top of page
Keresés

Felemás félidők, szűk győzelem idegenben - Aczél Zoltánnal értékeltük a zalaegerszegi bajnokitA 36. fordulóban Zalaegerszegre látogatott csapatunk, mégpedig azzal a reménnyel, hogy az őszi, hazai pályán elszenvedett vereségért sikerül majd idegenben visszavágni. A csapat végül hozta a kötelezőt szombaton, hiszen megszerezte mindhárom pontot, ám Aczél Zoltán mégsem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.


A Kaposvár elleni hazai vereséget követően egy hosszú idegenbeli túra várt Aczél Zoltán együttesére. A Zalaegerszeg nem várta kifejezetten jó formában a találkozót, hiszen ezt megelőző három mérkőzését elvesztette, jóllehet a balatonfüredi döntetlen és a Kaposvár elleni hazai vereség okán ezt rólunk sem lehetett elmondani. A találkozót ahogy azt várni lehetett Aczél Zoltán csapata kezdte kezdeményezőbben és lendületesebben, a hazaiak legtöbb ellenfelünkhöz hasonlóan beálltak védekezni és a kontrákra építettek.


Jól kezdtünk, az első perctől kezdve uraltuk a mérkőzést. Tudtuk, hogy mit játszik a Zalaegerszeg, az 5-4-1-es felálláson ellenünk sem változtattak. A félpályát saját térfélen nagyon defenzíven játszottak, kontrákra rendezkedtek be. A 13. percben egy pontrúgást követően Erdei Gabi eszmélt a leggyorsabban és kihasználta a kínálkozó lehetőséget. A gól megnyugtatott bennünket, de utána is voltak lehetőségeink, berúghattunk volna még legalább két-három gólt, szinte 100%-os helyzetek voltak, csak rossz döntéseket hoztunk. Volt felső kapufánk például egy létszámfölényes, kettő az egyben szituációban, de vagy a keresztléc, vagy a kapus akadályozta meg a gólt, miközben egy keresztpasszal ki lehetett volna játszani a szituációt. Összességében az első félidővel elégedett voltam.” – értékelte a találkozó első játékrészét Aczél Zoltán.


A folytatás már nem sikerült úgy, ahogy azt vezetőedzőnk várta, mert bár voltak helyzetei a csapatnak, a játék színvonala visszaesett, jöttek az egyéni hibák és a figyelmetlenségek. A csapat győzelme így sem forgott veszélyben, ugyanakkor nem sikerült idejekorán lezárni a találkozót és magabiztosabbá tenni a győzelmet, ezt pedig nem is hagyta szó nélkül Aczél Zoltán.


A második játékrész nem tetszett! Hetek vagy inkább hónapok óta ugyan az a dal, nem tudunk lezárni egy mérkőzést, aztán a végén meg izgulni kell. Változtattunk a második játékrészre, fiatalok is lehetőséget kaptak, a folytatásban is voltak helyzeteink, de nem tudtunk gólt szerezni. Az ellenfélnek nem volt lehetősége, egy pontrúgás talán, amelyet követően volt egy kis kavarodás a kapunk előtt, de igazából felépített támadásból helyzetet nem tudott kialakítani az Egerszeg. Szóval összességében az első félidővel elégedett voltam, főleg annak ismeretében, hogy két komoly hiányzónk volt a két sérült, Barczi Dávid és Cseszneki Richárd személyében. Az ő hiányzásuk komoly érvágás, hiszen az erőfelé játékot azért ők nagyon komolyan meghatározzák nálunk. A második félidő nagy kontraszt volt az elsőhöz képest, rosszul játszottunk, elszórtuk a labdákat, kihagytuk a helyzeteket. Sok lehetőségünk volt lezárni a meccset, de nem sikerült magabiztosabbá tenni a győzelmet. Az ilyen meccseket el kell dönteni, hogy még véletlenül se kapjon vérszemet az ellenfél. Volt egy két nagyon jó egyéni teljesítmény, ki kell emelnem Erdei Gábort, aki tavasszal már az ötödik gólját szerezte, ugyanakkor a támadójátékunkról ez sokat elárul, hogy egy védő szerzett gólt. Van ilyen persze, nincs ezzel probléma, ha második kihasználják a lehetőségeiket. Jól játszott Vankó Imre is, aki sérülésből tért vissza, de egyre magabiztosabb és jó meccse volt Kozics Barnának is.” – zárta értékelését Aczél Zoltán.


Fotó: Szabó Péter

A következő fordulóban az utolsó hazai mérkőzésünk következik, az ellenfél a Budaörs lesz. Aczél Zoltánnak fel van adva a lecke, ugyanis kulcsjátékosok hiányoznak a csapatból, a sérült Barczi Dávid és Cseszneki Richárdon kívül vezetőedzőnk nem számíthat a Zalaegerszegen ötödik sárga lapját begyűjtő Erdei Gáborra sem, aki a védelem egyik oszlopa.


Erdei Gábor, illetve Barczi Dávid és Cseszneki Richárd hiánya nagyon fájó a következő meccsről. Az utóbbi hetekben, hónapokban a csapat erősségeinek számítanak, akár a helyzetek kialakításában, akár gólokban, akár hozzáállásban, a pótlásuk éppen ezért egy edző számára komoly fejtörést okoz. A fiatalokra komoly feladat hárul majd, illetve azokra a játékosokra, akik az utóbbi időszakban kevesebbet játszottak. Ők most bizonyíthatnak, megkapják a lehetőséget és megmutathatják, hogy a jövőben lehet rájuk számítani.” – tért ki röviden az idény utolsó hazai bajnokijára Aczél Zoltán.


Ami a heti programot illeti, a hétfői szünnap után a csapat megkezdi a felkészülést a Budaörs elleni vasárnapi találkozóra, természetesen a sérült játékosok nélkül, ők rehabilitációs munkát végeznek. A szezon utolsó hazai bajnokiját vasárnap 17 órától rendezik.

bottom of page