top of page
Keresés

Elkészült a MOL Magyar Kupa első fordulójának sorsolása, a Felsőpakony ellen kezdünk


(Fotó: molkupa.hu)


A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a Magyar Kupa 2023/2024-es kiírásának sorsolását. A kupasorozat idei kiírásában a tavalyival megegyező a lebonyolítás rendje: a sorozatot 166 csapat kezdi meg, az első két fordulóban az NB I és az NB II mezőnye "erőnyerő", nem lép pályára. A Magyar Kupát 1931-ben elhódító III. kerületi TVE a Felsőpakony KSE ellen kezdi meg szereplését.


Az első körben 136 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 68. Az első forduló mérkőzéseit augusztus 5-én és 6-án, a második forduló mérkőzéseit augusztus 26-27-én játsszák le. A jelenlegi mezőnyben összesen három egykori kupagyőztest is találunk, Klubunk mellett az 1988-as győztes Békéscsabát és az 1941-es kupagyőztes Szolnoki MÁV csapatát.


Ami a lebonyolítást illeti: a továbbjutás minden fordulóban egy mérkőzésen dől el, az első fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztálybeli csapatok közül az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon. A további fordulókban is az alacsonyabb osztályú együttes szerepelhet hazai pályán, osztályazonosság esetén a korábbi fordulókban kevesebb hazai mérkőzést otthon játszó csapat lesz a pályaválasztó, azonosság esetén az elsőként kihúzott együttes játszhat hazai környezetben. Az első forduló párosításai itt érhetőek el.


A döntőnek jövő tavasszal a Puskás Aréna ad otthont.


bottom of page