top of page
Keresés

Hajdú Róza: Kihoztuk magunkból a maximumot, ebből a meccsből tanulhatunk!Az OB I-es női vízilabda-bajnokság harmadik fordulójában Lukács Dénes együttese az UVSE otthonába látogatott szombaton. A Ferencváros és a Dunaújváros elleni összecsapások után ez volt sorozatban a harmadik komoly erőpróba csapatunk számára, ám Hajdú Rózáék, ahogy azt a beharangozóban is ígérték, nem feltett kezekkel álltak ki az esélyesebb házigazda ellen. Sőt, az utolsó negyedet leszámítva kimondottan jó mérkőzést vívtak a bajnokság egyik favoritjának számító Újpest ellen.


Nem várt könnyű mérkőzés a lányok számára, hiszen míg az Újpest az előző játéknapon a Győr otthonában játszott edzőmérkőzésnek beillő bajnokit, addig Illés Heniék a Dunaújváros ellen ugrottak medencébe és sérülésektől megtizedelve állták a sarat a válogatott játékosokat felvonultató rivális ellen. Sok pihenője nem volt Lukács Dénes együttesének, szombaton jött az újabb erőpróba, immáron idegenben az Újpest ellen. A mérkőzésen a tatabányai focis kitérőt követően a Kerület Ultras csoport is tiszteletét tette és ezúttal is csodálatosan buzdította a lányokat. A találkozó első két negyedében kiválóan tartotta magát csapatunk, hiszen 4-2-es hazai előnnyel vágtak neki a csapatok a harmadik játékrésznek. A harmadik negyedben már kezdett elhúzni az UVSE, majd az utolsó játékrészre leszakította magáról végérvényesen a Kerületet, lányaink elfáradtak, ami nem csoda, hiszen a 4-5 sérült miatt a kispad ezúttal is rövid volt.


„Egész jól játszottunk, főleg ahhoz képest, hogy a harmadik ilyen nehézségű mérkőzésünket vívtuk már meg három nap különbséggel, ráadásul van öt, vagy négy sérültünk. Mindent megtettünk, én azt gondolom, hogy ez az Újpest egy nagyon erős csapat. Gratulálunk nekik a győzelemhez három negyeden át kimondottan jó mérkőzés volt ez, a negyedikre elfáradt a csapat így egy kicsit nagyobb lett a különbség.” – értékelt vezetőedzőnk, Lukács Dénes.


A játékosok részéről Hajdú Róza értékelt, aki kiemelte, hogy ebből a vereségből is lehet tanulni, a tanultakat pedig majd a folytatásban lehet kamatoztatni azok ellen a csapatok ellen, akikkel harcban lehetünk a célként kitűzött bajnoki ötödik helyért zajló csatában.


„Először is gratulálok az Újpestnek! A tavalyihoz képest ők a keret szempontjából gyengültek, de ezt a vízben egyáltalán nem érzékeltük, egy nagyon brusztolós, kemény összecsapást sikerült velük játszani. Mi már a héten túl vagyunk egy nagyon komoly csatán a Dunaújváros ellen és úgy éreztem, hogy kicsit elfáradt a csapat, ugyanakkor kihoztuk magunkból a maximumot. Ebből a találkozóból csak tanulni tudunk, és az látszik, hogy nagyon komoly fejlődési lehetőség rejlik a csapatban, már akár a következő mérkőzésre.”


A bajnokság majd november 19-én folytatódik, addig még a Magyar Kupában csapunk össze a BVSC együttesével. Az OB I. negyedik fordulójában az a Győr látogat a Kalap utcába, amelyet a Magyar Kupa selejtezőjében sikerült legyőznünk, így minden esély megvan arra, hogy hazai pályán gyűjtsük be első bajnoki pontjainkat.


UVSE – III. Kerületi TVE 14-7 (2-0, 2-2, 4-2, 6-3)

Gólszerzők: Hajdú K. 5, Mácsai E. 3, Peresztegi-Nagy 2, Aubéli, Faragó, Szegedi, Tiba, ill. Kudella 2, Kiss P., Illés, Hnatyszyn, Hajdú R., Gyöngyössy

bottom of page