top of page
Keresés

Hangya Szilveszter: Nem egy gyenge csapattal találkozunk, mindent bele kell adnunk a Kerület ellenAz egész hét kis túlzással a Magyar Kupa és a MOL Fehérvár FC elleni mérkőzés jegyében telt el csapatunk háza táján. A játékosok és a szurkolók is nagyon várják a Vidi elleni összecsapást, amely sok játékosnak, jóllehet különböző szempontokból, de igazán különleges lesz. A fehérváriak kiemelt helyen kezelik a Magyar Kupát, de hasonlóan fontos a sorozat csapatunk számára is, ezt korábban Szabó Bence ügyvezető és Aczél Zoltán vezetőedző is kiemelte. A vendégek természetesen esélyesként érkeznek Óbudára, ám nem becsülik le a Kerületet, ezt hangsúlyozta Hangya Szilveszter is, az összecsapás előtt készült interjúban.


„Nagyon fontos nekünk a kupaszereplés minden évben. Sokszor sikerült már eljutni a döntőig, meg is nyerni ugye többször. Két éve is ott voltunk a döntőben, ám akkor sajnos vereséget szenvedtünk az Újpest ellen, míg tavaly a Győr ellen kiestünk. Nem becsüljük le a Kerületet, egy jó csapatról beszélünk, amelyben sok NBI-es múlttal rendelkező játékos van. Száz százalékot kell nyújtanunk és meg kell szereznünk a győzelmet.” – beszélt az összecsapás fontosságáról Hangya Szilveszter, a fehérváriak játékosa.


A kupacsata sok játékos számára lesz különleges, Fejes András érintettségéről korábban már írtunk honlapunkon, ám Hangya három másik Kerület játékost is kiemelt az interjúban, Egerszegi Tamást, Kokenszky Norbertet és a csapatkapitányunkat, Barczi Dávidot.


„Igen, játszanak ott barátaim, Egerszegi Tomi és Barczi Dávid is, velük elég sokat játszottam együtt a Vasasban. Ott van ugye Kokenszy Norbi is, ő azért NB II-es, NB III-as szinteken lövöldözte szépen a gólokat, szóval ahogy mondtam nem egy gyenge csapattal fogunk találkozni, mindent bele kell adnunk, hogy megszerezzük a továbbjutást.”


Hangyához hasonlóan Michael Boris, a fehérváriak szakvezetője sem becsüli le a Kerületet, a szakember kemény összecsapásra számít vasárnap.


"Már csak azért is, mert több korábbi NB I-es játékos játszik a III. Kerületi TVE-ben. Papíron természetesen mi vagyunk az esélyesek, tovább kell jutnunk a következő fordulóba. Felkészültünk, megnéztük és elemeztük a mérkőzéseiket, láttuk, hogy a pálya minősége nem lesz a legjobb, ehhez gyorsan kell majd alkalmazkodnunk. Most csak a következő körbe továbbjutás lebeg a szemünk előtt, természetesen szeretnénk eljutni a sorozat döntőjébe, de addig még sok meccs vár ránk, amelyeken ki kell harcolnunk a továbbjutást.”


Aczél Zoltánt még a hét elején kérdeztük a MOL Fehérvár FC elleni kupameccsről, a honlapunkon megtalálható beszélgetésben szakvezetőnk azt hangsúlyozta, hogy a vasárnapi egy örömmeccs kell, hogy legyen játékosai számára, ugyanakkor mindenkinek mindent bele kell adnia, mert a papírforma bármikor borulhat.

"A Vidi elleni mérkőzésre mindenkinek fel kell szívnia magát, hiszen Magyarország egyik legjobb csapata látogat hozzánk, ennek örömmeccsnek kell lennie mindenki számára. Ezt a meccset úgy kell megélnünk, mint egy jutalomjátékot, mindent meg kell tenni azért, hogy a Kerület továbbjusson. Erre mindig van esély, a labda gömbölyű, lehet, hogy ez hatalmas közhely, de akkor is igaz. Úgy kell játszanunk, hogy megteszünk mindent a továbbjutásért!


Kenan Kodro, a fehérváriak bosnyák játékosa szerint a vendégek részéről is mindenkinek komolyan kell venni a vasárnapi kupacsatát. A csatár elmondása szerint az egész csapat nagyon készült a Kerület elleni mérkőzésre, amelyen a győzelem megszerzése és a továbbjutás kivívása az egyértelmű cél.


"Keményen dolgozunk az edzéseken és megfelelően felkészülünk a vasárnapi kupamérkőzésre. Komolyan kell vennünk ezt a találkozót is, hiszen az a célunk, hogy nyerjünk és továbbjussunk a következő fordulóba. Természetesen komolyan vesszük a kupasorozatot is, szeretnénk ott lenni majd a végelszámolásnál, de addig még sok nehéz meccs vár ránk. Most, hogy a heti két meccs után heti egyszer játszunk, illetve jön a válogatott szünet is, több időnk van dolgozni az edzéseken, fejlődni, frissebb a csapat, most pedig csak a III. kerületi TVE elleni meccsre fókuszálunk.”


Michael Boris elmondása szerint a legerősebb csapatot küldi pályára vasárnap, ám állandó kezdői közül egy valakit biztosan nélkülöznie kell, ő pedig nem más, mint Fiola Attila, aki a tavaszi, győri kupameccsen kapott piros lapja miatt nem játszhat a Kerület ellen.


bottom of page