top of page
Keresés

Gólzápor! Nagyszerűen kezdték a szezont utánpótlás csapataink!Szeptember elején nem csak az iskola, de az utánpótlás korosztályok bajnokságai is elstartoltak. Csapataink kiválóan kezdték a szezont, győztes találkozók és rengeteg gól jellemezte fiataljaink szereplést. Az alábbiakban a szezonnak már nekivágó csapataink meccseiről készítettünk egy hosszabb beszámolót.


Az U9-es korosztályban szereplő együttesünk augusztus utolsó napján játszott edzőmérkőzést a Gödöllői SK csapatával. Nagyszerűen kezdtek a gyerekek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy augusztus hónapban még nem volt teljes a létszám, de akik jelen voltak kivétel nélkül igyekeztek a szakmai stáb által elvárt magasabb intenzitású szintet hozni. Az 10-6-os Kerület győzelemmel záruló mérkőzésen Papp Merse, Bátor Gergely, Szőke Patrik két-két, illetve Kékesi Botond, Arany Gergő, Oláh Imre, és Doroszlay Kristóf egyaránt 1-1 gólt szereztek.


Kinyílt a gólzsák az U13-as csapatunk mérkőzésén, de még hogy! Hidi Gergőék a bajnokság első fordulójában a Paks együttesét látták vendégül és bizony nem bizonyultak kedves vendéglátónak, ugyanis 11 góllal terhelték meg a vendégek kapuját. A magabiztos győzelemből Barton Olivér, Hidi Gergő (3), Sanchez Lorenzó Marcell (3), Érsek Márk, Matuz Kristóf, Gyergyói Zénó, és Kéri Péter vették ki góllal a részüket. Legközelebb a Kelen SC otthonába látogat az U13-as csapat, majd azt követően a Budaörs együttesét látja vendégül.


Az U14-es gárda múlt héten a Király SE vendége volt. A szombathelyi összecsapás igazán jól sikerült fiataljainknak, hiszen 6-2-es győzelemmel utazhattak haza a srácok. Geszler Ádám góljával a 21. percben szereztük meg a vezetést, ám három perc elteltével már három volt az előny, a félidő végére pedig 4-0-ra alakult az eredmény Tanai öngóljának, valamint Szántó Brendon és Báti Bálint góljainak köszönhetően. Az első félidő lefújása előtt a hazaiak szépítettek Karvalics találatával, ám a szünet után folytatódott a Kerület henger, Varga góljával lett 5-1, majd Báti volt eredményes újra. A 70. percben a hazaiak még szereztek egy gólt, így alakult ki a 6-2-es végeredmény.


Gyenes András értékelése: Az első tíz percet és az utolsó tíz percet leszámítva, mi irányítottuk a mérkőzést, a 6 gól mellett több helyzetünk is kimaradt, főleg az első félidőben. A második félidőben, kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani. Gratulálok a fiúknak!


Gyenes András együttese a következő fordulóban a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatát fogadja. (09.10. 15 óra)


Az U15-ös korosztály fiataljai augusztus 27-én hazai pályán fogadták a Mosonmagyaróvár együttesét. A találkozó 4-1-es hazai sikerrel zárult, annak ellenére, hogy nem kezdtünk jól, hiszen Molnár góljával a vendégek jutottak vezetéshez. A folytatásban azonban már helyre állt a világ rendje, Gosztola egyenlített, majd a második játékrészben négy perc alatt megfordítottuk az állást, Horváth Ármin és Farkasházy Dániel góljaival. A 73. percben még Erdélyi Zsolt is betalált, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

Kaszai Gábor értékelése: „Ha pozitívumot kell keresni, az maximum az lehet, hogy a mérkőzésen belül tudtunk váltani, mentalitásban és küzdőszellemben javultunk a mérkőzés alatt. Ehhez gratulálok minden játékosunknak, de játékban sokkal több van bennünk és azt ki is kell tennünk a pályára.”


Kaszai Gábor csapata a bajnokság 2. fordulójában a Főnix Gold FC otthonában látogatott. A mérkőzés nem kezdődött jól, ugyanis a 11. percre a vendégek kétgólos előnyre tettek szert, ám Gyenes Lóránt révén a 43. percben előbb szépített U15-ös csapatunk, majd a második játékrész 13. percében ismét Gyenes volt eredményes, így sikerült ledolgozni a hátrányt. A 62. percben azonban Nemes góljával a hazaiak ismét vezetéshez jutottak és ezt az előnyt már a találkozó végéig meg is tudták tartani.

„Felemásra sikerült a mérkőzés. Az első félidei játék nagyon gyenge volt, míg a második félidőben megmutattuk, hogy van bennünk potenciál. Viszont ezt az intenzitást, ezeket az energiákat az első perctől kezdve ki kell tenni a pályára! Ezen fogunk dolgozni!”

