top of page
Keresés

Három győzelemmel kezdtünk az Eger ellen a Leány utánpótlás bajnokságok 1. fordulójában

Történelmi sikert arattak leány utánpótlás csapataink az országos bajnokság első osztályában vasárnap, még nem volt példa rá, hogy egyszerre nyerjünk gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban is. Több évtizedes múlttal rendelkező Eger csapatait láttuk vendégül ezúttal Kecskeméten, és mindhárom korcsoportban sikerült magabiztos győzelmet aratnunk. A fiókcsapat megállapodás szerint a III. ker. TVE és a Kecskeméti Sportiskola közösen nevezett az utánpótlás bajnokságokba.


Fotó: Czeglédi Imre

Lukács Dénes szakmai igazgató: Rendkívül boldog vagyok, hogy mindhárom korosztályban ilyen magabiztosan sikerült legyőznünk az Eger csapatait. Óriási munkát fektettünk a nyáron az utánpótlásunk átalakításába. Megállapodtunk a Kecskeméti Sportiskolával, így a csapataink közösen szerepelnek, mely jelentős erősítést eredményezett mindkét klub számára. Közös edzőtáborokat szerveztünk Kecskeméten és a TVE-ben is augusztusban, próbáltunk a lehető legtöbbet kihozni az együttműködésből. Jelentősen megnöveltük az edzésidőket az utánpótlásban, és a legtöbben a serdülő és ifi csapatból csatlakoztak az OB I-es keretünkhöz, ami magasabb szintű edzésteljesítményre ösztönözte a lányokat. Köszönöm a kecskeméti vezetők bizalmát, gratulálok a lányoknak és edzőiknek!

Illés Henrietta - edző értékelése a három mérkőzésről

Leány Ifjúsági Országos Vízilabda Bajnokság 1. forduló

III. Kerületi TVE-KESI – Tigra-ZF-Eger
17 – 8 (7-0, 3-2, 3-4, 4-2)

Tóth-Deme Róza	 7
Koltay Nadin	 3
Konda Boglárka	 2
Kiss Viktória	 2
Pilny Angéla	 1
Nagy Dorka Emese 1
Palásti Csenge	 1

„Így kell elkezdeni egy bajnokságot! Teljesen új évnek nézünk elébe nagyon nagy reményeket fűzök a csapathoz és a bajnokságban való szereplésünkhöz. Úgy gondolom a 7-0-ás első negyeddel megalapoztuk az egész mérkőzést. Büszke vagyok a csapatra, ilyen mérkőzést vártam. Természetesen még rengeteget kell fejlődjünk, hogy valóban egy csapattá kovácsolódjunk, hiszen különböző helyekről érkeztek a lányok. Viszont már az első meccs után azt érzem, hogy ebben is előreléptünk. Tóth–Deme Róza 7 góljával, kiváló védekezésével és Dulić Maya 65%-os védésével kimagaslóan játszottak, de az egész csapatot dicséret illeti, mert nagyon jól működtek együtt, ami a végeredményben is megmutatkozik. Gratulálok a lányoknak, büszke vagyok rájuk, hasonlóan jó mérkőzéseket szeretnék a bajnokság folyamán.„

Fotó: Czeglédi Imre

Leány Serdülő Országos Vízilabda Bajnokság 1. forduló

KESI-III. Kerületi TVE – Tigra-ZF-Eger
17 – 10 (5-3, 2-1, 4-2, 6-4)

Koltay Nadin	  7
Kenéz Kincső	  3
Tóth-Deme Róza	  3
Antal Natasa Anna 2
Bugya Emese	  1
Fodor Beatrix	  1

„Hasonlóan az ifi mérkőzésünkhöz itt is sikerült magabiztos győzelmet aratnunk. Az első negyedben kicsit belealudtunk 0-2-re az ellenfél vezetett, de utána sikerült helyre billenteni a fejeket és 5-3-ra hoztuk az első negyedet. Sokallom a 10 kapott gólt, ezen mindenképpen dolgoznunk kell hogy csökkenteni tudjuk, de külön öröm volt számomra, hogy nagyon sok labdát szereztünk, illetve Fodor Bea védekezése is, szépen felnőtt a feladathoz. Koltay Nadin parádés 7 góljával és nagyon jó játékával igazi vezére tudott lenni a csapatnak. Nagyon örülök a győzelemnek és hogy az emberelőnyöket 50%-kal tudtuk kihasználni.”

Leány Gyermek Országos Vízilabda Bajnokság 1. forduló

KESI-III. Kerületi TVE – Tigra-ZF-Eger
8 - 4 (3-3, 1-1, 1-0, 3-0)

Csonka Zsófia	2
Kecskés Eszter	2
Bugsch Andrea	1
Fodor Beatrix	1
Zsigmond Enikő	1
Csontos Virág	1

„Gyermekcsapatunk szoros mérkőzésen 4 gólos győzelmet tudott aratni. Nagyon örülök a győzelemnek. Külön öröm számomra, hogy Kecskés Eszter 2 góllal mutatkozott be első országos mérkőzésén. Gratulálok a csapatnak.”


#tve1887 #tvevizilabda #tveutanpotlas

bottom of page