top of page
Keresés

„Egy ilyen győzelemhez mindennek klappolnia kell.” – Vankó Imre értékelése a 8-0 utánVasárnap gólgazdag mérkőzésen 8-0 arányban nyert a Kerület a Teskánd ellen. A gólparádéból góllal és gólpasszal vette ki a részét Vankó Imre. A csapathoz nyáron érkezett támadó visszafogottan értékelte saját teljesítményét, mert bár elmondása szerint nagyon örült a gólnak és a gólpassznak is, de a legfontosabbnak a győzelmet tartja és azt, hogy mindezt igazi csapatmunkával érték el társaival.


Gól és gólpassz, minden támadó álma egy-egy mérkőzést követően. Vankó Imre a Teskánd ellen vasárnap mindkettőből gyűjtött egyet-egyet, előbb gólpasszt jegyzett, majd maga is betalált az ellenfél kapujába. Egy ilyen mérleg után joggal gondolhatnánk, hogy egy játékos elégedetten értékeli saját teljesítményét, ám Vankó Imre visszafogottan tette mindezt.


„Nem szabad hátradőlni és megelégedni a saját teljesítményeddel, én ezt vallom. Mindig van jobb és úgy érzem, hogy bennem is van még több. Szerencsére gólt is szereztem és gólpasszt is adtam, de voltak hibák is, ezeket ki kell javítani és arra kell törekednem, hogy a folytatásban kisebb arányban forduljanak elő.” – értékelt szerényen a nyáron érkezett támadó.


A korábban Győrött, Budafokon, Pápán és Budaörsön is megforduló játékos a csapat teljesítményéről már jóval lelkesebben beszélt, kiemelve azt, hogy a vasárnapi győzelem több szempontból is fontos volt.


„Örülök a nagyarányú győzelemnek, fontos volt ez a legutóbbi fordulóban elszenvedett vereség miatt, jót tett a csapat lelkének és az öltözői hangulatnak is. Így kell játszanunk a továbbiakban is, mint ahogy tettük az első félidőben, nem adtunk sanszot az ellenfélnek. Fontos volt, hogy pozitívan jöjjünk ki a Veszprém elleni vereségből, menni kell előre és minél több gólt kell rúgni és akkor jönnek az ilyen győzelmek.”


Ez így első hallásra könnyűnek tűnik, de nyilván ennél azért jóval összetettebb a dolog. Ezzel 28 éves játékosunk is tökéletesen tisztában van, szerinte a kiütéses győzelemhez elengedhetetlen volt az, hogy a pályán társaival maximálisan betartották az edzői utasításokat.


„Egy ilyen győzelemhez mindennek klappolnia kell. Voltak persze hibák, de ezeket próbáljuk folyamatosan kijavítani. A Mester kért sémákat, ebből a legtöbbet meg is valósítottuk és szinte minden ült, ezekből szereztük a gólokat is. Ha betartjuk az utasításokat, akkor látszik, hogy nem lehet gondunk.”


A mostani győzelemmel a pontvadászat 4. helyére előre lépő Kerület a bajnokság 8. fordulójában az Érd ellen bizonyíthat és egy esetleges győzelemmel akár a tabella második fokáról is várhatja a folytatást.

bottom of page