top of page
Keresés

Európa bajnok játékossal erősített női pólócsapatunk


Forrás és fotó: waterpolo.hu

Serdülő Európa-bajnokkal erősített a III. kerületi TVE OB 1-es női pólócsapata! Kiss Patrícia kettős igazolással Óbudán folytatja pályafutását, ami azt jelenti, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely mindkét nagylánya immáron Kerület játékos!


Kiss Viktória után Kiss Patrícia is a III. kerületi TVE egyesületében folytatja pályafutását, igaz utóbbi átigazolásában van egy kis csavar. A serdülő Európa-bajnoki címet nyerő Patrícia esetében ugyanis a megállapodás úgy jött létre a KSI és a Kerület között, hogy Kiss kettős igazolással a TVE női OB I-es csapatát erősíti felnőtt szinten, utánpótlásban viszont változatlanul nevelőegyesületében, a KSI-ben is játszani fog.


„Köszönjük a KSI-nek, Székely Bulcsú szakmai igazgatónak és Dr. Nádor Zsombor vezetőedzőnek, hogy támogatták Patti szerepeltetését. Majdnem egyszerre kezdtünk, és egy ideig együtt indultunk a női utánpótlásban a sportiskolásokkal, igaz mára szakmailag szétváltunk, de a jó kapcsolat változatlanul fennmaradt. Úgy érzem Patti nagyon komoly erősítés lesz számunkra, és neki is rendkívül előnyös a fejlődése szempontjából, amit a TVE tud kínálni. Vele együtt már 4 tehetséges fiatal szerepel a keretünkben, akik majdnem azonos korúak (Torkos Tamara, Koltay Nadin, Fodor Bea, Kiss Patrícia), egyértelmű célunk a beépítésük, mert a jövő csapatát velük együtt tervezzük. Az elmúlt években, akik bennünket választottak óriásit léptek előre, és kizárólag nemzetközi kupában induló csapatok keresték őket, aminek nem mindenki tudott ellenállni” – beszélt Kiss Patrícia átigazolásáról, illetve a fiatal játékosok jövőképéről Lukács Dénes vezetőedzőnk.Patrícia átigazolásának köszönhetően várhatóan Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is egyre többet látogat majd a Kalap utcába a jövőben, hogy megtekintse lányai, Viktória és Patrícia mérkőzéseit, esetleg segítsen az edzéseken a játékosok egyéni képzésében. Ez utóbbi amúgy létre is jött, hiszen a Kemény-válogatott oszlopos tagja medencébe is ugrott egy edzés erejéig a lányokkal.


„Gergő szeretett volna edzeni egyet, ezért lehetőséget biztosítottunk számára. Persze neki sem jár az ingyen uszodai szolgáltatás, ezért kapott feladatot, de mindenképpen próbáltam olyan gyakorlatot rábízni, amit már párszor előtte ő is végezhetett. A viccet félretéve, mindig nagy öröm mindenki számára, ha a sportág egy-egy emblematikus egyéniségétől tanulhat, elleshet valamit. Reméljük egyre több alkalmunk lesz őt üdvözölni a TVE edzéseken.” – beszélt a tréning illusztris résztvevőjéről Lukács Dénes.


OB 1-es női pólócsapatunk számára októberben kezdődik a bajnokság, illetve a Magyar Kupa selejtezője is, amelynek csoportkörét – ahogy arról korábban holnapunkon már beszámoltunk – mi rendezhetjük, hazai medencében.

bottom of page