top of page
Keresés

Gyenes András: „Az első nagypályás szezonunk a tapasztalás éve volt”Gyenes András csapata számára a mögöttünk hagyott szezon a tapasztalásról szólt, hiszen a fiatalok első nagypályás idényüket teljesítették. Az összkép vegyesre sikeredett szakvezetőnk szerint, akivel többek között ezt a kérdéskört bontottuk ki, amikor leültünk a szokásos szezonértékelő beszélgetésünkre, de szóba kerültek az emlékezetes mérkőzések is, valamint egy rövid egyéni értékelés sem maradt ki.


Negyedik helyen zárta a bajnoki idényt Gyenes András csapata az MLSZ Országos U14-es Alap csoportjában a Zalaegerszeg, a Pécs és a Kelen SC mögött. A fiatalok 26 mérkőzésen 17 győzelmet szereztek, nyolcszor kaptak ki, egyszer pedig döntetlennel zártak. A 119 szerzett gól a második legtöbb volt a bajnokság során, ugyanakkor az 55 kapott találattal a 14 csapatos mezőnyben a középmezőnyben zártak.


„26 mérkőzéssel lettek gazdagabbak a fiatalok, akiknek a mostani volt az első nagypályás idényük. A mostani a tapasztalás éve volt. Természetesen minden mérkőzésen nyerni szeretünk volna, úgy, hogy a Kerületre jellemző stílussal és az alapelvek betartásával lépünk pályára. A cél az volt, hogy lehetőség szerint az első hét között zárjunk, hogy a következő szezonban is, minél magasabban szinten tudjunk versenyezni. Ezt a bajnoki negyedik helyünkkel teljesítettük is.” – kezdte szezonértékelőjét Gyenes András.


Vezetőedzőnk a fiatalok játékával elégedett volt, de természetesen azért voltak negatívumok is, amelyekre rámutatott.


„A támadó játékunkkal, összességben elégedett voltam, 119 lőtt góllal zártuk a szezont. A kapott gólok számával, a védekezéssel és a támadásból való védekezésbe való átmenttel, viszont már akadt problémáink, ebben mindenképpen kell fejlődnie a csapatnak, a következő évben.”


A hosszú szezon bővelkedett emlékezetes mérkőzésekben, ezek közül Gyenes András kettőt emelt ki.


„Több emlékezetes találkozót játszottunk az idény során. Ezek közül kettőt emelnék ki mindenképpen, az egyik a Kaposvár elleni idegenbeli találkozó, amelyet 1-0-ás hátrányból fordítottunk meg a második félidőben, illetve a Vidi elleni hazai találkozót, amelyen meg 2-0-ás hátrányból állt fel a csapat és nyert meg végül 6-2-re.” – elevenítette fel a két legemlékezetesebb összecsapást vezetőedzőnk.


Amikor a szakembert arról kérdeztük, hogy a csapatból van-e olyan játékos, akit ki szeretne említeni, kettőt is megemlített.


„Az egész csapat remekül teljesített, mégis két játékost mindenképpen ki szeretnék emelni. Az egyikük Huszár Marci, aki végig egy átlagosan jó teljesítményt nyújtott, míg a másik Varga Szabolcs, aki óriási fejlődésen ment át. Szabi elsősorban mentálisan fejlődött nagyot, a képességei mindig is jók voltak. Az edzésteljesítménye és a mérkőzésen való teljesítménye is a legjobbak közé emelte a tavaszi szezonra, ami a gólok számában is megmutatkozott, az őszi szezonban 10 gólt szerzett, a másodikban pedig 25 góllal zárt.”


Ami pedig a jövőt illeti, Gyenes András elköszön ettől a korosztálytól, a következő idényben Kaszai Gábor viszi tovább a fiatalokat. A csapat felkészülése július 17-én veszi kezdetét.

bottom of page