top of page
Keresés

„Egy agyonnyert meccset hoztunk döntetlenre.” – Aczél Zoltán értékelte a Füred elleni bajnokit.



A bajnokság 15. fordulójában vasárnap 3-3-as döntetlent játszott csapatunk a Balatonfüred ellen. A találkozó után vezetőedzőnk, Aczél Zoltán csalódottan értékelte a látottakat, kiemelve, hogy egy olyan meccsen sikerült pontot hullajtania az együttesnek, amelyet gólokkal kellett volna megnyernie. A szakember értékelésében rámutatott a hibákra, ugyanakkor nem felejtette el kiemelni a pozitívumokat sem és érintőlegesen beszélt a soron következő bajnokiról, a Kaposvár elleni idegenbeli mérkőzésről.


Jó előjelekkel várhatta csapatunk a Balatonfüred elleni hazai mérkőzést, ami még akkor is igaz, ha az előző fordulóban a Tatabánya elleni bajnoki nem úgy sikerült, ahogy azt mindenki remélte. A heti edzések jó hangulatban teltek, a játékosok maximális erőbedobással végezték az előírt penzumot, az egymás elleni játék során mindenki kellően kemény és motivált volt, a technikai feladatokat és az erősítéseket is megfelelő koncentrációval végezte mindenki, egyszóval minden jel arra utalt, hogy a Füred ellen visszazökkenhet a csapat a megszokott kerékvágásba és egy újabb győzelmi széria veheti kezdetét. Még annak ellenére is kedvezőek voltak az előjelek, hogy a csapatot sérüléshullám sújtja, így egy felforgatott kerettel kellett számolnia Aczél Zoltánnak. A vasárnapi találkozó 64. percéig mégis úgy tűnt, hogy rendben lesznek a dolgok, aztán végül máshogy alakult minden.


„Én nem azok közé az edzők közé tartozom, aki panaszkodnak, de azért az is tény, hogy erre a mérkőzésre nagyjából 12 egészséges játékosom maradt, plusz egy törött kezű Kulcsár Dávid ült a kispadon, akinek elvileg nem is szabadna játszania, valamint három fiatal.” – vágott bele az értékelésbe Aczél Zoltán. - A többiek sérültek, vagy sérülésből térnek vissza és még nincsenek olyan edzettségi állapotban, hogy játékra alkalmasak legyenek. Volt izomsérültem, volt, aki szakadással bajlódott, törések, betegség. Ilyenkor mindenki azt várná, hogy az ember panaszkodik, de nem panaszkodom mert azok, akik pályára léptek, azok kimondottan jó futballt csináltak. Voltak persze hibák, de hát ez most egy felforgatott csapat volt, hiszen vannak posztok, amelyekre nincsen vagy nem volt megfelelő játékosom, de ez nem jelenti azt, hogy nem futballoztunk jól, dinamikusak voltunk, kombinatívan játszottunk. Az ellenféltől is azt kaptuk, amire vártunk, egy előrevágott labdából indult az az akció, amelynek a végén büntetőből kaptunk egy gólt. Ennyi volt, igazából, illetve a félidő végén még egy büntető, ami nem volt tizenegyes, nem tudom, hogy a játékvezető mit látott. Szóval ezeken kívül sokat nem rúgott kapura az ellenfél, de hát ez is egy filozófia.” – elevenítette fel a látottakat Aczél Zoltán.


A félidőt 1-1-es döntetlennel zártuk, csapatkapitányunk, Barczi Dávid büntetőből egyenlített, ezzel egyszersmind életben tartotta a 10. forduló óta tartó góllövő sorozatát. A második játékrészben csapatunk két perc alatt kétszer vette be az ellenfél kapuját, Elek Bence és Kozics Barna alakították 3-1-re az eredményt. Ezt követően számtalan lehetőség nyílt a csapat előtt, ám ezek kimaradtak és ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.


„Ami minket illet, megint volt rengeteg helyzetünk, ötször-hatszor a kapusba rugdostuk a labdát, jobbnál jobb helyzeteket hagytunk ki, ezek hibák persze, viszont mutatják is, hogy ez a csapat akar, hogy fut, hogy dolgozik. Aztán jött a második félidő, amit 10 perc alatt lerendeztünk, rúgtunk két gyönyörű szép gólt, és még azt követően is volt vagy három 100 százalékos helyzetünk, amit nem használunk ki. A meccs eldőlni látszott, poszthiányosan, de ennek ellenére kimondottan dinamikusan, kreatívan, gyorsan játszottunk, volt olyan labdakihozatalunk, amikor 15 másodperc alatt eljutottunk az ellenfél kapuja elé és ziccert alakítottunk ki. Persze azt is észre kell venni, hogy amit védekezésben egyénileg nyújtottunk, az egyszerűen elfogadhatatlan egy olyan csapattól, mint a Kerület. Sajnálom ezeket a hibákat, mert az ellenfél könyörtelenül kihasználta ezeket, de ugyanolyan nagy hiba az is, ha kihagyunk öt-hat százszázalékos ziccert. Összességében tehát nem láttam rossz futballt, de természetesen borzasztóan csalódott vagyok azért, mert egy agyonnyert meccset hoztunk döntetlenre.” – értékelte a két félidőt Aczél Zoltán kiemelve a pozitívumokat és a negatívumokat egyaránt.


Az élet a csalódást keltő pontosztozkodást követően sem állhat le ugyanakkor, hiszen a következő fordulóban még komolyabb erőpróba vár a csapatra, a mostani játéknapon a Csorna otthonában nyerő Kaposvár elleni idegenbeli összecsapás. A kérdés adja magát, mit kell tenni annak érdekében, hogy a helyzetkihasználásunk javuljon, illetve a védekezésben ne forduljanak elő hibák.


„Nehéz ezt megfejteni, ám az biztos, hogy az a csapat, amely félidőnként 6-8 helyzetet alakít ki, - itt komoly sanszokról beszélünk – az a csapat futballozik, az a csapat valamit akar, annak van elképzelése. A helyzeteket be kell lőni, ez a különbség a fehérvári meccs és a mostani között, hogy ott a közönség tapsolt, mert nyolcból öt lehetőségünket ki tudtuk használni, míg a Füred ellen tizenháromból csak hármat értékesítettünk, abból egyet büntetőből. Nagyobb problémának látom, hogy időről időre túl sok ki nem kényszerített hibát követünk el. Miután mi támadófocit játszunk, nyitottabb játék is jellemez bennünket, így a védekezésünk is feljebb tolódik és ha a védekező játékos egyéni hibát követ el, az nem fér bele. Rossz helyezkedés, lyukat rúg valaki, vagy az ellenfélnek passzolunk, ezeket egyszerűen nem lehet megmagyarázni, ilyenek nem történhetnek meg semmilyen körülmények között.” – adta ki az ukázt Aczél Zoltán.


Ami a csapat előtt álló hetet illeti, hétfőn regeneráló és kompenzáló edzés a program, akik a mérkőzésen szerepet kaptak, azok regenerálnak, akik nem játszottak vasárnap, azok kompenzáló tréningen vesznek majd részt. A kedd szünnap, utána viszont folytatódik a munka és kezdődik a felkészülés a Kaposvár elleni idegenbeli mérkőzésre.

bottom of page