top of page
Keresés

Edzőmeccsekkel színesíti a felkészülési programot Lukács Dénes


Gőzerővel zajlik az alapozás női vízilabdacsapatunk háza táján, Lukács Dénes együttese edzőmeccsekkel és egy nemzetközi tornával készül a közelgő szezonra. Legutóbb az új-zélandi U20-as válogatott vendégeskedett a TVE Uszodában, de Brezovszki Gerdáék a héten kétkapuztak a Ferencvárossal is, sőt a jövő hétre is maradt még egy edzőmeccs a zöld-fehérek ellen, majd egy horvátországi nemzetközi tornán is vendégszerepel OB I-es csapatunk.


Nem mondhatjuk, hogy unalmasan telik a felkészülési időszak Lukács Dénes csapata számára, a kőkemény edzések monotonitását edzőmeccsekkel próbálja megtörni vezetőedzőnk. A héten nemzetközi vendége is volt csapatunknak, a Boros Zoltán vezette új-zélandi U20-as válogatott látogatott Óbudára, a világbajnokságra való felkészülés jegyében. Adódhat a kérdés, hogy miért pont a Kerületet választotta Boros Zoltán és csapata, ám erre egyszerű a magyarázat, a szakember korábban együtt játszott Lukács Dénessel, majd vezetőedzőnk játékosa is volt, amikor a szakember a Szolnok csapatát vezette. Az új-zélandiak rövid látogatása egy edzőmeccsel zárult, amely ráadásul nem is zárt ajtók mögött zajlott, így a szurkolók is testközelből láthatták az új játékosokkal felálló Kerület csapatát. A mostani felkészülési összecsapás nem feltétlenül az eredményről szólt – persze azért jegyezzük meg, hogy hazai sikerrel zárult -, Lukács Dénes számára sokkal inkább az volt ezúttal a legfontosabb, hogy meccskörülmények között csiszolódjanak az új érkezők a régiekkel. A találkozóról és a felkészülési időszak további menetrendjéről kérdeztük vezetőedzőnket.


„Nagyon jó mérkőzéseket játszottunk az új-zélandi junior válogatottal nekik egy fontos felkészülés volt a nemsokára kezdődő junior világbajnokságra, mi pedig ugye megtörtük egy picit az alapozást és végre vízilabdázhattunk. Ami nehézséget okozott számunkra a héten, hogy néhány játékosunk betegséggel küzdött és nem tudott szerepelni ezeken a találkozókon, de ennek ellenére lehetőség nyílt arra, hogy az új játékosok is játszanak, így ezzel is felgyorsíthassuk a beilleszkedésüket a csapatba. Külön öröm, hogy hosszú sérülését követően visszatért hozzánk Illés Heni, sőt ezen a bemutatómérkőzésen a csapat legjobbja tudott lenni a maga négy góljával. De három góllal mutatkozott be első félhivatalos meccsén Török Dorina, két gólt lőtt Rajna Enikő, illetve Kiss Patrícia szerzett még egy találatot. Változatos összecsapást játszottunk Boros Zoliékkal, hol mi vezettünk, hol ők. Mi kipróbáltunk különböző védekezési variációkat, volt, ami működött, volt, ami kevésbé, de ez nem meglepetés, ezeket még csiszolni kell. Támadásban is ez egy más szerkezetű csapat, picit mást kell játszanunk vagy mást fogunk játszani az idei évben, mint eddig. Az oka ennek, hogy több az erősebb, statikusabb védő, illetve center játékosunk, így próbálunk ehhez alkalmazkodni. Mindenképpen hasznosnak ítélem meg a mostani edzőmeccset és készülünk tovább! Azt még szeretném elmondani, hogy nagyon örülünk annak, hogy a szurkolók most már egy ilyen edzőmérkőzésre is eljönnek és biztatják, támogatják a csapatot. Próbálunk nekik is megfelelni, próbálunk minden igényt kielégíteni és azon leszünk, hogy a legtöbbet kihozzuk ebből a szezonból.” – beszélt a felkészülési mérkőzésről, a játékosok teljesítményéről és egy picit a közelgő idényről Lukács Dénes.


Ami pedig a felkészülési időszak további menetrendjét illeti, a csapat az elkövetkezendő héten itthon készül, ám edzőmeccs ezúttal is bekerült a menetrendbe.
„Kedden a Ferencváros csapata ellen játszunk edzőmeccset, a többi nap magunkban edzünk a következő héten. Szeptember 14-én aztán elmegyünk Horvátországba 15-17. között egy nyolccsapatos nemzetközi tornán fogunk szerepelni, az mindenképpen nagyon hasznos lesz, mert 22-én már élesben megy a játék és Szentesen magyar kupa selejtezőt játszunk a házigazdák, illetve a Tatabánya csapatával. Abból a csoportból ugye két csapat fog továbbjutni a legjobb nyolc közé, úgyhogy az igazán kemény része az majd valamikor később kezdődik a kupának, de hát előbb azért be kell jutni a nyolcba, aztán majd a tavalyi szezonhoz hasonlóan, várhatjuk a sorsolást.” – beszélt az elkövetkezendő hetek forgatókönyvéről Lukács Dénes.

bottom of page