top of page
Keresés

Fenyvesi-Kisteleki Orsolya átadta a stafétabotot


2020. március közepén Fenyvesi-Kisteleki Orsolya szakosztályvezető átadta a stafétabotot Bárány Attilának a III. kerületi TVE vízilabda szakosztályának élén. Orsi öt éven át tartó kitartó és fáradhatatlan munkával élesztette újra kollégaival az Egyesület vízilabda szakosztályát, melyet ezúton is hálásan köszönünk Neki mindannyian.


Erről a komoly döntésről beszélgettünk vele.


- Március közepén írtál egy búcsúlevelet a kollégáidnak. Megengedted, hogy nyilvánosságra hozzuk.


- Komoly döntés született részedről, fontos volt számodra, hogy kire bízod a szakosztály irányítását?


- A döntés nagyon nehéz és komoly volt. Ha nem találtam volna meg a legmegfelelőbb személyt, akkor a mai napig én irányítanám a szakosztályt. Természetesen nagyon fontos volt számomra, hogy olyan ember kezébe kerüljön a szakosztály vezetése, aki teljes szívvel és odaadó hozzáállással tudja folytatni azt, amit én elkezdtem öt évvel ezelőtt. Sok sikert kívánok a munkájához.


- Mikor is kezdődött a TVE-s életed? Milyen nehézségekbe ütköztetek az elején?


- 2015-ben kezdődött minden. Természetesen mindig voltak nehézségek, de próbálok ezekre pozitívan visszaemlékezni. Például az uszoda felépüléséig a 150 cm-es vízben készültünk az utánpótlással és felnőtt csapattal, vagy amikor az első felnőtt szezon végén pont akkora játékoskerettel rendelkeztünk, hogy én álltam a parton, mint sérült játékos edző…utolsó csereként. Nagyon szép idők voltak és szívesen emlékszem vissza a kezdetekre. Tehetném visszamennék az időben.


- 2015-2018 között játékosként is vízbe szálltál a Kerület színeiben. Óriási szereped volt abban, hogy sikerült felkerülnie a csapatnak a semmiből az első osztályba. A 2016-2017-es női OB I./B bajnokságot egyszer már megnyertétek, miért nem vállalta akkor a csapat az első osztályban a folytatást?


- Igen, mint játékosedző. Úgy érzem a kulcsszerep nem az enyém volt, hanem a játékosoké. Nagyon sok világklasszis játékost sikerült visszacsábítani a medencébe, akik a sport szeretete miatt újra vízbe szálltak, ezzel óriási részt vállaltak abban, hogy a csapat jelenleg itt tart. Ezúton is köszönöm nekik még egyszer, hisz nélkülük nem sikerült volna.


- Mára már teljes a szakosztály? Vagy az "építkezés a semmiből" még korántsem fejeződött be?


- Most kezdődik igazán. Talán erről majd Attila többet mesél a jövőben.


- Milyen terveid vannak a jövőben, látsz-e esélyt arra, hogy újra velünk dolgozz tovább?


- A III. kerületi TVE-ben „szerettem meg újra a vízilabdát”, ami sokáig életem egyik legnagyobb részét tette ki és egy darabig elvesztettem egy komoly sérülés miatt. Uszoda közelébe se mentem évekig, de 2015-ben, úgy hozta a sors, hogy újra a medence közelébe kerülhettem, ami óriási boldogságot okozott. Nem is hittem volna, hogy ennyire hiányzik az életemből. Az biztos, hogy a szívem mindig ide fog húzni…. óbudai kék fehér örökké a szívembe.


Köszönöm az egyesület vezetőinek, kollégáknak, sportolóknak, szülőknek és gyerekeknek a támogatást, fantasztikus öt év volt!


#tve1887 #tvevízilabda

bottom of page