top of page
Keresés

„Egy játékosban sem lehet benne, hogy ez egy megnyert meccs” – Tóth Zoltán a vasárnapi bajnokirólA bajnokság 23. fordulójában a Zsámbéki SK csapatát fogadjuk. A vasárnapi a kötelező győzelmek kategóriájába tartozó meccs, lévén ellenfelünk a tabella utolsó helyén tanyázik, idegenben eddig mindössze egy pontot szerzett a bajnokság során. Ősszel 4-1-re nyertük a párharc első felvonását, ám Tóth Zoltán szerint ezekből nem szabad kiindulni. A téli átigazolási idényben érkezett támadó biztos, benne, hogy a Zsámbék mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megnehezítse csapatunk dolgát, jóllehet a három pont megszerzése ennek ellenére nem jelenthet akadályt, ehhez azonban úgy kell játszania a csapatnak, ahogy azt a Kelen ellen tette.


Különösen a Kelen elleni második játékrészben mutatott játékra lehet építeni, ezúttal a helyzetkihasználással nem volt gond, folyamatos nyomást jelentettünk az ellenfél kapujára, és az összjáték is nagyszerűen működött.


A Puskás ellen nem úgy sikerült az idénynyitó, ahogy szerettük volna. A játék szerintem nem volt rossz, csak kaptunk két gólt, ami, amúgy egyáltalán nem volt benne a meccsben. A Kelen ellen a jó játék is megvolt és szerencsére már a helyzetkihasználásunk is sokkal jobb volt, jöttek a gólok is, be tudtuk rúgni a helyzeteinket és remélem, hogy ez így is marad a továbbiakban is. A brigád szerintem nagyon együtt van, jó a hangulat, a pályán meghalunk egymásért, a folytatásban is így kell, hogy maradjon.” – beszélt a legutóbbi bajnokin szerzett benyomásairól és a csapat körüli hangulatról Tóth Zoltán.


A 23 éves támadó a téli átigazolási szezonban érkezett Óbudára, miután több játéklehetőségre vágyott annál, mint amit előző állomáshelyén kapott egy idő után.


Amikor elkezdődött a szezon NB II-ben akkor még játszottam. Aztán edzőváltás történt és az új edző nem velem képzelte el a csapat játékát. Én viszont úgy gondoltam, hogy fiatal vagyok még, 23 évesen fontosnak érzem, hogy minél több időt töltsek a pályán. Jött a megkeresés a Mestertől és úgy gondoltam, hogy ez egy jó lehetőség lenne számomra és úgy gondolom, hogy a lehető legjobb helyre kerültem.” – adott betekintést a klubváltás hátterébe a tavaszi szezonra kölcsönbe érkezett futballistánk.


(Fotó: Szabó Péter)

Amúgy saját bevallása szerint a beilleszkedés könnyen ment, amit tökéletesen példáz az is, hogy Zoli a pályán láthatólag tökéletesen megérti magát a társakkal.


Úgy érzem, hogy teljesen be tudtam illeszkedni a csapatba. A Mesterrel már dolgoztam korábban, a stábot szintén ismertem és a csapattársak közül is volt több ismerősöm. Kozics Barnával ugye együtt játszottam a Kozármislenyben, de rajta kívül is volt pár ismerős játékos. Azt gondolom, hogy könnyen vettem fel a ritmust és nagyon remélem, hogy ez ki is fog tartani és jó teljesítményt fogok nyújtani folyamatosan. Minden adott ehhez, hiszen a körülmények nagyon profik a Kerületnél. A felkészülési időszak is rendben zajlott számomra, ami pedig a munkát illeti, nos az nem jelentett újdonságot, hiszen előző csapatomnál a Mesterrel hasonló felkészülést végeztünk, egyéni futóprogram az ünnepi leállás alatt, majd az újrakezdésnél jött az igazán komoly munka.” – adott betekintést támadónk az átigazolása óta eltelt időszakba.


Ami pedig a Zsámbék elleni bajnokit illeti, a mérkőzést önbizalommal telve várhatja Aczél Zoltán együttese, hiszen a Kelen elleni múlt heti összecsapás valóban jól sikerült. Természetesen minden meccs más, ám mindezek ellenére Tóth Zoli amondó, hogy vasárnap csak a győzelem elfogadható.


Az is fontos ugyanakkor, hogy egy játékosban sem lehet benne, hogy ez egy megnyert meccs. Biztos vagyok benne, hogy a Zsámbék is mindent meg fog tenni azért, hogy megnehezítse a dolgunkat. Mindenki maximális hozzáállással fog nekimenni ennek a meccsnek, ez garantálható és mindent meg fogunk tenni azért, hogy itthon tartsuk a három pontot. Kozármislenyen a bajnoki győzelemmel záruló idényben meghaltunk a pályán, mindent megtettünk egymásért. Hiszem, hogy itt a Kerületnél is képesek lehetünk hasonlóra, de ehhez mindenkinek bele kell tennie a melót, hogy sikeres tavaszunk legyen.


Aktuális ellenfelünk jelenleg sereghajtó, egy győzelemmel, három döntetlennel és 18 vereséggel áll a tabellán, idegenben eddig csupán egy pontot szerzett. Az őszi egymás elleni összecsapást idegenben 4-1-re nyerte csapatunk, hasonló eredménnyel ezúttal is kiegyeznénk. A Zsámbéki SK elleni találkozó vasárnap 14 órától veszi kezdetét.

bottom of page