top of page
Keresés

Elek Bence: Nem is a szériánk, sokkal inkább a mutatott játék, ami bizakodásra adhat okotRangadó vár csapatunkra szombaton, a bajnokság 14. fordulójában a Tatabánya vendége lesz Aczél Zoltán együttese. Két kifejezetten jó formában lévő csapat találkozik egymással a Grosics Gyula Stadionban, a hazaiak augusztus eleje óta nem kapta ki, mi pedig egy öt mérkőzés óta tartó győzelmi szériával érkezünk Tatabányára. A két gárdát mindössze két pont választja el egymástól, így a tét mondhatni óriási, hiszen, ha nyerünk, akkor megelőzhetjük egyik legnagyobb riválisunkat a tabellán.


Nagyszerű formában várhatja csapatunk a Tatabánya elleni idegenbeli rangadót, hiszen legutóbbi öt mérkőzését megnyerte, a széria során pedig 17 gólt szerzett és csupán kettőt kapott. De, ami még ennél is fontosabb, és ezt emelte ki vezetőedzőnk, Aczél Zoltán a Komárom elleni mérkőzés után, hogy a mutatott játék képe is bizakodásra adhat okot. Ugyanakkor ellenfelünk sem panaszkodhat, a Tatabánya ugyanis augusztus 3-án kapott ki utoljára, azóta nyolc mérkőzést zárt győzelemmel, hármat pedig döntetlennel. Elek Bence amondó, hogy egy csapatnak csak magával kell foglalkoznia, főleg, ha egy ilyen szériát tud maga mögött, mint mi, ebből lehet és kell is önbizalmat meríteni.

„Elsősorban csak magunkkal foglalkozunk. Egy ötmeccses győzelmi szériában vagyunk és nem is feltétlenül maga ez a széria, hanem a mutatott játék képe az, ami igazán bizakodásra adhat okot és amire hosszútávon is lehet építkezni. Ha az elmúlt öt mérkőzést nézzük, akár amikor kisebb gólkülönbséggel nyertünk, vagy akár nagy arányú győzelmet arattunk, a játék nagyon jól nézett ki, helyenként voltak már tényleg olyan periódusai a meccseknek, 30-40 percek, akár egy félidők, ahol tényleg kimondottan jól futballozott a csapat helyzetek tömkelegét alakítottuk ki, úgyhogy nagyon jó formában várjuk ezt a mérkőzést. Nyilván nézzük az ellenfelet és készülünk, elemezzük őket látjuk, hogy a Tatabánya egy jó csapat, egy masszív csapat, nehéz őket megverni, de hát igazából ennél jobb időpontban talán nem is találkozhatnánk velük.” – beszélt csatárunk a szombati rangadóról és az ellenfélről.


A szombati meccsben benne van, hogy egy igazi egygólos rangadó lesz, egyik csapat sem arról híres ugyanis, hogy sok gólt kapna. A Tatabánya ellen utoljára a Bicske tudott egynél többször betalálni, míg a Kerület védelme utoljára a szezon elején kapitulált kétszer a Kelen SC elleni meccsen. A hazaiak az idény során csupán három mérkőzést zártak kapott gól nélkül, ám a háromból kétszer ők sem találtak be, míg nekünk öt olyan mérkőzésünk van, amelyet kapott gól nélkül zártunk. A csatárokra tehát nem vár könnyű feladat, de ezzel tisztában van Elek Bence is, aki bár a Kerület egyik leggólerősebb játékosa, mégsem pusztán csak a gólokkal segíti csapatát.


„Az elmúlt három mérkőzésén nem sikerült betalálnom, ugyanakkor több gólpasszt is adtam ezeken a meccseken, szóval tudtam segíteni a csapatot. Remélem, hogy minél hamarabb sikerül majd újra gólt szereznem, de igazából a helyzeteim megvoltak, több kapufát is lőttem, kicsit talán a szerencse elpártolt tőlem, de azt gondolom, hogy az edzéseken minél keményebben kell dolgozni és akkor a szerencse újra mellém fog állni. A leglényegesebb amúgy is az, hogy a csapat nagyon egységes és nagyon egyben van, ami meg engem illet, azon leszek, hogy minél hamarabb átforduljon minden és a kapufákról befele pattanjon a labda, vagy bizonyos helyzetekben jobb döntést hozzak.”


A gólok és gólpasszok mellett csatárunk időről időre a védekezésből is kiveszi a részét, sokoldalú játékára Tatabányán is nagy szükség lesz.


„Elvárás is meg jellemző is rám, hogy védekezek. Mindig is az a fajta játékos voltam, aki brusztol, visszamegy védekezni, fejel, becsúszik, ha kell akkor ütközik, de nekem ezek az erősségeim, a párharcokat szeretem, keresem is őket, és a Mester is szereti, ha visszazárok védekezni, ha esetleg úgy alakul. Ez teljesen normális, ez nem okoz nekem nehézséget vagy plusz feladatot, amúgy is a véremben van, én szeretem kivenni a csapat védekezéséből is a részemet, szóval szerintem ez normális.” – elemezte játékát közönségkedvenc csatárunk, akinek minden bizonnyal Tatabányán is küldi majd szokásos nótáját a csapatot idegenbe is elkísérő Kerület Ultras csoport.


A kemény munka, a csapatért való küzdés, a védekezés tehát saját bevallása szerint a vérében van Elek Bencének, így adta magát a kérdés, hogy vajon testvére, a 48 válogatottsággal visszavonuló, a franciaországi Európa-bajnokságon is résztvevő középpályás, Elek Ákos ad-e tanácsot öccsének egy-egy mérkőzés előtt.


„Igazából klasszikus tanácsot nem ad, inkább rengeteget szoktunk beszélgetni. Amikor látja egy meccsemet, akkor el szokta mondani, hogy ez most jó volt vagy kevésbé volt jó, de rengeteget beszélgetünk. Ilyen esetekben megosztja a meglátásait, ott van például a Vidi elleni meccs, amelyen kint volt, de előtte még a szezon elején látta a Puskás elleni összecsapásunkat is, szóval azt szűrte le, hogy a két meccs között óriási változáson ment keresztül mind játékban mind mentálisan a csapat. A PAFC ellen én még nem is játszottam, nem voltam itt, még a szezon legelején volt, ám szerinte az azóta eltelt másfél, két hónapban szemmel láthatóan hatalmas változáson ment át a gárda. De így érezzük mi is, hogy össze sem lehet hasonlítani mondjuk azt a két mérkőzést, nagy fejlődésen mentünk keresztül a két találkozó között eltelt időszakban, mind játékban mind eredményességben, úgyhogy mindent megteszünk azért, hogy ezt folytatni tudjuk.” – zárta a beszélgetést Elek Bence.


Szombaton tehát az eddigi szezon legnagyobb rangadója vár csapatunkra Tatabányán. A tét nem kicsi, egy esetleges győzelemmel akár még a tabella első helyére is ugorhatunk, jóllehet ehhez a riválisok számunkra kedvező eredményei is kellenének. És ha már a riválisok szóba kerültek, a Veszprém Gyirmóton, a PAFC pedig Komáromban lép pályára. A Tatabánya elleni összecsapás 13 órakor veszi kezdetét, a Kerület Ultras a hírek szerint szép számban képviselteti magát az összecsapáson, szurkoljuk ki együtt a három pontot csapatunknak!

bottom of page