top of page
Keresés

Győrből érkező centerrel erősítettünk - Huszti Dóra óbudai kék-fehérben!Tovább erősödött a rutin OB1-es csapatunkban a Győrből érkező, Ferencvárost is megjárt centerrel, Huszti Dórával. Dóri pályafutása során a legjobb csapatokat erősítette, úgymint Eger, BVSC, Dunaújváros, Fradi és Győr, 2019-ben pedig Universiade-győzelmet is ünnepelhetett. Kíváncsiak voltunk, hogy mi vonzotta Dórit Óbudára, hogyan sikerült a beilleszkedése a csapatba, Lukács Dénes milyen poszton számol majd vele, és interjúnkban megtudtuk azt is, hogy milyen rituáléval készül a mérkőzésekre. Beszélgetésünket ezúttal is egy jókedélyű kérdezz-felelekkel zártuk.Egy közvetlen riválistól, a Győrtől érkeztél. Miért döntöttél a váltás mellett? Miért döntöttél a Kerület mellett?


Éppen a visszavonulásomon gondolkodtam, amikor Dénes megkeresett és felvázolt egy olyan jövőképet, amire nem tudtam nemet mondani, így még 1-2 évet biztosan játszani szeretnék.


Hogy sikerült a felkészülés? Hogy sikerült a csapatba való beilleszkedésed?


Szerintem nagyon jól sikerült a felkészülés, hosszú hetek vannak a hátunk mögött, kellőképpen elfáradtunk.😊Úgy érzem a beilleszkedés is jól sikerült, nagyon jó az összhang a csapatban, jó hangulatban telnek az edzések is. Sok mindenkit ismertem már korábbról, Török Dorinával például együtt érkeztem Győrből, Illés Henivel és Ráski Lillával a Fradiban játszottam együtt, Gerdával fiatalként a Dunaújvárosban voltunk csapattársak, és Macival 16 évesen a BVSC-ben szerepeltünk együtt.


A Győrhöz hasonlóan itt is sok fiatal játékos van, de a keretet jópár rutinosabb játékos is alkotja. Mit gondolsz, a fiatalos lendület kiegészülve a ti rutinotokkal meddig repítheti a Kerületet ebben az idényben?


Elsődleges cél, hogy előrébb végezzünk, mint tavaly, de azt hiszem mindenki titkon, vagy nem titkon arra vágyik, hogy megcsípjük az 5. helyet a bajnokságban, Magyar kupában pedig jó lenne megismételni a tavalyi sikert. Úgy érzem, hogy ennek a keretnek reális célja lehet, hogy elérjük ezeket a kitűzéseket.


Lukács Dénes hol találta meg a helyedet a csapatban? Milyen poszton/posztokon láthatunk majd a vízben?


Leginkább center/bekk pozícióban leszek látható majd Macival váltakozva, de a felkészülés alatt előfordult, hogy kapás szélre is ki kellett mennem. Majd meglátjuk, hogy alakul a szezon közben.


Egyéni célokat tűztél ki a klubváltást követően? Mivel lennél elégedett a teljesítményedet tekintve itt Óbudán?


Kimondottan egyéni céljaim nincsenek, inkább csapatként vannak céljaink. Próbáljuk a legtöbbet kihozni majd a szezonból, és elérni azt, hogy az idény utolsó mérkőzésén mindenki úgy szálljon ki a vízből, hogy megtett mindent és senkiben nem maradt hiányérzet a meccsekkel és a szezonnal kapcsolatban. Én nem nagyon szoktam szezon elején célokat megfogalmazni. Van egy rituálém, mindig az aktuális mérkőzés előtt szoktam úszni a víz alatt egy hosszt, és akkor gondolom át, hogy az adott mérkőzésen kire és mire kell odafigyelni, mit ne rontsak el, mit javítsak ki, így hangolódom rá a meccsekre mindig.


Kérdezz-felelek


Név: 
Huszti Dóra

Becenév (ha van): 
Dóri

Születésnapod: 
07.24

Posztod: 
center/bekk

Előző csapatod / csapataid: 
nevelő egy. Eger, BVSC , Dunaújváros , FTC és végül Győr 

Legkedvesebb eredményed: 
Universiade arany

Mi az az edzésfajta, amit a legkevésbé szeretsz: 
úszás 😅

Mi az az edzésfajta, amit a leginkább szeretsz: 
kondi, taktikai

Vízilabdán kívüli kedvenc sport:Példaképed (ha van):   
-

Kedvenc étel: 
lecsó

Kedvenc ital (lehet alkoholos is): 
Malibu alma, édes fehér bor

Kedvenc film: 
Minden héten háború, Végtelen hit

Kedvenc sorozat:  
Trónok harca, Vaják, Emily Párizsban

Kedvenc zene: 
Miley Cyrus: Flowers

Kedvenc könyved: 
Edith Eva Eger: A döntés

Kedvenc nyaralós helyed: 
minden is ahol van víz ☺

Elegáns, vagy sportos: 
elegáns

Mi a hobbid: 
az alkotás, kreatívkodás

Milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén (válaszolhatsz akár hosszabban is):  Az 5. Helyezéssel, de leginkább az érzéssel hogy a bajnokság végén az utolsó meccsen mindenki úgy szálljon ki a vízből hogy nincs bennünk hiányérzet, mert mindent beleadtunk az összes meccsbe és edzésbe.

bottom of page