top of page
Keresés

Hajagos Tamás: „Csak a saját játékunkra szabad, meg kell is koncentrálnunk”


(Fotó: Szabó Péter)

Vasárnap a bajnokság 33. fordulójában a listavezető Tatabányát látjuk vendégül. A forduló rangadójának ígérkezik az összecsapás, így a hangulat is garantált, már csak azért is, mert a vendégek részéről népes szurkolótábor érkezik a Kalap utcába. A találkozó előtt Hajagos Tamással ültünk le beszélgetni, ám kapusunkkal nem csupán a vasárnapi rangadót elemeztük, hanem szóba került sok minden más is, így például a kapussors, hogy milyen volt új érkezőként felvennie a ritmust, hogy mennyire fekszik neki a kapusedzőnkkel, Horváth Tamással folytatott munka, vagy hogy például van-e példaképe a nemzetközi porondról, és ha igen, akkor ki az.


A bajnokság 33. fordulójának rangadóját kétséget kizáróan a Kalap utcában rendezik, ahol vasárnap csapatunk a listavezető Tatabányát fogadja. A vendégek remek szezont futnak, mindössze két vereséget számlálnak, utoljára még március elején kaptak ki a Bicske otthonában. Gyürki Gergely együttese legutóbbi nyolc meccséből hetet megnyert, a maradék egyet döntetlennel zárta, így vélhetően önbizalommal telve érkeznek a vasárnapi összecsapásra. Természetesen csapatunk is gőzerővel készül a megmérettetésre, ráadásul a visszavágás szándékával, lévén ősszel 3-1 arányú vereséget szenvedett Aczél Zoltán együttese Tatabányán.


„Felkészültünk belőlük, de én úgy gondolom, hogy nekünk csak a saját játékunkra szabad meg kell is koncentrálni. Az őszi meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, így itt hazai pályán szeretnénk úgymond kárpótolni a szurkolókat, meg saját magunknak is. Be kell bizonyítanunk, hogy többre vagyunk képesek.” – kezdte a beszélgetést első számú kapusunk, Hajagos Tamás.


Már a hét elején hallani lehetett, hogy a vendégszurkolók nagy számban érkeznek a vasárnapi derbire, minél többen szeretnék ugyanis a helyszínen buzdítani kedvenceiket. A hangulat ennek köszönhetően minden bizonnyal parádés lesz, ami Hajag szerint természetesen a játékosokat is doppingolja majd.


„Szerintem mindenkit pozitívan fog érinteni ez a dolog és biztos vagyok abban, hogy a csapat jól jön ki abból, hogy még több szurkoló lesz. Szerintem így, ilyen körülmények között még élvezetesebb focizni és nagyon remélem, hogy a szurkolótábor, kiváltképp a hazai nézők, élvezni fogják majd, amit a pályán nyújtunk.”


Hajagos Tamás a téli átigazolási idényben Nagykanizsáról érkezett Óbudára. A ritmust saját bevallása szerint hamar felvette, jóllehet az edzésmunka teljesen más volt számára, mint korábban. Kapusedzőnkkel, Horváth Tamással is remekül megérti magát és a poszttársaival, Kemenes Botonddal és Szmola Bálinttal is igazán remek kapcsolatot ápol.


(Fotó: Szabó Péter)


„A felkészülés nagyon jól sikerült, rengeteget dolgoztunk. Nekem a szervezetem megkívánja, hogy lefárasszanak teljesen. Úgy tudom csak a maximumot kihozni magamból. Jó formában érzem magam, de nem vagyok elégedett, mert sajnos nem sikerül kapott gól nélkül lehozni a mérkőzéseket és ez bosszant. Az nagyon jó, hogy folyamatosan bizalmat kapok, ez plusz motiváció, de azon vagyok, hogy a bekapott gólok minél kevesebbszer forduljanak elő. Ami a kapusbrigádot illeti, mi remekül megértjük egymást, támogatjuk egymást. Bálint jelenleg sérült és a rehabilitációt csinálja, így eddig inkább csak Botival dolgoztam együtt. Nagyon támogató, remek csapattárs. A rivalizálás az nyilván megvan, viszont ennek ellenére egy kis családot alkotunk. Voltam már olyan helyzetben, hogy nekem kellett úgymond a cserepadról nézni bajnokikat, nem könnyű szituáció. Boti ebben a helyzetbe tényleg nagyon jó társ, pozitívan áll a dolgokhoz, mindig segít, nem csak a pályára, de a pályán kívül is. De azt gondolom, hogy ez kölcsönös. Ez elengedhetetlen szerintem ahhoz, hogy egy kapusnak jó teljesítménye legyen, mert hogyha nem segítjük egymást, akkor rontunk az edzésminőségen és a teljesítményünkön is.” – adott egy kis betekintést Hajag a kapusok különleges helyzetébe.


Amúgy érdekesség, hogy Hajag nem kapusként kezdte, pályafutása kezdetén mezőnyjátékos volt, csak hát a futást nem annyira favorizálta, úgy meg ugye elég nehéz centerként érvényesülni.


„Öt éven át voltam mezőnyjátékos, centert játszottam, de így van, nem szerettem futni. Az akkori edzőmmel sokat vitáztam, mert én kitaláltam, hogy kapus szeretnék lenni. Egy edzésen beálltam aztán a kapuba, rám került a kesztyű és egy évre rá már a Vajdaságban egy komolyabb klubhoz kerültem, ott már kapusedző is foglalkozott velem.” – beszélt pályafutása kezdeti időszakáról első számú kapusunk.


Ami pedig a példaképeket illeti, nos, példakép az nincsen, viszont a német és a brazil kapusvonal közel áll Hajaghoz.


„Kifejezett példaképem az nincs. Lehet, hogy azért, mert az elején mezőnyjátékos voltam, így nem kapus volt a példaképem. De természetesen figyelem a kapusokat és a német vonal áll hozzám közel, Manuel Neuer vagy ter Stegen, ők remek kapusok. A stílusuk az nagyon tetszik, de mondjuk a spanyol Kepa, vagy David de Gea játéka is tetszik, de igazából a brazilokat is említhetném, ők például elképesztően jól passzolnak és erősek lábbal, de így kimondott példaképem az nincs.” – zárta rövidre a példakép kérdést Hajag.


Vasárnap tehát bajnoki, jön a 33. forduló és vele együtt a Tatabánya elleni rangadó. A találkozó 17 órától veszi kezdetét, várunk mindenkit a stadionba, szurkoljuk ki együtt a győzelmet Csapatunknak!

bottom of page