top of page
Keresés

Győri vendégjátékkal zárjuk az idei évet


Fotó: Szabó Péter

A bajnokság 20. fordulójában az ETO Akadémia vendégeként lépünk pályára, a hazai csapat külön kérésére kivételesen szerdán. Sok pihenő tehát nem állt rendelkezésére Aczél Zoltán csapatának a vasárnapi Csorna elleni bajnokit követően, ám ennek ellenére nem lehet más a cél, mint a győzelem és a visszavágás az első fordulóban elszenvedett hazai vereségért.


Csapatunk a – tavaszról előrehozott - szerdai találkozót a tabella 4. helyéről várhatja, míg a győriek a 7. helyen állnak az utolsó forduló előtt. A két együttes a nyitófordulóban találkozott egymással, azt a mérkőzést az ETO 2-0 arányban nyerte. Mondjuk azóta sok változás történt csapatunk keretében, voltak távozók, illetve azon a találkozón többek között még nem volt csapatunk tagja Elek Bence, Grabant Bence és Kirják Henrik sem. Utóbbi három játékos minden bizonnyal ezúttal is szerepet kap majd, ráadásul eltiltását követően visszatérhet csapatkapitányunk és házi gólkirályjelöltünk, a 13 gólos Barczi Dávid is.


Aczél Zoltán együttese idegenben 9 mérkőzéséből 4-et nyert meg, kettőt döntetlennel, hármat vereséggel zárt. Az utolsó három meccsüket egyaránt megnyerő győriek 9 győzelemmel és 5-5 döntetlennel, illetve vereséggel állnak, hazai pályán október eleje óta nem szenvedtek vereséget, legutóbbi két bajnokijukat saját közönségük előtt megnyerték, a 19. fordulóban a Mórt győzték le 2-1-re. A hazaiak egyik legveszélyesebb játékosa Szabó Tamás, aki 9 gólt szerzett eddig a bajnokság során – a Csorna ellen a 18. fordulóban duplázott -, de 5-5 találattal Hanzli Péter és Huszár Marcell is ott van a góllövőlistán, előbbi a legutóbbi játéknapon is betalált.


A tabellán egy esetleges győzelemmel feljebb nem léphet csapatunk, ugyanakkor sorozatban két győzelemmel vonulhatna el a téli pihenőre, megtartva a jelenlegi különbséget – ha ellenfeleink is hozzák a papírformát – riválisainkhoz képest.


Közvetlen riválisaink menetrendje a 20. fordulóban:


Puskás Akadémia FC II. – Csornai SE (vasárnap)

FC Nagykanizsa – Kaposvári Rákóczi FC (vasárnap)

Practical VLS Veszprém – Balatonfüredi FC (vasárnap)

Technoroll Teskánd KSE – Tatabányai SC (vasárnap)


Az ETO Akadémia elleni idei utolsó bajnoki találkozónk szerdán 13 órás kezdéssel kerül megrendezésre.

bottom of page