesült, ezért nem igazán tudta felépíteni a támadásait a vendég csapat.


A 23. percben Faházi Bendegúz verte meg az emberét a jobb szélen és utána jól adott be, több játékosunk is érkezett a boxba, de Zámbó Mártont találta meg a labda, amit higgadtan értékesített. A bekapott gól után inkább hosszú labdákkal próbálkozott a Szkopje csapata kisebb-nagyobb sikerrel és a 35. percben egy oldalpontrúgást követően mindenki lába közt átjutott a labda, amire hamarabb reagáltak és 8 méterről megszerezték az egyenlítő találatukat.


A szünetben cseréltünk és csak a két belső védőnk maradt fent a pályán. Folytatódott tovább a jó tempó és a korosztálynak megfelelő színvonal. Az elején még lüktetett a játék, mindkét oldalon gyorsak voltak az átmenetek, az utolsó 20 perc az abszolút a miénk volt. A 76. percben a bal szélső védőnk Kapanadza Tornike ment fel teljesen, beadása utána visszapattant hozzá a labda, amit elemi erővel lőtt rá a kapura, ahol tehetetlen volt a kapus. Ezzel megszerezte a győztes találatunkat.


Összességében megint egy hasznos mérkőzésen vagyunk túl a fejlődés és a rutinszerzés szempontjából. Egy igen szimpatikus csapattal és szakmai stábbal találkoztunk, egy más jellegű futballkultúrát tapasztalhattunk most meg, mint nemrég Szlovákiában. A védelem látványosan mozgott együtt szélességben és mélységben, aminek kifejezetten örültem. A középpályások is végre egyre közelebb játszanak egymáshoz és jó helyeken vettük most fel a labdákat, de még van hova fejlődnünk természetesen.


Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a mutatott játékhoz, hamarosan eljön a megérdemelt pihenés ideje is!

III. KERÜLETI TVE – MAKEDONIJA GP Skopje
2 - 1 (1-1)

Gólszerzők: Zámbó, Kapanedza


Statisztika:

  • labdabirtoklás: 60-40%

  • szögletek: 5-2

  • ziccer: 2-0

  • kapura lövés: 8-4

  • pontrúgás: 5-3

#tve1887 #tveutanpotlas #nalunkajovo

bottom of page