top of page
Keresés

„Extra motivációt jelent a Vidi ellen pályára lépni!” – Fegyát kérdeztük a vasárnapi kupameccs előttVasárnap a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a MOL Fehérvár FC csapatát fogadja a Kerület. A találkozót természetesen kiemelt figyelem övezi, a szurkolótábor és a csapat tagjai is kifejezetten várják, ám van valaki, aki számára a vasárnapi Fehérvár elleni kupameccs hatványozottan többet jelent majd, mint egy hétköznapi összecsapás.


Ez a valaki természetesen nem is lehet más, mint Fejes András, vagyis Fegya, aki fehérvári srácként és Vidi-nevelésként teljesen másként éli meg a MOL Fehérvár elleni összecsapást, mint bárki más a csapatból. De van itt még valami, ami miatt a vasárnapi egy merőben másabb, sokkal különlegesebb mérkőzés lesz a többinél.


„Nyilván extra motivációt jelent így a karrierem vége felé a Vidi ellen pályára lépni, hiszen előfordulhat, hogy ez lesz az utolsó alkalom. Nagyon izgatott vagyok és várom ezt a hétvégi kupameccset.” – beszélt a Vidi elleni mérkőzés jelentőségéről Fegya, aki felnőtt karrierjéből több mint 11 évet töltött a fehérvári klub kötelékében, igaz ez alatt az időszak alatt azért volt, hogy kölcsönjátékosként más csapatokban játszott. A régi csapattársak közül már szinte senki sem tartozik a fehérváriak kötelékébe, ám egy valakit, egy igazán különleges valakit azért csak sikerült találnunk, akinek a jelenléte különlegessé teszi a mérkőzést Fegya számára.


„Való igaz, a játékoskeret már kicserélődött, nagyon sokan nem maradtak abból a csapatból, amikor még ott voltam. Igazából azért is különleges a Vidi elleni összecsapás, mert az ikertestvérem ott dolgozik, mint masszőr-fizioterapeuta” – fedte fel a különleges valakinek a személyét csapatunk egyik legrutinosabb tagja.


És miután Fegya testvéréről van szó, adja magát a kérdés, hogy esetleg megy-e már a verbális adok-kapok az ikerpár között a meccsel kapcsolatban, de mint kiderült Fegyáék átéltek már pár hasonló szituációt, így igazán komoly „zrika” most már nincs közöttük. Legalábbis meccsekkel kapcsolatban biztosan nincsen.


„Beszélgettünk a mérkőzésről, de komoly zrikálás nem zajlik, hiszen volt már alkalmunk úgymond egymás ellen játszani. Ez nem egy újkeletű dolog, abból a szempontból különleges csak a számomra, hogy lehet, hogy utoljára adatik meg ez a helyzet.”


Ami még különlegesebbé tenné a MOL Fehérvár elleni vasárnapi összecsapást, az nyilván egy meglepetéseredmény lehetne. A papírforma természetesen nem óbudai sikert ígér, ám talán pontosan ezért készülhet a csapat különösebb nyomás nélkül a vasárnapra, hiszen a közvélemény, de még a saját szurkolótábor sem várja el a győzelmet. Az ilyen helyzetekre szokták mondani, hogy az esélytelenek nyugalmával készülhet a kiscsapat, de vajon ennek az elcsépeltnek tűnő közhelynek van-e létjogosultsága, esetleg zavarja-e a játékosokat.


„Én nem mondanám, hogy közhely, de nem is innen közelíteném meg. Nem elvárás a továbbjutás velünk szemben, viszont egy dolgunk van, hogy élvezzük ezt a meccset, hiszen nagy dolog, hogy ilyen kaliberű csapat ellen tudunk játszani, hogy ilyen kaliberű játékosokkal mérhetjük össze az erőnket. Nekünk örömjátékot kell, hogy jelentsen ez a mérkőzés, így kell hozzáállnunk a Vidi elleni kupameccshez.”


A III. kerületi TVE – MOL Fehérvár FC Magyar Kupa mérkőzést vasárnap 15 órától rendezik.

bottom of page