U15-ös együttesünkre a következő fordulóban a Goldball’94 FC elleni hazai mérkőzés vár. (09.10., 09:00)


U16-os csapatunk augusztus végén a bajnokság első fordulójában a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia vendége volt. A kaposvári találkozón a góltalan első fél óra után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és Ulviczki Tamás góljával megszereztük a vezetést. A félidő végéig Farkas Patrik és Polonkai Zsombor is betaláltak, így magabiztos előnnyel mehetett a csapat a pihenőre. A második játékrészt Polonkai újabb találata nyitotta, majd két gyors hazai gólt követően Mészáros Olivér alakította ki az 5-2-es végeredményt. A második fordulóban „szomszédunkat”, a II. Kerület UFC csapatát láttuk vendégül. A gólgazdag találkozón már a 4. percben megszereztük a vezetést Vámosi találatával, majd a félidő végéig még négyszer volt csapatunk eredményes, sorrendben Farkas Patrik, Polonkai Zsombor, Vámos Bálint és ismét Farkas talált be. A második félidőre is maradt két gól, újra Polonkai volt eredményes, míg a 7-0-ás végeredményt Bedő Márton állította be.


„Örömteli, hogy filozófiánkból rengeteg elemet felvonultattunk, és úgy látom egyénileg és csapatszinten is léptünk előre. Szereztünk 7 csodás gólt, és alakul a játékunk is, én viszont azt érzem, hogy van még bennünk nagyon sok lehetőség fejlődés szempontjából. Gratulálok az egész csapatnak!” – értékelt a mérkőzést követően Kun György.


A bajnokság harmadik fordulójában a hozzánk hasonlóan két mérkőzésből kettőt nyerő Gyirmót otthonába látogatunk.


U17-es csapatunk Fehérváron kezdte a szezont, a MOL Fehérvár FC vendégeként. A találkozó első félideje nem hozott gólt, nem úgy a második játékrész. A vezetést a hazaiak szerezték meg, ám kt perc elteltével Óber Benedek révén egyenlített a Kerület. Az egy pontot végül nem sikerült tartani, a 83. percben a hazaiak betaláltak és végül 2-1-re megnyerték a találkozót.


Mónos Tamás U17 vezetőedző így látta az összecsapást:

„A találkozó elején többször is sikerült veszélyeztetnünk az ellenfél kapuját, de nem volt elég átütőerő a próbálkozásainkba. Az elsőfélidő második felében ellenfelünk rákapcsolt és többször szorított bennünket a kapunk elé, de jól zártuk a területeket szélességben és hosszússágban ezáltal nem tudtak helyzeteket kialakítani. A szünetben megbeszéltük a problémákat, erre jól reagálva elindult a játékunk és teljesen megváltozott a mérkőzés. A labdaszerzésünket magasabban próbáltuk megszervezni, amiből sikerült labdát szereznünk és abból jöttek a szép megoldásaink, ezáltal helyzeteket tudtunk kialakítani a Fehérvár kapuja elött. Annak örülők, hogy olyan hasznos mérkőzést játszottunk, mint a mostani, hogy egy jó játékerőt képviselő csapatot helyenként nyomás alatt tudtunk tartani és ilyen magas tempóban játékhelyzeteket sikerült megoldanunk. A vereség ellenére gratuláltam minden játékosnak a mutatott játékért.”


A bajnokság második fordulójában a Várda Labdarúgó Akadémia látogat Óbudára.


Az U19-es csapat az Újbuda FC vendégeként kezdte az idényt. Kiegyenlített mérkőzést játszott a két együttes, a hazaiak a 36. percben szerezték meg a vezetést, ám végül csak egy pontot tudtak otthon tartani, ugyanis a 75. percben Behovits Máté révén kiegyenlítettünk.


„Már a mérkőzést megelőzően tudni véltem, nem lesz könnyű forduló, tekintve, hogy minimális területet kaptunk bemelegítéshez, a kapu elé csak a mérkőzést megelőző percekben tudunk bemenni, ebből kifolyólag kapkodva telt. Úgy gondolom, változó játékkal harcoltuk ki a döntetlent, sok ziccert hagytunk ki, ellenben a játék adott periódusaiban tudtunk kombinatívan játszani, amit kiemelnék az a szélességben való bontás, támadásvezetés, elsősorban a bal oldalunkon, Mészáros Huba rengetegszer nagyon jó ütemben lépett fel a támadásban, és jutott el beadásig. Csapatszinten, ami kiemelkedő volt, az a hozzáállásunk, a 95. percben is éreztem a játékosokban a tüzet, és a győzni akarást, egyikőjük se adta fel a mérkőzést.” – értékelt Mácsik Róbert.


Az U19-es együttesünk következő ellenfele az Érd lesz, a találkozót szombaton 17 órától rendezik.

bottom of page