top of page
Keresés

Együtt a Kecskeméttel erősebbek vagyunkHosszú előkészítő tárgyalások után aláírásra került a megállapodás a III. kerületi TVE és a Kecskeméti Sportiskola között, amelynek értelmében a két egyesület vízilabda szakosztályai a következő szezontól közösen indítanak csapatokat a leány utánpótlás bajnokságokban.


A megállapodás aláírását, hétfőn a Kecskeméti Fürdő szabadtéri medencéjénél jelentettek be a felek. A rangos eseményen jelen volt Bárány Attila a III. kerületi TVE vízilabda szakosztályának vezetője, Lukács Dénes a szakosztály szakmai vezetője, illetve a kerületben vízilabdázó leány csapataink. Kecskeméti oldalról pedig Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és Gyenes István szakmai igazgató tisztelte meg jelenlétével az egybe gyűlteket.A sajtótájékoztatón Lukács Dénes, a TVE szakmai vezetője hangsúlyozta, hogy az együttműködés révén mindkét szervezet tevékenysége kiegészül majd.


- A TVE vízilabda szakosztály zászlóshajója a női OBI-es csapat, azonban nálunk is a fókusz az utánpótlásnevelésen van. Szakosztályunk dinamikusan fejlődik, azonban néhány év alatt nem rendelkezünk olyan utánpótlásbázissal, ami lehetővé teszi komplett csapatok indítását a leány országos bajnokságokban. Nálunk elsősorban az idősebb korcsoportban vannak játékosok, míg a Kecskeméti Sportiskolában az egészen kicsiktől a serdülő korúakig zajlik az utánpótlás nevelése. Bízunk abban, hogy a legtehetségesebb kecskeméti lányok lehetőséget kaphatnak majd nálunk, akár az első osztályban is - mondta Lukács Dénes, a TVE szakmai vezetője.


Hogy ez az elképzelés nem csak álom, azt bizonyítja az is, hogy az utóbbi időszakban három Kecskeméten nevelkedett lány is lehetőséget kapott a TVE-ben.


Gyenes István, a KESI Vízilabda Szakosztályának vezetőedzője is nagy reményeket fűz a ma bejelentett megállapodáshoz.


- Az együttműködésnek köszönhetően erősebbek leszünk. Még több kecskeméti játékos juthat majd el az első osztályig. A csapatok ismerkedése már el is kezdődött, hiszen a közelmúltban közös edzőtáborban vettek részt a lányok – árulta el Gyenes István, a KESI Vízilabda Szakosztályának vezetőedzője.


A III. kerületi Torna és Vívó Egylet és a Kecskeméti Sportiskola Vízilabda Szakosztálya között megkötött együttműködés célja, a magyar női vízilabda utánpótlásbázisának a növelése, a jobb és szélesebb körű versenyeztetés a tehetséges játékosok fejlődésének érdekében. A megállapodás értelmében a TVE szakmai támogatást biztosít a kecskeméti utánpótlásnevelésnek, de a két egyesület együttesen biztosít játéklehetőséget a létszámhiányos korosztályokban is.


A rendezvény végén a két vízilabda szakosztály játékosai közös edzést tartottak a Kecskeméti Fürdő szabadtéri medencéjében.

#tve1887 #tvevizilabda #tveutanpotlas


bottom of page