top of page
Keresés

Egyesületünk fiataljai is ott voltak Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsénA hétvégén búcsúzott el a nemzeti csapattól Dzsudzsák Balázs, aki a görögök elleni barátságos mérkőzésen 109. alkalommal ölthette magára a piros-fehér-zöld szerelést és ezzel magyar válogatottsági rekorder lett. A Puskás Arénában rendezett mérkőzésen klubunk is képviseltette magát, az MLSZ jóvoltából 200 TVE-gyerkőc szurkolhatott Marco Rossi csapatának.


A Magyar Labdarúgó Szövetség jól ismert kezdeményezése, a labdarúgás népszerűsítését szolgáló Gyermek Szektor-program keretén belül klubunk 200 ifjú labdarúgóval képviseltette magát a vasárnapi Magyarország-Görögország barátságos válogatott mérkőzésen. Ez a találkozó volt az, amelyen az újkori magyar labdarúgás egyik legnagyobb egyénisége, Dzsudzsák Balázs elbúcsúzott a nemzeti csapattól és 109 válogatottságával rekorderré lépett elő.A találkozót Sallai Roland és Kalmár Zsolt góljaival a magyar válogatott nyerte 2-1 arányban, így a TVE-gyerkőcök egy igazán nagyszerű élménnyel gazdagodhattak, hiszen győztes mérkőzésnek lehettek szemtanúi, de élőben láthatták azt is, ahogy a szurkolótábor egy egészen kivételes hangulatú ünneplésben részesíti a rekorder Dzsudzsák Balázst.


A Gyermek Szektor-programot 2009-ben hívta életre az MLSZ, a kezdeményezés abból a célból jött létre, hogy népszerűsítse a labdarúgást. A program segítségével a magyarországi klubok, illetve iskolák ifjú növendékei ingyenesen tekinthetnek meg kiemelt találkozókat, így a válogatott hazai találkozóit, vagy akár a Magyar Kupa döntőjét.

bottom of page